Jodå, det går neråt

 

 

frukt
Massor med gratis mat! Dvs, de kostar inga points att mula i sig, i rimliga mängder så klart.

 

Sakta men säkert.
Exakt 8 kilo tappade.

😯

Hur fasen gick det till?? Jag har ju inte direkt försakat något, utan ätit det jag vill i det närmaste.

Däremot äter jag rätt sällan godis, ostkrokar, chips och allt annat elände som jag skulle KUNNA glufsa i mig. Fikabröd vet jag inte när jag åt sist. På semestern tror jag det slank ner lite skräp. Eller rätt så mycket om jag ska vara ärlig. Men det gjorde ju inget, då jag emellan varven försökte tänka till, trots att jag struntade i pointsräkning en hel del.

Det är liksom inte värt att slösa points på sånt jag vet att jag bara kommer vilja ha mera av. Omedelbart dessutom. Då har jag ju inget kvar till mat, och det är ju det som håller mig mätt.

Men annars har jag druckit vin, käkat god mat osv. Bara tänkt mig för på portionsstorleken, innehållet och mängden. Plättlätt!

Tro när jag skall ge mig? Hur skall jag trixa för att stanna i vikt, samtidigt som jag inte skall gå upp igen? Blir lite laborerande med pointsen då jag är på målvikten. Pyttelite kvar, men dit skall jag. Ett eller två kilo under det med, så att jag har en vingelmån för de dagar då jag absolut inte har möjlighet att styra vad jag äter. Det tar väl en månad eller två till.

Sakta går det, men vad annat kan man vänta? Jag gick ju inte upp alla kilon på en kvart heller. Skynda långsamt är min melodi. Ibland.

Over and out!

 

1 reaktion på “Jodå, det går neråt

  1. Bra kämpat! Mycket har säkert med vanor och beteende att göra när man drar på sig extrakilon. Börjar man fundera vad man äter, hur mycket, när och varför brukar man få sig en tankeställare. Oftast positiv med följande framgång:)

    Jag kommer dra igång en förbannat spännande, dock, sjuhelvetes resa nu i höst när jag går med i ett svenskt viktminskningsprogram. Hörnstenarna är mat, motion och motivation med mycket indiviuella samtalsträffar med en hälsorådgivare samt gruppsamtal med andra som gör samma ”resa”.
    Apropå mat och mängd är bla ett verktyg vid matintag att ens egen handflata representerar varsin del; matkorn/matvete/pasta/ris, kött/fisk/fågel och grönsaker. När jag spekterade min egen näve blev jag förskräckt, men allt sitter i mitt eget huvud. 🙂

    Bra blogg! Här kommer jag gå in oftare:)
    /J

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.