Läst på internet och blir upprörd.

Hej!

Ibland blir jag rätt så mörkrädd när jag surfar runt på internet. Senast i raden av praktidioter är en kvinna som förnekar Förintelsen. ”Ge mig bevis” upprepar hon som ett mantra i många inlägg. Bevis på att den verkligen har ägt rum vill hon ha. Vad för slags bevis är hon ute efter?

Räcker inte alla bilder, filmer, utsagor och krigsdokument osv?

Ibland undrar jag på om sådana människor är dumma på riktigt. Det står i hennes profil på Facebook att hon skall vara journalist. Men hur i hela friden kom en sådan person igenom skolorna?

Jag undrar hur många som förnekar förintelsen? Det känns som att de blir fler och fler. De kan ju ta och prata med någon av de som överlevde ett av alla koncentrationsläger. Ett av de ställen där de massmördade så många människor att det var högar av lämningar efter dem.

Länk till artikel på Expressen om du klickar på bilden. Varnar för starka bilder!

 

Ett annat fall jag läste i morse var att en kvinna (!) tyckte en 12-årig tös var för utmanande klädd i ett tv-program. Hon skrev inte en rad om framträdandet var bra eller hur modig tjejen var som ställde upp i tv. Men noterade tydligen att flickan hade en magtröja. Men herregud. Hon är en av alla de idioter som sexualiserar barn. Sluta kommentera vad barn, eller andra människor, har på sig. Det spelar ingen roll. Man har det man gillar. Oavsett vad du tycker.

Har hon bott under en sten de senaste 30 åren förresten?

Nån som minns Baywatch? Baddräkterna var så himla högt skurna att de typ gick till revbensbågens början. Sedan var de så lågt skurna vid bysten att det kunde vara fara och färde att behagen rymde. Under Spice Girls största tid var det inte annat än magtröjor. När Beverly Hills 90210 gick på tv och var som mest populärt hade man magtröjor med. Sjukt korta och det gick det med.

Nu skall jag starta dagen och undvika Facebook tror jag.

Kanske träna till och med? Skriva lite mera i min Bujo? 🙂

Ha en fantastisk dag och undvik sociala medier.
Det skall jag så snart jag har postat detta inlägg i berörda grupper!

 

 

Detta är inlägg 54 av 100 i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars, 2017.

4 reaktioner på “Läst på internet och blir upprörd.

  1. Ja, framtiden känns ibland lite osäker nu då bland annat en nazistförening ska demonstrera i Umeå. Olika uttalanden om att förintelsen inte funnits. Åk till dessa koncentrationsläger då. Ärligt talat. Hur kan någon tro att någon ens skulle vilja konstruera en sådan makaber historia? Om att ha dödat flera miljoner judar tex? Bara en saga? Skulle inte tro det. Tyvärr är det sant.

  2. Det är skrämmande vad en del människor kan börja tro på OCH förmedla till andra. Jag tror det är extra viktigt nu att vi inte glömmer förintelsen nu när det inte finns så många överlevare kvar som kan berätta. Jag blir också rädd ibland när jag läser på internet.

    Jag tror jag vet vilken 12-åring det gällde och jag tyckte inte att just hennes magtröja var särskilt sexuell, sedan kan man såklart diskutera lämpligheten i vissa kläder på barn. Baywatch var ju ett väldigt sexualiserat program där bland annat Pamela Andersson stod för en våt pojkdröm och taskiga kvinnoideal. Alla kvinnor skulle ha stora bröst och getingmidjor. Jag skulle nog gärna sluppit det programmet själv under min uppväxt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.