Mari Kondo

Hej!

Igår började jag förbereda mig lite lätt inför att jag skall ta itu med huset lite. Eller kanske livet i största allmänhet faktiskt. Jag har tidigare provat Mari Kondos metod, men stöp någonstans mitt i. Nu tänkte jag försöka göra klart alltihop. Jag har snart semester, och maken jobbar delar av den. Då tänkte jag passa på att börja. 🙂

 

Klicka på bilden så kommer du till Adlibris hemsida där de säljer boken

 

I korthet handlar det om att gå igenom sitt hem och plocka bort de saker och delar som inte skänker ”glädje”. Elle rättare sagt, spara det som ger just det, glädje. Mycket förenklat uttryckt så klart. Det blir lite konstigt att förklara på ett vettigt sätt då vissa svenska ord låter lite överpretentiösa och fjantiga. Lite sektliknande kanske, men strunt i det! Det är ett himla bra sätt och fungerar verkligen om man hajar hela biten. Skall man förstå hela resan bör man läsa hennes bok. Den finns på svenska men har en brutalt usel översättning, så kan man läsa på engelska föreslår jag det. Läs!

Det är där du behåller de saker som du finner glädje och tacksamhet i. Inte för att de kanske kan vara bra att ha, eller enbart av sentimentala skäl, utan för att de gör nytta i någon form. Passar mig bra. Jag är dålig på att spara alla miljoners ”kan vara bra att ha” saker. De tenderar mest bara samla damm i lådor och vara i vägen.

Igår gjorde jag mig en pärm där jag har samlat ihop lite material och checklistor. Jag gillar ju att få bocka av. 🙂 Jag vill även samla allt relaterat på samma ställe om möjligt. Organisationsnöden slår till med jämna mellanrum.

 

Har du hört talats om eller läst boken?

Nu skall jag göra mig redo för en ny dag på jobbet. 4 dagar innan semester.
Himlar så jag längtar!!! 🙂

Ha en fin dag!! 🙂

7 reaktioner på “Mari Kondo

  1. Jadå, det har jag. Hört talas om, vill säga, inte läst. Många tipsade mig om den när jag körde mitt omöjlighetsprojekt #cleanse4expansion för ett par år sedan. Jag använde mig av grundtanken när jag röjde genom hela huset, och det hjälpte mig bestämt. Här skrev jag om det projektet: https://cleanse4expansion.wordpress.com

    Lycka till!

  2. Jag har faktiskt inte läst boken men det känns som jag kan det utantill ändå eftersom jag ser deti Bullet Journalsammanhang. Jag är en rensarperson i mig själv så jag rensar med jämna mellanrum. Jag är ingen samlare.

    Sommaren rensar vi alltid extra vilket vi gör just nu.

  3. Ja jag förstår det Dorotea. 🙂 Jag hade nog inte tänkt ha detta i min BuJo, men en kan ju ändra sig. Ev blir det en enkel variant i så fall.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.