Tisdag och plugg igen

Oj vad dagarna går undan!!

Igår läste jag som en galning. Repeterade så jag trodde skallen skulle gå i kras till slut. Men den höll, och alldeles strax skall jag börja igen. Har massor att nöta in och ett jobb att skriva på med. Grupparbetet är i det närmaste klart och det egna lilla arbetet skickade jag in tidigt förra veckan. Så jag ligger skapligt i fas. Nu återstår två föreläsningar, nötning, nötning och nötning. Ska fixa denna tenta med! Så det så! 😀

 

mammografi
40 år var det….

 

Har fått min första kallelse till mammografiundersökning. Är det det utlimata tecknet på att man blivit 40 år? Maken tyckte det var för sent, han tycker vi skall få undersöka oss mycket tidigare. Detta då även han läst och hört om många som får bröstcancer i mycket tidigare ålder. Jag kan nog hålla med honom lite där. Men jag är i alla fall glad att vi får göra undersökningen för endast 150:- Det är ju rent gratis.

 

bild
Paneler snyggt ihopvikna i en låda. Man får vara en smula finurlig då man har dåligt med utrymme. Detta fungerar dock bra.

 

Har börjat organiserat i linneförrådet. Helt sjukt vad jag har gardiner… Nu har jag slängt en hel del, men ändå har jag kvar en massa. 14 panellängder, då är det bara de mönstrade. Skall gå igenom dessa mera noggrant sedan och verkligen mäta så de passar. De som inte passar kan  man ju sälja, eller skänka till Erikshjälpen. Vi har ju ett hus med högt i tak, (2,60) och de flesta paneler jag har sedan förut är för korta, så många har jag redan hivat. Sedan har jag ju tröttnat lite på paneler. Gillar öljettlängder bättre. Det ger lite mera liv än platta gardiner. Har börjat med kappor i köket. Kökssoffa och en köksbänk jobbar emot längder. Blir nog kappor i fler rum tror jag. De är förbenat praktiska. 😀

Då var det dags att börja plugga!

Over and out!

1 reaktion på “Tisdag och plugg igen

  1. Jag har hunnit med tre mammogram sedan jag fyllde 40, två jag blev kallade till och ett som jag gjorde i undersökande syfte. Att börja tidigare med mammografin är inte nödvändigt, däremot att känna sina egna bröst och alltid vara observant på förändringar.

    Vi har bara gardiner i ett enda rum här. Det fanns träpersienner och ”vanliga” i metall i alla fönster då vi flyttade in, men inga gardinstänger. Det är okej. En sak man går miste om utan gardiner är den ljuddämpande effekten och mysfaktorn, fast här har vi ju heltäckningsmattor mest överallt. (Mysigt och äckligt.) 🙂

    Lycka till med pluggandet!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.