Söndagen snart slut och jag bjuder på ett långt inlägg

Hej!

Som vanligt har veckan och helgen gått i en rasande fart. Jag har jobbat tre långdagar och i fredags firade vi en 20-åring i huset.
Nu har vi inga tonåringar kvar! Hur i hela friden gick det till? Den yngsta är nu officiellt vuxen hon med.


Lördag:
Som vanligt helt makalöst trött efter en arbetsvecka. Maken och dottern var upp till sommarstugan. Jag stannade hemma och tvättade och njöt av det vackra vädret ute. Så pass att jag idag är lite röd om näsan. Hehe! Vi grillade hemgjorda hamburgare på kvällen. Gott gott!

Morgonkaffe ute i vår paviljong klockan åtta i morse

Söndag: Idag bestämde jag att jag inte kunde vara osocial ytterligare en dag så vi drog till Härnösand en sväng. In på ett nyöppnat och helt gigantiskt Dollarstore. Jag tröttnade efter ungefär halva butiken och ville bara ut. Som vanligt numera. Jag är ganska dålig på att orka med shopping, och speciellt stora butiker. De liksom kväver en med alla saker som väller ut över hyllorna. Jag kan omöjligt begripa vad man skall ha allt till. Behövs det verkligen?

Men det blev i alla fall nya sängkläder och nya handdukar inköpta, efter att jag och maken kom överens om vilka som gick helt bort pga färger och hiskeliga mönster. Så nu skall jag rensa upp i linneskåpet. Ut med det som har blivit fläckigt, eller där hankarna alltid tycks gå sönder. Skall ta itu med sängkläderna med. Bort med det som jag inte gillar längre, eller snarare det som sett sina bästa dagar så att säga. Vi behöver inte så mycket som vi har haft. Minska ner med andra ord. Tre set tror jag blir lagom. Max fyra.

Sedan blev det lite annat med som vi saknade. Soda stream-flaskor. Den ena har rymt, och vi hittar inte åt den. Så en liters samt en halvliters fick det bli. Provade samtidigt smaker på bubblet, smultron och fläder. Hoppas de är goda. Blir mer ekonomiskt istället för att köpa på jobbet. Spar in flaskan på två dagar typ. Kranvattnet på jobbet smakar apa, därav bubbel.

Käkade på det inte så hälsomedvetna McDonalds innan vi åkte hem, och där var det ett gäng måsar som lekte Kamikazepiloter. Ja, vi satt ute vid vattnet. Jeflar vad de flög lågt och bara väntade på att man skulle tappa något. Rent av otäckt stundvis. Det är ju inte så jättesmå fåglar vi pratar om. 😮 Har man som jag, sett Hitchcocks Fåglarna, förstår man min känsla lite.

När vi kom hem var jag slagtrött igen. Höll på att somna i bilen. Men sov istället en timme uppe i sängen och vaknade av en mardröm. Hade jag haft personen det gällde framför mig, hade hen fått en smocka som hetat duga. Utan att fråga först. Vakna arg var ingen hit.

Varför kan jag knappt hålla mig vaken en hel ledig dag utan att ”sova middag”? Sover ju på natten, skapligt i alla fall. Spelar ingen roll om jag sovit massor som igår, över 9 timmar, jag var trött ändå. Och somnade ute i solen på en stol. Rätt upp och ner. Sedan inne när jag la mig i soffan en kort stund. Är jag inte i full aktivitet hela tiden stänger kroppen liksom av. Eller hjärnan.

Nu ska jag dricka upp kaffet innan jag går upp i pysselrummet och börjar bringa någon slags ordning. Skall ta med en sopsäck igen. Rensa ut en massa hade jag tänkt. Jag har en plan på hur jag vill ha det. Men jag vet inte om jag kommer så långt. Vi får se.

Tror någon man kan få till ett minimalistiskt hobbyrum?? På allvar? Haha!
Jag skall göra ett försök i alla fall.
Drömmen är ett vitt skrivbord.
Tomt.

Jag har åter börjat snegla mot KonMaris metod, men mer om detta i ett annat inlägg.

 

3 reaktioner på “Söndagen snart slut och jag bjuder på ett långt inlägg

  1. 3-4 set på tre personer? Det låter lite galet för vad göra när det behövs tvättas? Hoppas på übersnabb torkning? Haha! Jag har kanske 10 dubbelset… 😛

    Tycker seriöst att du borde kräva en ordentligt utredning ang tröttheten, tänk om det ligger grejer i botten som behövs åtgärdas. <3

  2. Tre till fyra dubbelset alltså. 😀 + egna set till H så klart. Det räcker nog fint tror jag.
    Ska ge sommaren en chans att komma till rätta med tröttheten. Det kanske ger sig då. 🙂

  3. Jag tycker låter som om du behöver få vila från alla måsten också. Jag blir trött bara av att gå in på K-rauta till exempel, det är som livet rinner ur mig. Antagligen för att jag inte vet exakt vilken skruv jag behöver eller var den sitter jös. 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.