Lördag hela dagen

Hejsan!!

Idag skall jag jobba, fast inte så värst länge. Bara till klockan ett. Känns rätt så skönt. Två korta dagar, man är uppe och förhoppningsvis pigg som en mört då man kommer hem. Nu skall vi väl inte tro alldeles jättemycket på det där med pigg, men man kan ju hoppas. 😉

När jag kommer hem har jag en del att ta itu med. Tvätta, handla hundmat, städa och papperspyssla. Har lite olika projekt som ligger på vänt-listan. En lampa som jag börjat med för länge sedan är fortfarande inte klar. Jag vet inte riktigt hur jag skall göra lampskärmen, hur den skall se ut. Det fastnade där tyvärr. Men den är ju i alla fall påbörjad. Har lite konservburkar på G med. Inte heller den tavla som jag har planerat är klar. Men, jag hinner väl nån dag framöver.

Jag är sjukt duktig på att starta upp projekt, men att avsluta dem är det värre med. Hehe!!

Sedan måste jag komma igång med träningen igen… Jag är så himla lat! Jag som tränade 4-6 pass i veckan, tränar nu ingenting. Noll, zipp, nada. Men vad fasen liksom. Hur kunde jag lägga av med det bara så där. Att komma igång igen är värre.

Jag måste försöka hitta någon morot tror jag. En egen utmaning. Men vad och hur? Jag ledsnade ju på samma träning hela tiden. Olika pass är skittråkigt. Styrketräningen känns monoton. Springa kan jag inte, för knän och benhinnor skriker högt.

Har du tips? Hur tränar du? Vad är det som gör att du går dit och gör dina pass. Vad är det som gör att du inte ger efter för latmasken som vrålar i ditt öra? Min latmask är synnerligen högaktiv just nu. 😉

Ha en fin dag!! 🙂

Detta är inlägg 53 av 100 i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars, 2017.

10 reaktioner på “Lördag hela dagen

 1. Min största motivation i träningen är glädje. Det ska vara roligt annars är det ingen mening. Jumping fitness och strong by zumba är två pass jag älskar att träna. Zumba är något annat som inte ens känns som träning för mig. Så älskar jag att vandra. Jag springer för den sköna känslan efteråt.

  Du kanske skulle börja med något du vet du gillar och avsätta den tiden? Just att ha en speciell tid underlättar för mig vad jag än gör. Typ, onsdag klockan sju är min träningstid. Annars, prova minst en ny sak varje vecka så kanske du hittar tillbaka till glädjen? Jag klara inte av att köra samma pass dag efter dag, vill ha olika varje gång för att inte tröttna.

  1. Hej Emma!
   Jag skall fundera lite på hur jag vill ha det framöver. Vad jag kan tyckas vara roligt.
   Det är helt obegripligt att jag har tröttnat så pass.

 2. Träning måste drivas av lust. Lust kommer och går. Jag är i samma lättjeträsk som du just nu och är nog inget vidare stöd… Jag har kommit dithän i alla fall att jag har slutat låta brist på träning vara ett dåligt samvete. Tror att dåliga samveten sliter ner oss mer än bristande träning! Min egen träning består enbart av yoga och promenader för tillfället.

  Vill också passa på att uttrycka min beundran över hur många böcker du hinner läsa! Avundsjuk, wow!!

  1. Hej Maria!
   Ja, jag skall försöka sluta ha dåligt samvete. Men det är svårt…
   Jag är en bokmal av enorma mått. Haha!!

 3. Jag är lite i samma sits nu. Älskar att jogga, men min kropp gillar inte det riktigt. Jag behöver göra annan träning och variera belastningen. Måste vara roligt och just nu saknar jag träningsglädjen. Men hoppas att våren och lite varmare vindar får igång mig snart igen!

 4. Jag kanske har ett omvänt förhållande till träning. Om jag inte tränar så känner jag det i min kropp och då mår jag inte bra. Det är som en signal att jag ska komma igång igen. Men vad som är träning för mig och min kropp kan likväl variera. Jag brukar säga att jag gillar att vara i rörelse då mår jag bra och då älskar jag att vara i min kropp. Nu för tiden blir det oftast en långsammare rörelse än mina 22 år på rugbyplanen. Och gärna i form av Feldenkrais, yoga, tai-chi, funktionell styrketräning, mindful walking och liknande – träning där både body+ mind är med.
  och sen älskar jag att känna träningsvärk. 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.