Ha Lite koll på vad jag syr?

Hejsan i stugorna! Hoppas veckan har börjat bra för dig.

Jag tänkte att ska jag ha någon koll på vad jag sytt under året kan jag ju skriva upp det. Enklast är att jag har en pärm eller plastficka på skrivbordet där detta dokument får bo. Där kan jag ju skriva in vad jag sytt och när. Dokumentet delar jag så klart med mig till dig. Du hittar det här. 🙂

Kan ju vara lite kul att ha om det är så att man sätter upp ett mätbart mål. Lite som när jag satte upp alla böcker jag läste i bloggen. Tappade ju det efter något halvår, men det blev ju såna galna mängder… Det är riskfritt att det blir samma sak med sömnaden. Inga 20-30 alster i månaden där inte. 😆

Nu skall jag bara fundera på om jag skall ha något mål eller inte.

Ha det gott!!

Lite handarbete och semester.

Hej!

Länge sedan sist, igen. ?

Just nu har jag semester, är inne på tredje veckan, och jag har ingen som helst längtan tillbaka till jobbet om jag ska vara ärlig. Har äntligen varvat ner och tycker livet är gott. Att kliva på ekorrhjulet igen känns inte så uppiggande. Nåja, än är jag inte där. ?

Jag har tagit upp handarbetet igen. Det är några år sedan sist, och känner mig lite ringrostig. Som jag brukar med andra ord.

Har hunnit sticka en sjal och nu har jag en tröja i bomullsgarn på stickorna. Den vill jag ha klar tills hösten.

Dessutom har jag klippt till ett par byxor som ligger hemma och väntar på ihopsömnad. Jag blev så glad när det visade sig att min gamla Overlock fortfarande tuffar och går. Den är nog uppemot 30 år gissar jag på. Men symaskinen som jag tycker är ”ny”, har ju snart 24 år på nacken. Hehe, åren går!

Utsikten är underbar!

I lördags var jag på stickträff i Liden. Sjukt roligt, och jag var duktig i inköpandets bemärkelse. Endast ett nystan fick följa med mig hem. Finull i vackraste färgen Petrol. Det ska bli tovade vantar av det till mig själv hade jag tänkt.

Sedan surfade jag på Ravelry och hittade en kofta som får bli nästa projekt tror jag. I grått vill jag ha den. Men en sak i taget. ?

Nu ska jag sätta mig och sticka och lyssna på ljudbok. Det är så himla mycket knott ute att jag blir galen. Kliar överallt! Så då blir jag hellre inne!

Lite choklad och tända ljus är väl mysigt? ?

Ha det gott!!

 

Kuddvar eller örngott.

IMG_0071

En gång för 100 år sedan då jag började jobba i hemtjänsten så bad en kvinna mig byta kuddvar. Vad för nåt? Kuddvar??
Vad är det undrade jag. Örngott. Aha, då förstår jag. Då fick jag lära mig nåt nytt då. 🙂

Jag sydde mig två nya häromdagen till vår kökssoffa. Hittade lakansväv med fröskal i mina gömmor.
Rätt grovt tyg, så jag lättade upp det hela med spets som jag sydde fast.

Nu pryder de min kökssoffa. 🙂

IMG_0072

Vantar i fleece och trikå

IMG_0076

Jag är så galet frusen så jag sydde mig ett par vantar i samma tyg som scarvsen och de två Sheetha.  Polarfleece och leopardtrikå.

Rätt så bökigt då jag sydde i dubbla lager med fleece. Ja, jag sa ju att jag var frusen…

Om jag gör fler skall jag förlänga delen efter resåren, mot armen till.
Jag gillar då vantar är långa. Glipor mellan jackärm och vante är hemskt. Då fryser man. Igen.

Nu har jag inte en enda millimeter kvar av leopardtyget. Synd, hade kunnat tänka mig en topp av det faktiskt.

Men det kan ju hända att jag gör av med en slant på att shoppa lite mera tyg. 🙂

 

 

IMG_0079

Sytt ett par Sheethas

IMG_0025

 

Det är alltså en tubhalsduk som ger intryck av en schal. Varm och gosig med fleece och trikåtyg.

Himmel så roligt! Det kan hända att det blir fler av dessa.  En blev en julklapp till min syster och den andra skall få pryda min egen hals. 🙂

Jag hittade först en video-tutorial via facebookgruppen Vuxna sytokar, och sedan googlade jag lite och fann åt en bättre tutorial med bilder hos Lykketing. Där var det enklare beskrivet. Jag gillar dessutom att kunna kika på bilder hur det är gjort.

Så kika gärna på videon, men följ bilderna. Vrängningsdelen var bra mycket lättare där, då man kan sy mycket längre = mindre med handsömnad. Sånt gillar jag.

 

IMG_0021

IMG_0023

I’ve been sewing a pair of underwear

I have made a pair of underwear, just to test the pattern. They do fit quite well actually. They have the ”old lady style”, and that is what I want. Panties that cover the bottom. 😉

They look like crap actually because I didn’t have the right colour on the thread or the stretch lace. My sewing machine and I had some struggles with a strechy fabric and a stretchy lace. I used some not so nice words until I got it somehow right. I also used the ripper… a lot!

 

IMG_7166

IMG_7265

IMG_7266

However, now I know how to do them, and the next pair will hopefully be a lot better looking! This pair is incredible ugly! 😉

You can find the pattern and instructions here in Indigorchids blog!

 

Ett pennfodral!

Hallå i stugorna!

Jag har lekt med Martha Stewarts färger igen!
Jag använde mig av en stensil och sedan målade jag med färger.

 Efter det tog jag och sydde mig ett nytt pennfodral. 🙂

*****

Hello!!

I have been playing with Martha Stewarts colours again!
I used one of the stencils and just painted with colours.

Then I did some sewing and created a new pencil case. 🙂

 

Turkost överallt…

Åh, turkos är för mig en vårfärg. Eftersom våren nu är på intågande så har jag införskaffat lite nytt till köket.

Jag var på stan med mamma och vi snurrade in på Nål och Tråd. Jag hade sett att de hade köpt in tyg och jag ville ha en bit. Egentligen ett limegrönt till min ateljé, men detta turkosa fick följa med hem också. Ett par tre timmar efter att jag kom hem så hade jag sytt alltihopa till tre fönster. Me like. Jag kan definitivt tänka mig kappor i fler fönster, för hujeda mig så smidigt det är!! Jag är rätt så less på dessa paneler om jag ska vara ärlig.

Grannbutiken Skattkistan hade en hel del turkosa inredningsdetaljer som jag genast plockade på mig. Vaser för lite och inget, en liten gratängform som fick bli ljushållare samt lite vitt grus.

Sammanlagt tror jag att jag kostade på köket hela 300:- och fick det vårigt och fint! Rätt så billigt tycker jag!

Ateljén fick detta gröna tyg.

Eko-kasse levererad

Denna kasse sydde jag till en tjej då jag var med i en swap på sysidan.  Tanken med eko är att man ska endera köpa ekologiskt tyg eller återanvända tyg. Jag var på loppis och hittade tyg i höstliga färger, så då var ju saken liksom klar. Den är stor och rymmer en hel del.
Hoppas den kommer till nytta!

ekokasse