Hummus – recept

Hej!

 

 

Här är mitt recept på hummus. Utan lök och vitlök. Jag tål ju inte det så där jättebra, så jag får modifiera mina recept lite. Men då tänkte jag att kanske det är fler som inte kan/vill äta vitlök, och då kan jag ju vara en god medmänniska och dela med mig av min egen röra. 😀

 

 • 1 burk kikärtor, avsköljda och avrunna
 • 1 tsk Tahini (sesampasta) – jag använder Urtekrams.
 • 3 msk olivolja
 • 1 msk pressad citronjuice
 • 1/2 tsk spiskummin
 • Chiliflakes efter tycke och smak. Jag har i ganska mycket faktiskt, och även dessa är från Urtekram.
 • salt och svartpeppar

Mixa allt i en skål med stavmixer eller med matberedare. Jag tycker det är lättare att styra med stavmixern. Sedan har jag ner allt i en glasburk med lock på, i kylen såklart. Bara att mumsa i sig sedan. 🙂

 

 

Detta är inlägg 8 av 100 i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars, 2017.

2 reaktioner på “Hummus – recept

  1. Gör det Anna!
   Ja
   g gillar det. Älskar lök med, men har fått inse att kroppen inte är fullt lika förtjust.
   Så därav modifieringar. 😀

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.