Lördagsbloggare – Museer

Idag är det Karin som håller i månadens tema, och denna gång är det då museer som gäller.

Museer.

Det är nåt jag alldeles för sällan går på. Varför vet jag inte riktigt. Eller, jo, jag bor där det inte finns så våldsamt många av dem. Eller så beror det på att det sällan faller sig bra att gå.

Vi var i Falun för ett gäng år sedan, och då gick vi på Fängelsemuseet de har där. Läbbigt!! En av cellerna var tidstypiskt inredd från 1850 och det var då ingen vacker syn. Inredd förresten. Nja…

Jag har en dröm om att få gå på Naturhistoriska i Stockholm. Vidare skulle jag vilja gå med syster på de olika slott hon har runtomkring där hon bor.

När vi var på Irland var vi på utställning på Trinity college och såg bla The book of Kells.

Sedan var vi så klart på Guinness bryggeri och Jamesons destilleri.

Vi besökte även Saint Patrick’s Cathedral.

 

Mer om dessa besök en annan gång, för nu skall jag skynda mig att göra mig klar för att åka till Östersund på scrapbookingträff med High Coast Scrap! 🙂

 

 

6 reaktioner på “Lördagsbloggare – Museer

 1. Jag hade ungefär samma tankar som du Liza, nämligen att jag inte går på museum så ofta.
  Jag har mitt favorittillhåll ( i min blogg kan man läsa) men inser också nu när jag blir påmind här att jag trots allt har varit på en del andra museer också. Fängelsemuseet i Rothenburg t.ex.
  Det skulle vara roligt att vara med på scrapbooking men jag får nöja mig, tillsvidare, att njuta av andras verk. Ha det bra på alla sätt!

 2. Känner igen det där med att museibesök alltför sällan blir av trots att det finns så mycket spännande att se och uppleva på museum! Hoppas du får trevligt på din scrapbookingträff! Önskar dig en solig lördag 🙂

 3. Det kan vara trevligt att ha litet att se fram emot. Jag har också varit i Dublin. En fin stad, men oj så mycket trafik! Min dotter scrappar också. Verkar kul.
  Hälsningar
  Birgitta

 4. Naturhistoriska är bra! Det finns hur mycket som helst att se och det är kul att gå dit med barn. Ja, utan barn också, förstås. När du kommer dit ska du kolla på toaletten på det våningsplan som innehåller stenarter och mineraler och sånt. På toaletten finns (fortfarande, hoppas jag) små montrar med gallsten och njursten! Mycket fyndigt, tycker jag.

 5. Skulle gärna besöka museer betydligt oftare än jag gör, men Naturhistoriska har jag varit på några gånger och skulle gärna besöka igen… och igen… man blir liksom aldrig klar med det 🙂
  En kort tid fanns en Fängelseutställning i anslutning till Kriminalvårdsverket i Norrköping… spännande och skrämmande…
  Många intressanta museer har du ju ändå hunnit med 🙂 Tack för spännande tips!
  Ha det gott!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.