Helgbilden 13/11

Hejsan!

Bestämde mig för att hoppa på helgbilden. Bara för att. 🙂

Det har varit en lugn helg med blommor, pyssel och fika.

img_7001
Jag älskar våra finkoppar med ovala fat! Det känns faktiskt ganska så lyxigt att få fika med så fint kaffegods. 🙂

 

img_7027
Gjorde mig en egen Misti. Sparade väl i runda svängar åtminstone 600 kronor! Det känns rätt så bra! 🙂

 

img_6992
Decemberkaktusen är på gång. Blomman är över 20 år och ser onekligen tilltufsad ut. Tror den skall få ny jord i februari. Sätter om den vart femte år ungefär. Max. Det är nog dags igen.

Fler helgbilder hittar du här.

Ha en fin kommande vecka! 🙂

10 reaktioner på “Helgbilden 13/11

 1. Det där kaffefatet var ju helt fantastiskt!! Vilken modell! Jag har ingen aning om vad misti är det för något men det är alltid roligt att göra saker själv och när man kan spara pengar på det känns det ännu bättre! Det var en vacker Schlumbergera (Novemberkaktus) på din sista bild! Jag älskar Schlumbergera och har själv ett antal stycken som redan har blommat och är på omgång två i knoppstadiet! De är så tacksamma och blommar så villigt! 🙂

  1. Hej Anneli.
   Misti är ett hjälpmedel när man ska stämpla med motivstämplar. Mycket praktiskt, men brutalt dyrt. Så jag är väldigt nöjd med att ha sparat så många slantar.
   Jag ska se om jag kan ta skott på min novemberkaktus. Får googla lite. Vore roligt med fler från en så livsduglig planta. 🙂

 2. Det gjorde du rätt i, att vara med på Helgbilden.
  Ännu roligare att jobba med saker man gjort själv och dessutom sparat pengar på.
  Min mamma har två julkaktusar, en röd och en med nästan vita blommor. De är verkligen praktfulla och fina.
  Och det är härligt att de blommar nu, under den mörkaste årstiden.

  1. Hej Anni.
   Jag har tekoppar från Indiska med. Alla med olika motiv så klart. Men de blir så galet tunga då de rymmer typ en halvliter. Haha!

 3. Hej Lisa!! Vad roligt att träffa på dig hos Helgbilden!! Välkommen hit! Din helg ser ut att ha varit riktigt härligt, vad fiffigt av dig att göra en egen Misti! Jag försöker klura ut hur du har gjort men vi kanske träffas på lördag, då vill jag veta mer. Ha en fortsatt bra vecka!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.