Många strängar på min lyra

God morgon denna första sköna maj. Härligt med en ledig dag mitt i veckan.
Jag varnar förresten för ett långt inlägg! 😀

Jag är ju en sådan som tydligen inte bara pysslar med en sak. Jag har hitintills upptäckt papper, pärlor, lite tygsömnad, kladda med färger och säkerligen nåt annat jag provat på. Nu har vi då kommit till handarbete med garn.

För ett gäng år sedan handarbetade jag lite, och nu har jag hittat tillbaka dit. Virkar och stickar efter bästa förmåga. Ibland, eller rätt så ofta faktiskt, blir det fel och jag repar upp, inte så särskilt glad skall erkännas. Men ibland händer det till och med att jag får saker färdiga. 😀

Några av de alster jag har gjort klara visar jag här.

En virkad Tony Irving sjal med ”egenkomponerad” uddkant.
Garn är alpacka sockgarn, efter att jag insett att jag aldrig skulle sticka sockor av det extremt mjuka garnet.
Uddkanten är alpacka det med, men inte sockgarn.

 

En disktrasa, lyxig värre vill jag påstå!
Mönster är något jag hittade på nätet samt garn i bomull och bambu om jag minns rätt.
Tvättas i 60 grader, ett krav från min sida. Jag ser gärna att den skall tåla 90 grader med.
Det kanske inte går, men då har jag ju testat i alla fall.

En fuskpolo, mönster från Järbo garn, garn Mellanraggi.
Mjuk och skön och jag hann faktiskt använda den lite innan våren kom. Jag påbörjade den då det var som kallast, och jag frös som en hund! Ville ha den klar så fort som möjligt, men med lite upprepning tog den lite längre tid än förväntat. Fy så jag avskyr kylan på vintern. Men nu skall jag väl slippa frysa om halsen i alla fall.

Några små dukar samt ett test av ett glasunderlägg. Dukarna virkade i bomull 8/8, de är alltså alldeles för tjocka för min smak, men jag har ju testat i alla fall. Kan hända de blir bättre efter att jag har pressat dem ordentligt. Den andra lilla i grå är virkade i Järbo 8/4, betydligt tunnare garn. Virknål tre.

Vad har jag på gång nu då? Ju en stor filt som i skrivande stund är 140 cm bred och just nu lika lång. planen är att den skall bli åtminstone 180 cm lång. Perfekt filt för sofan eller uppe på sängen. Den virkas i ränder i bomull 8/8. Det går för den delen inte speciellt fort då den är tung och rätt så otymplig nu. Varje varv tar ju sin lilla tid.

Sedan lite små projekt när jag tröttnar på filten. Det är på gång två handdukar till köket, några grytlappar samt att jag började med en stickad sjal. Den sista rev jag dock upp när jag insåg att jag hade gjort fel från start. Surt med flera timmars jobb bara… Så den får ligga på vänt tills jag orkar se på garnet igen. Ibland blir man bara lite FÖR less. 😉

För någon helg sedan var jag på stickträff med en hel massa andra kvinnor i Forse. Otroligt roligt med likasinnade. Vi träffades mellan 10-16 och hade möjlighet att shoppa från Limmo-design, som var den som höll i träffen. Jag köpte på mig lite ”bra och ha” saker. Men mer om det i ett annat inlägg. Jag fick dessutom hjälp av Ingalill att nysta upp en garnhärva. Himmel så fint det blev!! 🙂 Kolla in hennes instagram. Makalös kvinna på att fotografera otroligt vackert. Det är rent så jag själv blir sugen på att plocka fram systemkameran.

Jag på bild! ?

Jag på bild! ?

Se så otroligt vackert!

Nu skall jag äta frukost och sedan plantera lite penséer och göra lite vårfint ute på bron, trots att det är snö kvar på vår baksida. Ingen sol var det i dag heller. Men då kan man vara inne och pyssla på med annat. Mitt hobbyrum behöver en storstädning, och jag har påbörjat det. Dock tar det som alla andra pysslare vet, en vansinnig tid att organisera om allt för att det i största möjliga mån skall vara lätt att hitta saker, samtidigt som de helst inte skall synas. Utopi. Haha!!!

Ha det gott!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.