Det här med vaccin eller inte.

Nu sticker jag ut hakan lite.

Jag kan för mitt liv inte förstå alla de föräldrar, för de ökar, som medvetet väljer att inte vaccinera sina barn mot allvarliga sjukdomar. Mässling, röda hund, kikhosta osv.

Mässlingen är på tapeten nu. Det är en sjukdom som faktiskt dödar om man har otur. Den är dessutom läskig eftersom den kan komma tillbaka i form av en hjärnhinneinflammation efter 10 år. Då dödar den hjärnfunktioner och den sjuke avlider. Nu är detta väldigt sällsynt, men det kan ske.

Det farliga med den är att den är luftburen. Dvs. den smittar via luften, och den smittar ordentligt. Går en sjuk in i ett rum och hostar eller nyser kommer 90% av de som inte är vaccinerade att bli sjuka. Tänk er en tunnelbanevagn. Eller ett flygplan…

Allvarligast är det naturligtvis för de små barn som inte hunnit få vaccinationen. Prematura, små barn, människor med nedsatt immunförsvar samt äldre sjuka.

Det jag inte kan förstå är att det nu finns människor som medvetet smittar ner sina barn med alla dessa sjukdomar som vi utrotat en gång. Inte nog med det. De bjuder dessutom ut sjukdomen som ett smörgåsbord till andra. De tänker alltså inte längre än näsan räcker. Eller inte ens det.

När man utsätter människor med detta farliga virus, som fortfarande idag dödar 100-tals människor varje år, är man en fullblodsidiot. Ok att du smittar dig själv, men hur kan du smitta andra? Vad ger dig rätten? Eftersom man inte vaccinerar för 18-månaders ålder är det väldigt många som riskerar att bli sjuka. Vissa av dem kommer tyvärr få följdsjukdomar, te x lunginflammation. Om det är ett litet prematurt barn kanske det inte orkar en lunginflammation. Är det en äldre ä det samma sak. Kroppen orkar bara viss mängd. Vill du ha det på ditt samvete?

Hos Folkhälsoinstitutet finns bra fakta om mässling och dess risker.

Nej, du som leker rysk roulette med andra människors liv borde nog tänka om.

Hälsningar från en ilsken Lisa

 

2 reaktioner på “Det här med vaccin eller inte.

    1. Eller hur Maria! Jag blir galen bara jag tänker på det. Egoismen och och vansinnet frodas i landet. De riskerar att smitta alla de som av olika anledningar inte KAN vaccineras… 🙁

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.