Matsedel Januari 2019

Jaha, varje år börjar jag med en fin föresats om att ordna med en matsedel varje månad. Samma sak i år faktiskt. Någon som är intresserad av att se den? Kanske kan ge någon inspiration? I så fall får du länken här!

Den blir en helt vanlig matsedel utan krusiduller. Den blir, trots att det kanske inte ser ut så, viktväktaranpassad för mig. Det var ju det där med alla kilon jag mulat i mig…

Jag skulle kunna tänka mig en sån här tavla från Granit att sätta upp på väggen faktiskt. 40 x 60 cm stor. Då får man plats med lite annat med, förutom matsedeln! 🙂 Veckans olika saker som skall ske för oss båda. Det är ju omöjligt att hålla allt i huvudet.

Snygg tavla från Granit för 159:-

Använder du matsedel? Fördelar? Nackdelar?

Ett projekt i veckan

Åh som jag har längtat efter något sånt här. Förra veckan skrev Förvaringsdrottningen Paulina i sin Blogg och funderade på om någon var intresserad av att delta i ett projekt i veckan. Jag och många andra svarade JA!

Det handlar om att rensa ut alla de saker som man inte vill ha kvar, organisera om och göra allt mera överskådligt. Det vill jag så klart vara med på! Jag som älskar att organisera och rensa ut det som jag inte tycker vi använder ofta nog. Jag har en del härdsmältor som är bedrövliga. På andra ställen kommer det bli lättjobbat. Precis som det brukar vara med andra ord.

På lördag den 5:e januari startar det. Jag är verkligen taggad! 🙂

Boken finns i lager och var inte dyr tycker jag. Inbunden bok för 168 kronor är billigt!

Eftersom jag är som jag är har jag även beställt boken så klart på Adlibris. Så nu ser jag fram emot detta år ur organisatorisk vinkel med! 🙂

Nytt år med nya planer?

Hej igen!

Efter att inte ha bloggat en enda rad på många månader känns det som att jag kanske kan ta itu med det igen. Nytt år och nya planer ni vet? Haha!

Jag har för ett tag sedan återigen tagit upp min Bullet Journaling. Har efter en mängd avverkade almanackor insett att jag nog gillar den jag gör själv allra bäst. Så en av mina planer är att verkligen använda denna. Få in allt jag kan behöva i den.

Många fler pennor än dessa finns det….

Till exempel ska jag införa en temperaturlista i den för att kunna virka min filt. Jag har så klart inte hunnit köpa garn ännu, men det kommer väl det med.

En annan sak jag har kommit underfund med är att jag måste planera in min träning. Utan planering skiter jag i det och hamnar i soffan. Den måste göras på morgonen, och jag ska INTE gå ut för fullt. Nu har jag inte tränat på över ett år, slutat röka för 1,5 år sedan och lagt på mig en hel massa överflödskilon. Kommer ta mig lång tid att få bort dom, men det får väl göra det då. Det gick tyvärr fort att gå upp dem, men jag får väl dra ner på ambitionsnivån tills de är borta. Till sommaren önskar jag vara av med 10 kilo i alla fall.

Annat jag ska planera in är hobby. Jag år så otroligt bra när jag får greja med mina papper, garner och tyger. Men jag landar ju jäääämt i soffan på kvällen. Så idag skall jag städa klart i mitt hobbyrum och sedan faktiskt få till mitt liv lite som jag vill ha det! 😀

In i min planeringsbok med andra ord!

Jag har en massa resor framför mig med, så det skall in med. I framtidsloggen, som är en väldigt enkel variant.

Så. Det är väl bara att börja planera då!

I morgon är det nyårsafton och jag jobbar. Men bara korta timmar + lite planerad övertid, vilket känns helt ok. Kanske jag skall passa på att ta mitt första träningspass på väldigt länge efter det? 😮

Länge sedan sist

Hej!

Jag vet inte vad jag skall säga om detta uppehåll. Livet kom emellan? Det var inte kul längre? Jag glömde bloggen? Jag hade inget att förtälja?

Kanske en liten mix av alltihopa.

Jag vet fortfarande inte om jag kommer ta upp bloggandet igen. Jag har liksom inget att säga längre. Jag pysslar knappt, tränar inget, handarbetar bara lite.

Blä så trist det låter.

Vad gör du då Lisa?

Ja, säg det… Jobbar dagar som blir längre och längre och ärligt talat tar det mesta av min kraft. Är det värt det, att vara borta hela dagarna? Komma hem som en blöt disktrasa och sedan fundera över hur mycket man har glömt på jobbet? Det är frågan det.

Jag skall försöka få in de saker som jag mår bra av i alla fall.

*^* Träna på morgonen. Det är enda tiden jag har om jag skall hinna med något annat på kvällarna.
*^* Pyssla med papper som jag gillar så mycket. Åtminstone en dag i veckan?
*^* Sy de plagg jag vill ha. Även det en kväll i veckan?
*^* Sticka mina alster på lediga stunder och när andan faller på.

Vi börjar där.

Skogsbrand i Sollefteå

                Bild lånad med tillstånd av Björn Jonsson

Det är otäcka saker som sker i vår kommun nu. I Helgum, ovanför Mo brinner en skogsbrand som i nuläget inte ser ut att vara under kontroll. Inte så konstigt då vi, som resten av Sverige, inte har haft ett riktigt regn på väldigt länge. Vi hade massor med snö, men det har naturligtvis torkat bort redan.

Fotograf Peter Hellström

 

Branden började i lördags, och spred sig fort. Storleken på den är ungefär 800 m x 2 km stor, och det var igår kväll. Gissar på att den har käkat i sig mera skog under natten. Det är läskigt hur fort det går!! Min man ingår i hemvärnet så han var där igår som brandpersonal. Ytterst besvärlig terräng, långa avstånd och inga vägar. Inget optimalt. Inga fordon tar sig fram heller då det är så tät och snårig skog.

 

Fotograf Peter Hellström

Det ser ut som ett öde månlandskap där det brunnit. 🙁 Som tur är i det hela är det ljust nattetid här uppe i Norrland, vilket gör att de kan jobba nattetid, utan att riskera att få fallande träd över sig. Det rasar en massa brunna träd där ute. Nackdelen är att helikoptrarna nog inte ser så värst mycket då det är en massa brandrök som döljer elden.

                        Bild lånad med tillstånd av Björn Jonsson

Jag hoppas de får bukt med den snart i alla fall. Maken skall ut i morgon natt igen. Det lär nog brinna ett bra tag till. Om det då kunde komma ett hällregn! Ett som regnar avbrutet med galna mängder. Det kom ju så innifridens mycket snö i vintras. Men regnet lyser minsann med sin frånvaro.

 

Ha en fin dag.

 

Varma sköna semesterdagar!

Vilket väder! Skönt för oss som gillar sol och värme, men mindre kul för jordbrukarna. Skördar torkar fullständigt bort och djur kommer alldeles garanterat behöva nödslaktas. Fy bövelen så himla trist… ?

Igår tog jag tag i den mycket mörka ytterdörr vi har uppe i sommarstugan. Måla den vit!

Det blir väldigt svart inne när man har den stängd, och nu när vi går mot den mörkare årstiden igen, är det inte så himla kul att stänga dörren och känna sig som i en krypta. ?

Så nu är första laget målat och det behövs minst ett till, men troligen två. Ett lager gav i alla fall fint resultat. Med oljefärg måste man dock planera sitt målande. 1 lager/dygn. Hujedamig mig vilken tid det tar.

Maken bygger en stor brygga, och igår fick den åka ner på plats för att färdigställas där. Den är inte liten direkt. ? Men räcken, platsbyggda bänkar och en rejäl landgång ska det bli. Den förra slet sig i våras då det;

1. Var helt sjukt mycket snö

2. Vattennivån under islossningen var dryga metern högre än normalt, och det gjorde att den landade långt borta och väldigt högt upp på land. Så den ligger så vansinnigt oländigt till att det inte går att få loss den. Fyra män orkade inte ens rubba den. ?

Den brukar rymma så vi får hämta den lite här och där, men det brukar aldrig vara nåt större problem. Ta roddbåten och haka på den bara. I år blev det inte fullt lika enkelt. ?

Jag passade på att ta lite naturbilder så klart. Jag älskar blommor. ?

Någonstans lååångt där inne, uppe på land ligger vår gamla brygga. Eländes elände.

Louice och Niklas kom en sväng med, och hade med sig en mumsig äppelpaj. Mycket lyxigt och gott med glass här uppe. Vi har ju bara fotogenkylskåp utan frysfack. Men vi är vana. Det finns ju elverk om vi måste ha ström till något. Dessutom finns det solpaneler som laddar fritidsbatteri. Det är bra grejer det. ?

Kolla in skalbaggen! Den är typ 2 cm lång och den hade grönskimrande skal, lite metallic i färgen. Mycket läcker. Hade varit väldigt roligt att fotografera med systemkameran och ett macroobjektiv!


Nu säger jag hej då för denna dag. ?

Long time ago…

Hej!!

Åh så länge sedan jag skrev en rad här…

Grävt i trädgården och dragit mer ogräs än jag visste kunde komma på några veckor. Var det inte nyss snö? 😮 Har dessutom tränat min onda rygg med lite övningar. Okul att den smärtar mera nu, men det går väl över. 🙂 Ont skall med ont fördrivas har jag läst.
 
Tindra har plaskat i poolen, fast hon har mest druckit en massa vatten. Så pass mycket att jag fick stoppa henne från att vara i den. Så fort hon få chansen drar hon dit och leker. Haha! Hunden som innerligt hatar att simma, älskar att få plaska på egna premisser. <3
Hann göra ett dopkort ikväll med. En som ville beställa, och snäll som jag är konstruerade jag ihop ett lite snabbt.
Nästa sväng med dåligt väder skall jag förresten ägna all ledig tid i mitt hobbyrum. Det ser bedrövligt ut där och jag vill få fram symaskinerna och annat bra.Har blivit sugen på att sy mig en sommarklänning. Jag har ett rätt så trist och tråkigt brunt trikåtyg som jag skall prova mig fram på, innan jag sätter saxen i något dyrt tyg. Det är då sannerligen inte billigt med handarbete! Fy så dyrt det är med tyg! Dessutom är det nästan hopplöst svårt att hitta fina sådana. De är endera så barnsliga så jag spyr, eller så dyra så jag kräks över tyget. Nästa gång jag åker förbi Sundsvall och neråt skall jag in i den butik som ligger i Gnarp.
Nu skall jag beställa stickor till mitt nya projekt. En tröja. 🙂
Sedan sova som en liten gris.

Länge sedan sist.

 

 

Oj så länge sedan jag bloggade något överhuvudtaget. Väldigt länge sedan. Jag hade en fundering på att kliva på blogg 100 igen, men då det inte blev något av så skippade jag det med.

Vad har jag gjort då?

Tja. Jobbat, försökt sova och handarbetat. Det är väl allt i det stora hela. Har varit väldigt trött och sliten sista året, så det har sakta trappats ner det mesta. Lite synd om jag ska vara ärlig. Nu har jag i alla fall varit iväg på två pysselträffar på raken. Det har gjort att jag faktiskt börjat få lite mera inspiration. Det är länge sedan jag petade i mina pysselsaker. De har mest stått och blängt på mig så att jag har fått lite dåligt samvete. 😉

Men nu har jag några alster att visa upp här framöver.

*^*^*^****^*^*^*

Jag håller på att försöka få lite ordning på min sömn. Den är ju mer eller mindre helkörd, men jag har fått lite hjälp av sjukvården så det kommer väl rätta till sig vartefter hoppas jag. Det har i alla fall blivit lite bättre. Sover mera, om än inte bra. Är i alla fall inte helt väck varje dag numera. 🙂

*^*^*^****^*^*^*

Jag har börjat sälja PartyLite!! Dessa fantastiska doftljus och helt underbara ljuslyktor. Inte gratis, men man tänder ju inte en massa doftljus samtidigt heller. Ett ljus per kväll är lagom. Då doftar det ljuvligt i hela huset. 🙂 Vill du ha en liten visning kan du kontakta mig.

*^*^*^****^*^*^*

Handarbete ja, jag har börjat med det igen. Det var ju frånvarande under en längre tid, flera år faktiskt. Men nu har jag stickat en fuskpolo, virkat mig en sjal, och några andra små alster. Senaste projektet är att jag börjat virka en filt. Den kommer det ta en evighet innan jag blir klar med. Haha! Men jag tar lite nu och då.

Nu skall jag ta och väcka upp maken tror jag. Sätta igånh med att städa och tvätta lite. Har varit ledig några dagar, men inte gjort något alls. Bara vilat. Skönt det med, men nu är jag lite less på det. Så dags att starta dagen tycker jag!

Ha det gott!