Sytt lite!

Jo, jag lever, ids bara inte blogga så frekvent. Annat tar min tid. Just nu har jag fastnat för att sy.

Har sytt mig två väskor! 😀 Nybörjare är man, så fel gör man, men det får jag stå ut med. Jag ser det bara som att jag blivit en erfarenhet rikare!

Den första väskan jag sydde i förrgår är den röda. Vi var inte kompisar alls. Jag beslutade mig för att jag ville ha botten och sidor, lättare sagt än gjort. Det blev vansinnigt knöligt i hörnen, samt att jag hade svårt att fästa ihop det hela. Jag skall undersöka närmare på nätet hur man gör det så att det blir snyggt. Jag klippte ut eget mönster efter hur stor den skulle bli. Den rymmer nu storleksmässigt en A4 pärm samt lite annat skröfs. Blir bra på jobbet med andra ord.

 

rod_kasse1

rod_kasse

Den andra gnodde jag ihop i går. En fodrad liten partyväska som har lite bling på sig. Även det mönstret har jag konstruerat själv efter inspiration på nätet. Nästa skall jag dock göra en mindre rundad botten på, men istället en aning bredare. Jag är överlag rätt så nöjd med denna. Jag har lagt lite möda på att handremmen skall se hyfsad ut, så jag sydde ihop, vrängde den ut och in, pressade den så att sömmen blev dold i sidan på bandet och sedan sydde jag kantsömmar på båda sidorna. Det är rätt så tjockt vliselin i handtaget samt på väskans linning. Det jag saknar är någon slags stängningsnordning, en knapp eller nåt. Jag vet dock inte om det går att sätta dit i efterhand heller. Magnetlås hade varit ypperligt.

beige_vaska

beige_vaska1

beige_vaska2

Anars har vi mest grejjat med tomten, städat lite och så. Har inte jobbat, men ska ut i natt för en enkel natt. Inte så där värst kul, men vad gör man. Lön behövs ju. 😉

Over and out!

 

4 reaktioner på “Sytt lite!

  1. Syr du på beställning?
    Jag använder stora tygpåsar att släpa böcker fram och tillbaka till sjukhuset…. Intresserad av att sy några snygga? 🙂

  2. Menar du såna där ”dataväskor” eller liknande? Med lock alltså? Jag har så dåligt med tid och tyg just nu, men kan hända att jag finner båda delarna framöver.

    *kram*

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.