Länge sedan sist

Oj vad tiden går! Det är ett halvår sedan jag satte mig och plitade ner en rad i denna blogg.

Jag har funderat fram och tillbaka om jag skall ha den kvar eller om den skall få gå i graven. Ännu har jag inte riktigt bestämt mig.

Finns det någon som bloggar ännu tro?

Torsdagen snart slut

Hejsan!

Idag har jag jobbat på annan ort och i onsdags var jag ledig. Jag gjorde faktiskt ingenting särskilt i onsdags, utan tvättade lite och påtade på i stillhet här hemma.

Ikväll har vi äntligen plockat bort alla julsaker och sedan dammtorkade och dammsög jag nedervåningen innan jag gjorde kväll. En tvätt med nya sängkläderna blev det med. Tror aldrig vi haft så dyra någonsin, 😮 men de var en julklapp. De skall få åka på i helgen när jag har städat övervåningen med. Vill nog byta gardiner med. De vi har är mörka och tjocka, och nu vill jag in med ljuset igen.

Newport – Colorado Lodge

Läste ut en skönlitterär bok ikväll, Underbara Maj av C.T Karlsson, men det var inget att hänga i julgranen direkt. En lättsam bok i och för sig. Inte direkt dålig, men den fastnade inte hos mig. Uppläsaren är lite långsam så det slutade med att jag läste de sista kapitlen stående vid diskbänken så den skulle ta slut någon gång. 😉

Så nu tror jag att jag skall ge mig på Alex Schulmans senaste, Bränn alla mina brev. Jag har ett gäng på lyssnarlistan, men jag gillar ju när det är både läs och lyssningsmöjlighet. Kan läsa om det är passande och annars lyssnar jag.

Nu skall jag snart ta min sista smärtstillande tablett för dagen. De funkar skapligt bra, men jag har ju ont ändå. Inte riktigt lika jävligt bara. Men inte är det nåt som kommer gå över i brådrasket tror jag, om jag har googlat läkarens eventuella diagnos rätt. Har jag rätt är det en kronisk variant som det tar tid att bli av med. Jag har haft det i typ 3 månader utan att göra nåt åt det. Dumt nog. Men jag är ju av devisen att det mesta faktiskt brukar gå över om man väntar ut det. Inte denna gång dock. Det eskalerade snarare. Hepp. 😮

Vaknar många gånger på natten, fast i natt var det nog bara en 4-5 gånger som jag märkte av det så pass att jag vaknade till av att det gjorde ont. Alltid något! 🙂

Jamen då jag har svamlat lite ikväll med. Haha!!
Ha det gott!! 😀

Laser

Igår fick jag laser för min axel. Det gjorde gott som tusan!! Ända tills jag skulle åka hem efter lite övertid, och halkade till på parkeringen och fäktade till med armen för att hålla balansen. Jävlar i havet vad det gjorde ont… Jaja, idag skall jag troligen få en läkartid så det kanske kan ge en röntgen eller nåt. 🙂

Igår satt jag som en död sill vid köksbordet så nu hoppas jag på att få vara mycket piggare! 🙂 Vill papperspyssla lite, men jag jobbar till sent och börjar tidigt så det blir en 10-timmars arbetsdag. Med andra ord kommer jag inte orka så mycket ikväll heller. Jaja, livet ser ut så här, det går inte att göra nåt åt.

Nån annan dag kanske? 🙂

Måndag

Då kliver vi på en ny vecka med nya utmaningar och nya upplevelser. Jag har en del på agendan som vanligt, och det skall bli kul att se vad jag gör av det hela. Tanken är att peta in lite av allt det jag planerat, men vi får se vad som verkligen blir av. Mina planer och verkligheten har ju en tendens att sällan gå ihop. Haha!

I natt sov jag lite drygt 4 timmar så vi får väl se om jag är så värst pigg när jag kommer hem ikväll. Lite kaffe nu så kvicknar jag väl till innan dagens jobb börjar. 😀 Igår gjorde jag nästan ingenting av det jag hade tänkt… Ok det med, men det känns ju mindre bra idag. Nåja, jag hinner nog med det också. I sinom tid. Får man inte sova så orkar man faktiskt inte så värst mycket mer än att klösa sig igenom dagen.

Har i alla fall planerat in årets första pysselträff så den skickade jag ut inbjudan till igår! Skall faktiskt bli riktigt roligt att ses och pyssla tillsammans med alla tjejer. Har några tavlor jag vill göra. Var med på ett onlinemöte med, och tog hem lite priser, så nya PartyLite-ljus ramlar in här hemma snart. 😀

Nä vänner, dags att göra sig klar för dagen!

Söndag, sömnad och trasig axel.

Igår började jag plocka undan julen, dammsuga och städa av lite. Skall fortsätta idag och göra lite mera vårfint. Men jag vet inte om jag putsar fönster och byter gardiner ännu. Vi får se vad jag hinner och ids.

Tänkte ju sy mig en provtröja med av det fultyg jag har, men jag kommer inte ihåg om jag har någon mudd som passar. Eventuellt får jag lov att beställa det först. Har några andra plagg som väntar på att bli färdigställda med. Egentligen skulle vi åkt till Sundsvall idag, men jag orkar inte. Det tar ju hela dagen och jag vill vara hemma och vila inför veckan istället.

Nästa helg kanske det blir av istället? 🙂 Fast maken är ju borta på lördagen igen då, så jag vet inte om det blir av. Fara ensam känns inte så lockande om jag skall köpa en ny bokhylla och ett nytt skrivbord. Det blir tungt att släpa på själv med min bedrövligt trasiga axel. 🙁

Det är ingen vanlig inflammation som jag trodde först, utan sjukgymnasten trodde på att det var något som var riktigt trasigt. Jag har en helvetes värk, mest nattetid och har tappat styrka i höger arm. Det är faktiskt svårt att sova när man får ändra läge x antal gånger per natt, och då vakna varje gång för att hitta en ställning som fungerar ett litet tag innan jag måste resa mig för att byta läge igen. För jag måste resa mig för att vända på mig. Det går inte att sno runt som man brukar göra. Eländes elände. Jag kan inte lyfta armen uppåt, bakåt eller åt sidan. Knäppa en BH är rent omöjligt. Ta av sig kläderna gör ont så inni… Lyfta saker från hög höjd kan resultera i att de åker i golvet för att det gör ont och att jag tappar grejerna för att jag inte har styrkan.

Jag fick ett träningsschema som jag skulle göra men det är rätt omöjligt. Det gör så jävla ont och efteråt har jag ännu ondare. Då skippar man det liksom. Tyvärr. Tror det vore bra att träna ändå. Jag skall prova idag igen då jag är ledig och det kan få göra ont utan att det gör nåt. Men min vanliga styrketräning är ju bara att glömma med ena armen helt jädra väck. 🙁

Hur som helst, nu skall jag starta dagen! Sov länge idag och det var så skönt så! Nu ligger jag ju lite efter så det är väl dags att sätta fart!! 😀

Alla måsten och borden…

You can do anyting, but not everything

.

Vissa dagar är jag tröttare än andra. Det har i vanlig ordning varit en intensiv vecka, trots att jag varit ledig nyårsdagen. Men jag känner verkligen av om det blir ösigt numera. När jag kommer hem är jag aptrött. Jobbat på två olika ställen denna vecka, och gissar på att det med ställer till det. Lära ut en massa och försöka komma ihåg allt sånt där som man bara gör på rutin, är ju inte busenkelt direkt. Jag går ju på som en iller när det vill sig så.

Men det är ju så roligt! Fast jag blir ju stressad. Det skall jag inte hyckla med. Ibland känner jag mig som en bläckfisk som har tentakler åt alla håll och alltid är det något som sker med ett par tre av tentaklerna samtidigt.

Då blir det i alla fall att alla dessa måsten och borden skjuts på framtiden. Även de saker jag verkligen vill göra. Jag landar i soffan när jag kommit hem och sedan är det så sjuuukt svårt att ta sig ur den.

Men jag ska jobba på det. Till veckan måste jag börja träna, vilket kommer ge bättre sömn, vilket kommer ge en piggare kvinna. 🙂 Jag lever på hoppet! Haha!

Gott nytt År

Hoppas ditt år blir bra, med mycket tid för det du vill göra, och mindre tid till det du inte vill göra.

Så hade jag tänkt det i alla fall. 🙂 Om det fungerar vet jag inte, men jag tänkte sträva dit. Gott nog det.

Sitter med morgonkaffet och är småtrött. Det gick dåligt att sova, men som tur är jag ledig idag! Skall sy lite, dammsuga och tvätta. Lite soffhäng blir det nog också. Men inte till Ivanhoe. Något värre straff kan jag inte tänka mig. 😉

Ha en fin dag!!