Söndagmorgon

Solen är uppe och skiner,  jag planerar min dag. Som de flesta lediga dagar.

Har en hel hög med sysslor att göra idag då jag var lite väl slö igår. Jag jobbade ett par timmar på morgonen och efter det var jag som en urvriden disktrasa. Sov en timme mitt på dagen och sedan blev det som aldrig något mera. Tröstar mig med att jag behövde vilan. Både hjärnvila och kroppsvila. Viktiga saker det med. Det glöms lätt bort då kraven på perfektion lätt drar iväg.

Tur jag har så fina To Do listor att kunna använda. Både egengjorda och inhandlade. För just nu ser vårt hem stökigt ut. Det skall som sagt åtgärdas idag, så att jag med gott samvete kan få sitta i mitt pysselrum och fundera på nästa kreativa alster. Har en del planer, men de visas väl i sinom tid, o det blir något att visa upp.

Jag har även bestämt mig för att delta i en Tacksam för… under November månad. Monnah har gjort den under flera år, och denna gång skall jag hänga på. Känns som att just i år är det rätt år.

Allt som oftast rusar jag på dag ut och dag in utan tanke på vad som gör den så bra. Jag skall fundera lite på det. Pränta ner det i min nya fina anteckningsbok tror jag. En rad per dag. Så får det bli. Lite eftertanke.

 

IMG_0090

 

Hushållssysslorna vnäntar.  Men jag tar det lugnt till en början. Dricker kaffe och lyssnar lite på en fin Spotify-lista som Svenska Kyrkan delade på facebook igår.

 

Nu klev maken och hunden upp,
så vi tar väl och kokar lite mer kaffe och fyller på hundmatskålen och låter dagen starta på allvar då. 🙂

 

dontdream

1 reaktion på “Söndagmorgon

  1. Jag tycker det är så roligt att du hakat på det där med tacksamhetsdagboken! För mig gjorde det väldigt stor skillnad första gången jag gjorde det. Jag hade aldrig kunnat tro att jag verkligen skulle kunna förändra mitt eget sätt att se på världen. Vilken fin spellista du tipsade om! Vacker anteckningsbok. Lycka till!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.