Planeringsnörden är igång igen!

Hejsan!!

Jag läser med jämna och ojämna mellanrum blogg hos Dorro.se. En tidscoach som jag nog hade behövt boende hos mig ibland. 🙂 Hon har en fin och fräsch blogg med snygga bilder och väldigt många kloka ord!

Häromdagen lade hon ut ett inlägg om att man kunde få delta i en liten Bullet Journal kurs via mail. Jag nappade. Så klart. En manisk listskrivande organisationsnörd som jag, kan ju naturligtvis inte låta ett sådant ypperligt erbjudande gå till spillo. 😀

 

Stilrena stämplar, penna, linjal och naturligtvis en anteckningsbok. Denna i en stor modell, nämligen en  A4. Det skall bli spännande att se hur det fungerar med en så pass stor sak. Men alla andra känns jämt för små. Så jag testar! 🙂

I alla fall har jag ÅTER igen påbörjat en Bullet Journal. Denna gång har jag betydligt större förhoppning om att den skall bli bra. Jag får ju verktygen och kan bygga den från rätt håll. Utan att gräva ner mig i flashiga idéer från Pinterest. Fatta vilken sjukt brutal prestationsångest man kan få därifrån. Kalendrar som är så dekorerade att man knappt ser vart den börjar eller slutar. Inte heller ser det riktigt vettigt ut i mina ögon. Handritade med så mycket lullgull att man blir helt svettig.

Det kanske beror på att jag är rätt så sparsmakad i min smak. Det är väl inte alldeles enkelt att se om man tittar på mitt papperspyssel, men jag njuter verkligen av minimalism. Jag skulle gladeligen kasta ut halva bohaget, men jag har en känsla av att maken skulle protestera lite smått.

Dock höll det på att gå åt pipsvängen direkt. Jag skrev fel det första jag gjorde. Eländes elände. Det är en sån sak som kan få mig att kasta hela boken och köpa en ny. Eller strunta i alltihopa. På fullt allvar. Men jag skärpte till mig, bet i det sura äpplet och löste det lite snyggt med en pappersremsa. Pust! Dock kommer jag måla remsan svart. Fattar inte vad jag tänkte på som satte in den där färgglada remsan. Skyller på genen som ogillar fel och tydligen fick panik.

Nu skall jag ta itu med den lista jag skrev häromdagen. Eller, det blev faktiskt tre. Fullsmockade. Hepp. 😉

Ha en fantastisk lördag!! Det skall jag ha!

 

Detta är inlägg 95 av 100 i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars, 2017.

9 reaktioner på “Planeringsnörden är igång igen!

  1. Ja du Anna. Jag älskar planering och har gjort 7000 olika modeller av planeringslistor osv. Det svåra är att hålla i, och att dessutom genomföra det man planerat. ?
   Jag lever på hoppet. ?

 1. Jag har fastnat rejält för detta med planering. Kör inte bujo fullt ut dock. Utan har även två vanliga kalendrar som jag använder för jobb och vardag.

  1. Hej Linda.
   Jag hoppas på att kunna ha bara denna. Blir lite galen på att ha allt överallt känner jag. Men för din del förstår jag att du vill separera dem. 🙂

 2. Åh vet inte hur många planerings kalendrar jag skapat men aldrig lyckats göra en som känns fungerande… Lycka till!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.