Här tvingas svenska kvinnor föda i bilen – Aktuellt Fokus

KRÖNIKA | Aktuellt Fokus har kommit över ett videoklipp från väg 90 mellan Junsele och Näsåker i Västernorrland – 2,5 timme från länets närmsta förlossningsvård. Det är på vägar som dessa som styrande politiker vill att gravida kvinnor ska färdas i flera timmar när de ska föda. Trots att vägbanan aldrig hade accepterats i landets städer är […]

Källa: Här tvingas svenska kvinnor föda i bilen – Aktuellt Fokus

 

Detta är helt horribelt. I min stad har de alltså lagt ner BB. Det vore väl inte så väldigt hemskt, om det inte vore för att jag bor i en kommun som är lika stor som Hallands län. LÄN. VI har inte flera sjukhus att välja på i närområdet. Vi har däremot rejält långa avstånd, inlandsvägar som saknar dess motstycke och usel mobiltäckning. Alla faktorer som talar för att ALLA sjukhus borde ha BB.

Men nej då. Politiker beslutar och folket lider.

Denna mamma som födde sitt lilla nya liv i bilen måste ha känt sig maktlös, panikslagen och så rädd. Hade så gärna velat ge en stor kram till henne.

De beslutsfattande politikerna skulle jag vilja ge en fet smäll. Män och kvinnor (hur kan de?!?) som har tappat all verklighetsförankring. Pengar styr allt, men jag önskar så att de inser att pengar verkligen inte styr allt.

Du får vara hur rik du vill. Föder du barn i bilen och nåt går riktigt illa med mor eller barn hjälper det inte hur mycket pengar du än har…

Då är istället frågan:

  • Vart är ambulansen?
  • Vart är mobiltäckningen?
  • Hur långt har vi kvar?

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.