Bokinköp!

*^*^*^*

Hejsan!

Jag gillar verkligen Storytel, där jag läser/lyssnar på huvuddelen av mina böcker. Älskar när boken har både lyssning och läsningsmöjlighet. Det går mycket fortare att läsa än att lyssna. Men ibland saknar jag bläddrandet i en riktig bok. Att få knäcka pärmarna och lukta i den. I lördags va jag på stan och köpte jag en bok på Dahlbergs bokhandel. Vargavinter av Nevada Barr. Den skall jag ta till i helgen tror jag. En hel dag skall få ägnas åt intensivt sidvändande. Jag längtar!

 

 

Och jag skriver en hel dag, för jag vet exakt hur jag är. Jag sträckläser från pärm till pärm och blir nästan irriterad när jag måste göra avbrott för mat, social samvaro och sånt ”trams”. 😉 Jag blir lite lätt manisk får jag väl erkänna. Det är dock aldrig någon ide att jag börjar läsa på kvällen då jag lagt mig i sängen, för då släcker jag inte lampan förrän framåt två på morgonen. Icke hållbart när klockskrället plingar vid sex och jag är nog trött ändå.

Det gick an när man var ”ung och oförstörd”, och sov efter skolan, på bussen eller egentligen när som helst. Då läste jag länge på nätterna. Jag slutade inte förrän pappa gick förbi min dörr, och såg att det fortfarande var tänt, och sa att -nu är det dags att släcka lampan. Då var klockan nästan alltid efter tolv. Nästan ett. Ibland senare än så. Ibland sa jag ok, släckte och tände igen när han hade gått och lagt sig, om jag tyckte det var för tidigt. Haha! Precis som han själv gjorde. Fast han läste med ficklampa under täcket. Det hade vi gemensamt pappa och jag. Bokplöjandet.

Numera kräver alltså kroppen sina 6-7 timmars sömn, så då får man anpassa läsandet därefter. 🙂

Ha en fin dag!

Detta är inlägg 9 av 100 i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars, 2017.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.