Planerar det nya året!

2014-Calendar-4Seasons-001

Åh så skoj det är att försöka finna vilka saker jag skall satsa på året som kommer.
Pyssel, hälsa, huset och livet i det stora hela.

Jag ser fram emot det nya året. Det känns som att det kan bli mitt!

Examen är avslutad, jag har fått nytt arbete och jag har fått komma med i Hobbyworlds designteam!
Man kan ju inte vara annat än superglad! 😀

Jag har suttit och plitat med en ny 101 saker på 1001 dagar-lista. Har skrivit ut den med. Om den blir offentlig eller ej vet jag inte, men den innehåller många av mina mål och önskningar för de närmaste 1001 dagarna. Den skall betas av i sakta mak har jag bestämt. Ingen stress och panik. Bit för bit bara.

Nytt år, nya utmaningar och det är helt blankskrivet än så länge! Yeha!

Har du några planer med ditt år?
Några speciella mål som du gärna vill uppfylla?

 

 

 

 

Skola, anställning och avslutning.

Oj vad dagarna rasslar fram!

Det är redan vecka 50. Julen närmar sig med stormsteg vill jag påstå. Jag har knappt bakat, städat eller något. Har några dagar nu då jag skall försöka få till någon slags ordning här hemma. Välbehövligt med tre dagars ledigt, förutom lite petande i den rapport jag har skrivit.

 

anst

 

Jag har avslutat min praktik. Godkänd, så klart. Har även skrivit på ett anställningskontrakt. 6 månaders vikariat. Gissa om jag är glad!! Få arbete inom det man utbildat sig inom, innan man ens är 100 % klar känns fantastiskt bra! Ger en egoboost om jag skall vara ärlig.

 

apotekstekniker

 

Denna vecka skall jag förbereda ett muntligt föredrag på tre minuter. Får väl stå framför spegeln med klockan i högsta hugg för att se att det inte drar iväg åt nåt håll. 😀 På torsdag har vi avslutning i Härnösand.

Efter det är jag  Apotekstekniker! TJOHO!!!

1,5 år har gått med rasande fart. Det har varit tufft ibland, men ändå SÅ roligt. Skall bli skönt att ”bara” ha ett arbete att sköta numera. Inget  mera plugg på ett bra tag om jag får välja. Bara det som är för att uppdatera sig på nya rön och produkter så klart. Ser fram emot att kunna ägna mig åt andra saker. Läsa böcker, pyssla mera, ta hand om eftersatt hus osv. Ljuvligt! 🙂

Over and out!

 

 

Idag svamlar jag bara.

Har iofs alster att visa, men jag tänkte att jag skall väl ta och uppdatera er på vad som händer. Inte speciellt mycket om jag skall vara ärlig.

 

Om tre veckor är skolan slut! HÖ? Har det redan gått 1,5 år! Ojoj vad det gått undan!

Har skrivit klart det sista skrivjobbet och skickat in, väntar bara på OK eller GÖR OM!  Tror inte jag behöver ändra så mycket, men man vet aldrig. Efter dessa två sista veckor väntar avslutningsvecka och sedan är man som klar. Då är jag en Apotekstekniker. Stolt!

Idag skall jag göra allt det jag struntade i går. Jag var lat och glodde på filmer, läste bok och moffade chokladpraliner i mängder.

Idag har jag däremot redan hunnit mera än jag lyckades med igår.

Nyss inkommen från långpromenad med Tindra. Passade på att dra in på jobbet för att låsa upp mina lösenord. Kan vara bra att komma åt jobbmailen liksom. Dt var kul att surra lite skit med, höra om förändringar och vad som skett sedan sist. Det är bara en minus ute så det var så skönt att promenera. Tror Tindra tyckte detsamma.

Nu skall jag strax dra upp på övervåningen och försöka börja rensa i den enorma oreda jag har lyckats dra fram. Har öst ut det mesta på golvet i min ateljé. Vojne vojne. Hade tänkt sitta där i kväll och pyssla tändsticksaskar samt de sista julkorten till beställningen. Då gäller det att jag överhuvudtaget kan komma fram till skrivbordet.  Jag brukar lyssna på P3- dokumentärer förresten då jag pysslar, direkt från verkligheten osv. Ofta gripande program. Tips till er som gärna får er lite till livs då ni skapar alster.

 

Backman_En_man_OMSLAG.indd

 

 

Igår läste jag ut en bok förresten. Både påbörjade och avslutade den samma kväll. En man som heter Ove av Fredrik Backman. En tragkomisk bok. Vill man få en anleding att gråta en skvätt så är den en ypperlig bok… Jag hade rent av ont i huvudet innan jag var klar med den. Skrattade och grät omvartannat.

Från Bokus – 49:-

”En roman om kärlek, ordentliga verktyg och vikten av att alltid köra Saab

Ove är 59. Han kör Saab. Folk kallar honom ”bitter” och ”grannarnas skräck”. Men Ove är fan inte bitter, grymtar han. Han går väl bara inte runt och flinar jämt!

Varje morgon tar Ove sin inspektionsrunda i kvarteret. Flyttar cyklar och kontrollerar källsorteringstunnorna. Trots att det är flera år sedan han avsattes som ordförande på bostadsrättsföreningens årsstämma. Eller ”den där statskuppen”, som Ove själv bara minns den.

Men bortom den vresige ordningsmannen finns en historia och en sorg. Så när de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot en novemberdag råkar förstöra Oves brevlåda blir det upptakten på en komisk och hjärtevärmande berättelse om tilltufsade katter, oväntad vänskap och den uråldriga konsten att backa med släp. Som kommer förändra en man och en bostadsrättsförening i grunden.”

Men först lunch, kaffe, tvättstuga och städ av hus. Ignorera alla böcker som ligger och väntar på mig. De liksom skriker LÄS OSS LISA!!! Jaja,  jag  hinner nog läsa i sinom tid.

Over and out!!

 

 

Lördagen i ord

Igår flyttade jag alltså om pysselrummet. Det är fortfarande inte 100% klart men nästan! Känns som att det kan bli riktigt bra! Har slängt ihop allt det som skall organiseras i en stor hög på golvet. Tänkte slå mig ner där idag en stund och se om jag får ordning på en del.

Har en del inköp att göra i alla fall. Skall köpa ett skrivbord till alla maskiner. Har en urgammal Sizzix stansmaskin, en Epic, en Quickutz tång, en Spellbinder Grand, som jag vann från Hobbyworld, samt slutligen en Silhouette Cameo. Många saker som skall få plats på en ytterst liten yta. Jag vill ha ett bord till detta, då kan jag ha alla saker framme. Kanske, kanske till och med skrivmaskinen samt symaskinen? Är ju en utopi, men hade varit skoj!

Var upp på Erikshjälpen med två säckar med saker med. Det jag ej använder kanske någon annan kan få nytta av istället. Hittade samtidigt lite annat, några saker som jag skall måla med Martha Stewarts färger. Mera om dessa färger kommer i ett annat blogginlägg. 😀

Hade barnen hemma på middag idag samt några till. Bjöd på Tacogratäng då jag vet att det alltid går hem. Åt så min egen mage stod i fyra hörn. Man har ju som ingen karaktär tror jag. Hehe! 😉 Gott var det i alla fall.

Pysslade vidare i mitt rum tills jag insåg att klockan var nio. Då kom maken hem från en bowlingtävling i Härnösand, så vi kikade lite på tv. Jag mumsade ostkrokar med. Och glass. Karaktären lyste med sin frånvaro igen.

 

skogen
Nu får du vandra vidare med dina hundar i skogen, precis som du alltid gjort.

 

Precis innan jag gick i säng fick jag veta att en otroligt trevlig och genuint snäll människa har lämnat detta jordeliv. Vi var i ungefär samma ålder, och hen hade mig och Tindra som deltagare i valpkursen vi gick för ett gäng år sedan bland annat. Känns otroligt sorgligt, de anhöriga finns i mitt hjärta och mina tankar. Himlen har fått en fin människa till sig, alldeles för tidigt.

Livet är kort och otroligt skört.

Var rädda om varandra.

 

Söndag har det nu blivit

20130322-060552.jpg

Jag sitter och planerar min lediga dag, mycket skall göras och jag måste försöka bena upp det.

Källaren behöver en avrivning, mellanplanet likaså. Övervåningen en med.
Kommer tid kommer råd heter det va?
Det var bara det där med tid… Denna konstanta bristvara.

Skall rensa bland pysslet med, som jag har sagt så himla länge, men nu har jag fått en anledning så då kanske det går lite bättre. Har en massa gojs som skall kastas, rena rama skräpet med andra ord.

Hunden behöver en simträning och en klippning. Det senare får vänta till nästa helg, har inte tid idag. Hon får vara lite lurvig ett tag till. Värmer bättre i kylan skyller jag på.

Listan är skriven, morgonkaffet drucket, så jag antar det bara är att kavla upp armarna nu då? 🙂

Over and out!

Man får ju skämmas…

Jodå. Frun lever. Frun praktiskerar bara så mycket att hon visst glömt bort bloggen. Så kan det gå ibland.

Lovar att försöka bli lite mera aktiv. Har ett gäng med nya alster att visa upp bland annat, efter att ha målat med Martha Stewarts färger, scrappat lite layouter på HCS och gjort ett beställningskort.

Så även fast jag inte har bloggat har jag varit produktiv. Skall fota i morgon då det är någorlunda dagsljus och försöka blogga i kapp allt som ligger och väntar. Lär ju ta ett tag.

Vann en gigantisk tävling med, och det skall jag skryta om vid tillfälle. 😀

Annars är det fullt upp på praktikstället. Sista rycket innan skolan är klar i december. Mycket underligt skall det bli. Hoppas så klart på att få arbete inom den gebit jag nu utbildat mig i, då jag trivs som fisken i vattnet och tycker jag gör ett rätt så hyfsat jobb för att vara under utbildning/nybörjare! 🙂

Nu blir det dock lite chokladpraliner och te till ett avsnitt av Downton Abbey så här på fredagskvällen! I morgon har jag planerat att röjja i scrapateljén och försöka kasta bort en massa skit. Organisera om.

Förändringens vindar blåser dessutom i detta hus, men mer om det en annan gång. 😀

 

Over and out!

Länge sedan sist

Förkylningen jag drabbades sitter fortfarande kvar med en envis hosta och snuva. Betydligt bättre nu dock!

Har praktiserat vidare på Apoteket och det känns bättre och bättre. Jobbar hårt på att få in all egenvård i skallen. Dessutom recepthantering. Men det går skapligt bra och jag tror nog det ska fungera. Har börjat landa mera, oerhört skönt.

Har man samma jobb under en mängd år så blir man ju trygg i det. Ett proffs helt sonika. Nu har jag klivit utanför de trygga ramarna och istället kastat mig ut i något helt annat. Både spännande, krävande och nervöst ibland. Men det mesta brukar ordna sig rätt så bra.

Kommer tid kommer råd heter ett ordspråk. Sant så sant!

Förkyld!

Trött GustafÅh vad jag inte har tid med det. Jag är ju på praktik och skall lära mig så mycket som möjligt så att jag kan konkurrera om ett arbete sedan. Det går åt skogen med feber, halsont, hosta och snuva. Dynga på ett spett!

Har väl den fördelen nu att jag har 12 veckors sammanhängande praktik. Tur är väl det.

Helgen var fantastisk! Åkte båt och firade en kusin som fyllde jämna siffror. 😀
Mat, vin och dans hela natten lång med nästan hela släkten! Så kul!

Just nu gäller det bara att bli frisk nån gång… Skall sätta mig med lite egenvårdspapper och plugga på lite. Nåt kan jag ju göra fast jag har feber. Det är väl allt jag orkar för den delen. 😉

Over and out.

 

Vilken fantastisk dag!

Igår var det äntligen dags för att åka upp till Örnsköldsvik för att gå på HighCoastScraps egna medlemspysselträff. Som jag längtat, och oj så otroligt roligt! Pysslade, surrade, shoppade och åt så magen stod i fyra hörn! Idag är jag rätt så trött, men otroligt glad att jag tog mig tiden att åka. 😀

Fick umgås med Helena, Malin och en del av dagen Felicia. Så skoj så! Jag och Helena surrade loss ordentligt. Det är härligt när man ses sällan, men ändå är det bara att fortsätta där man slutade. Vi hann även uppdatera oss lite om varandras liv och jag fick känna henne lite mera på djupet. Barn och livet i allmänhet!

mirandanalle

Träffade även Anette på Scraphuset så jag fick lämna av lite DT-material samt få lite nytt! Jag har även shoppat saker till ett nytt projekt, men mera om detta senare. Så spännande så!

Fick fyra layouter och ett halvfärdigt kort klart. Det får väl sanses vara helt okej va? Två stycken Clean &Simple och två som är mera arbetade. Jag har saknat C&S insåg jag, så det kan hända att det blir mera av den varan i mina album.

På tal om album ja… Mina layouter är extremt dekorerade. De tar en helt sinnessjuk plats. 10 layouter i ett album, och det är proppfullt. Så pass proppfullt att det ej går att stänga. Skall det vara så? Det blir ju enorma mängder med album och det ahar jag varken plats för , eller har lust att köpoa album till. De är dyra om man ser till mängden med alster som produceras, och hur lite som får plats.

Hur gör du med album?
Dekorerar du dina massor eller skapar du platta alster?

Har du tidigare gjort layouter med mycket dekorerade sidor och sedan bytt stil till en mera sparsam variant?

Nu skall jag starta upp dagen på allvar!
Har massor att göra och måste skriva ner en lista så jag inte glömmer något!

Over and out!