Det här med vaccin eller inte.

Nu sticker jag ut hakan lite.

Jag kan för mitt liv inte förstå alla de föräldrar, för de ökar, som medvetet väljer att inte vaccinera sina barn mot allvarliga sjukdomar. Mässling, röda hund, kikhosta osv.

Mässlingen är på tapeten nu. Det är en sjukdom som faktiskt dödar om man har otur. Den är dessutom läskig eftersom den kan komma tillbaka i form av en hjärnhinneinflammation efter 10 år. Då dödar den hjärnfunktioner och den sjuke avlider. Nu är detta väldigt sällsynt, men det kan ske.

Det farliga med den är att den är luftburen. Dvs. den smittar via luften, och den smittar ordentligt. Går en sjuk in i ett rum och hostar eller nyser kommer 90% av de som inte är vaccinerade att bli sjuka. Tänk er en tunnelbanevagn. Eller ett flygplan…

Allvarligast är det naturligtvis för de små barn som inte hunnit få vaccinationen. Prematura, små barn, människor med nedsatt immunförsvar samt äldre sjuka.

Det jag inte kan förstå är att det nu finns människor som medvetet smittar ner sina barn med alla dessa sjukdomar som vi utrotat en gång. Inte nog med det. De bjuder dessutom ut sjukdomen som ett smörgåsbord till andra. De tänker alltså inte längre än näsan räcker. Eller inte ens det.

När man utsätter människor med detta farliga virus, som fortfarande idag dödar 100-tals människor varje år, är man en fullblodsidiot. Ok att du smittar dig själv, men hur kan du smitta andra? Vad ger dig rätten? Eftersom man inte vaccinerar för 18-månaders ålder är det väldigt många som riskerar att bli sjuka. Vissa av dem kommer tyvärr få följdsjukdomar, te x lunginflammation. Om det är ett litet prematurt barn kanske det inte orkar en lunginflammation. Är det en äldre ä det samma sak. Kroppen orkar bara viss mängd. Vill du ha det på ditt samvete?

Hos Folkhälsoinstitutet finns bra fakta om mässling och dess risker.

Nej, du som leker rysk roulette med andra människors liv borde nog tänka om.

Hälsningar från en ilsken Lisa

 

Läst på internet och blir upprörd.

Hej!

Ibland blir jag rätt så mörkrädd när jag surfar runt på internet. Senast i raden av praktidioter är en kvinna som förnekar Förintelsen. ”Ge mig bevis” upprepar hon som ett mantra i många inlägg. Bevis på att den verkligen har ägt rum vill hon ha. Vad för slags bevis är hon ute efter?

Räcker inte alla bilder, filmer, utsagor och krigsdokument osv?

Ibland undrar jag på om sådana människor är dumma på riktigt. Det står i hennes profil på Facebook att hon skall vara journalist. Men hur i hela friden kom en sådan person igenom skolorna?

Jag undrar hur många som förnekar förintelsen? Det känns som att de blir fler och fler. De kan ju ta och prata med någon av de som överlevde ett av alla koncentrationsläger. Ett av de ställen där de massmördade så många människor att det var högar av lämningar efter dem.

Länk till artikel på Expressen om du klickar på bilden. Varnar för starka bilder!

 

Ett annat fall jag läste i morse var att en kvinna (!) tyckte en 12-årig tös var för utmanande klädd i ett tv-program. Hon skrev inte en rad om framträdandet var bra eller hur modig tjejen var som ställde upp i tv. Men noterade tydligen att flickan hade en magtröja. Men herregud. Hon är en av alla de idioter som sexualiserar barn. Sluta kommentera vad barn, eller andra människor, har på sig. Det spelar ingen roll. Man har det man gillar. Oavsett vad du tycker.

Har hon bott under en sten de senaste 30 åren förresten?

Nån som minns Baywatch? Baddräkterna var så himla högt skurna att de typ gick till revbensbågens början. Sedan var de så lågt skurna vid bysten att det kunde vara fara och färde att behagen rymde. Under Spice Girls största tid var det inte annat än magtröjor. När Beverly Hills 90210 gick på tv och var som mest populärt hade man magtröjor med. Sjukt korta och det gick det med.

Nu skall jag starta dagen och undvika Facebook tror jag.

Kanske träna till och med? Skriva lite mera i min Bujo? 🙂

Ha en fantastisk dag och undvik sociala medier.
Det skall jag så snart jag har postat detta inlägg i berörda grupper!

 

 

Här får män samma frågor som kvinnor på röda mattan | ELLE

ELLE

Källa: Här får män samma frågor som kvinnor på röda mattan | ELLE

 

Men titta på detta! Det är ju så att man kan grina. Får kvinnor så helt rabiata frågor? Ja, så klart de får. De har ju fortfarande ”rymt om de lämnat spisen”.

Det väckte nog en tanke hos de intervjuade männen, helt klart.

Hoppas även att de som intervjuar kvinnor tar och tänker till de med.
Ställ relevanta frågor, eller byt jobb!

Gymmet och dess lata besökare

Hej!

Det finns få saker som gör mig så SJUKT irriterad som när jag kommer till gymmet vid hav sju på morgonen och får börja rensa skivstänger, golv och annat från vikter, mattor, hopprep, bänkar etc..

Vad är det som gör att de ”stora starka människorna” inte orkar plocka undan efter sig? Pallar du hänga på 180 kilo på stången och lyfta det, borde du ju i rimlighetens namn orka lyfta av 25 kilo i taget med. Eller är det bara nåt slags skådespel? Just wondering…

I veckan hängde det kvar vikter på stängerna. Ok för mig som orkar lyfta av allt, men den som inte orkar det då? När du lyft typ +200 kilo innan du ens kan ta i skivstången? Det ligger grejer slängda ö v e r a l l t. Tunga bänkar är framdragna, men varför dra tillbaka dem? Grejer grejer grejer.

SÅ sjukt slött!

Skärpning alla ni lata gymbesökare!

Bedrövliga Silhouette Cameo… eller snarare mina kunskaper!

Hej hopp!

Det är sällan jag tar fram min kära Silhouette Cameo. Jag vet att jag gör det så sällan, för att jag varje gång har glömt precis allt om den rackarns maskinen. Så även denna gång. Så klart.

Jag blir så vansinnigt arg när det inte går min väg. Jag hade glömt hur man ställer in den så jag skar sönder typ tre cardstock innan jag fick ordning på allt. 🙁

Dessutom förstörde jag ytterligare ett cardstock eftersom jag använde mig av en helt ny skärmatta. Där fastnade cardstocken, så när jag skulle loss med pappret fastnade det mesta, och allt trasades sönder. Igen. Jamen vad i hela helsefyr!

Himmel och plättar. Ederna jag vräkte ur mig var inte nådiga…
Googlade och fann till slut åt felen som jag gjort.

Dessutom använde jag min gamla skärmatta istället, och tejpade fast papper med washitejp.
Då fick jag till det.

Äntligen!!!

Men ett par timmars effektiv pysseltid försvann så nu måste jag göra det (jag skulle göra igår) idag!
Vad är inte lite tidsbrist? Hehe! Flera saker som jag MÅSTE färdigställa snabbt som ögat. EN sak varje dag i flera dagar får det bli. 2 ATC-swappar, 2 DT-uppdrag och så skall jag ju börja med påskpysslet ju! Nåja.

En sak i taget. 🙂

Ha en fin måndag!

Här tvingas svenska kvinnor föda i bilen – Aktuellt Fokus

KRÖNIKA | Aktuellt Fokus har kommit över ett videoklipp från väg 90 mellan Junsele och Näsåker i Västernorrland – 2,5 timme från länets närmsta förlossningsvård. Det är på vägar som dessa som styrande politiker vill att gravida kvinnor ska färdas i flera timmar när de ska föda. Trots att vägbanan aldrig hade accepterats i landets städer är […]

Källa: Här tvingas svenska kvinnor föda i bilen – Aktuellt Fokus

 

Detta är helt horribelt. I min stad har de alltså lagt ner BB. Det vore väl inte så väldigt hemskt, om det inte vore för att jag bor i en kommun som är lika stor som Hallands län. LÄN. VI har inte flera sjukhus att välja på i närområdet. Vi har däremot rejält långa avstånd, inlandsvägar som saknar dess motstycke och usel mobiltäckning. Alla faktorer som talar för att ALLA sjukhus borde ha BB.

Men nej då. Politiker beslutar och folket lider.

Denna mamma som födde sitt lilla nya liv i bilen måste ha känt sig maktlös, panikslagen och så rädd. Hade så gärna velat ge en stor kram till henne.

De beslutsfattande politikerna skulle jag vilja ge en fet smäll. Män och kvinnor (hur kan de?!?) som har tappat all verklighetsförankring. Pengar styr allt, men jag önskar så att de inser att pengar verkligen inte styr allt.

Du får vara hur rik du vill. Föder du barn i bilen och nåt går riktigt illa med mor eller barn hjälper det inte hur mycket pengar du än har…

Då är istället frågan:

  • Vart är ambulansen?
  • Vart är mobiltäckningen?
  • Hur långt har vi kvar?