Böcker lästa i maj i BuJo-lista

Hej!

Idag kom jag åter på att jag inte skrivit om vilka böcker jag läst i maj. Antalet sjönk drastiskt faktiskt. Men saker måste ha hänt som gjorde att jag inte lyssnade/läste lika mycket. Vad vet jag inte riktigt dock. 🙂

 

Nu har jag läst ut hela Ljusets rike av Margit Sandemo. Igen. Det känns alltid som en sorg då en lång serie tar slut. Men fördelen är ju att jag kan börja om som maken föreslog, den är ju så brutalt lång. Isfolket, Häxmästarna och Ljusets rike. Runt 90 böcker om jag minns rätt.

Ingen av de andra fångade min uppmärksamhet så där jättemycket. Jag minns Alex Schulmans dock, men om det är för att han är känd, eller för att boken talade lite mera till mig skall jag låta vara osagt. Den hade i alla fall legat på min ”att läsa lista” jättelänge. Så nu är den läst.

Jag är inte så säker på vad jag tycker om självbiografiska serier, när det drabbar andra. Oavsett vad som hänt innan. Måste allt ut i öppenhet? Kan man prata med andra om det? Måste man skriva om andra på ett så utlämnande sätt? Inte alldeles enkla frågor att besvara kan jag tänka mig.

Nu skall jag fortsätta på min morgonlista. Har varit duktig idag och startat dagen på det sätt som jag egentligen vill, men det tog emot. Tror jag måste öva på det. Länge. 😉

Ha en fin dag!

Detta är inlägg 99 av 100 i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars, 2017.

8 reaktioner på “Böcker lästa i maj i BuJo-lista

 1. Imponerande många böcker du läst! Jag håller med dig det är en sorg när en bra bok är slut, lite som att säga hejdå till en god vän!
  Och vad man skriver eller inte, balansen mellan personlig och privat, den är viktig men svår! Vem har facit??

 2. Dina boklistor är verkligen rejäla även om du själv tycker du läst lite senaste månaden. Jag läser mest fakta men på sommaren läser jag skönlitteratur så jag håller just på att fylla inkorgen på bokus.

  Din handstil gillar jag massor 😀

  1. Ja. Det är väl rätt så många ändå. Fast inte för mig. ? Läsa på sommaren är underbart. Ute i gräset. ?

 3. Wow – många böcker säger jag med. Och jag har som mål att läsa 27 böcker i år. Har nått 13 hittills. Och den listan för jag på en plats som heter goodreads.com – kika in om du har lust. Där kan du skapa eget konto och spara alla böcker du läst och tipsa andra och få tips.
  Sen blir jag ju himla nyfiken på vad du startade dagen med idag….så kör på och håll ut. Du ska se att du klarar av det länge till!

 4. 1. 82 böcker är trilogin (47+15+20)
  2. Du var nästan en vecka nere hos mig = mindre böcker och mera vin
  3. Vi var upp en helg = mera vin och ännu mindre böcker

  Haha! ?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.