Lördagsbloggarna Tema – Maj

Andra lördagen jag är med och det är så otroligt skoj! Jag har fått en mängd med kommentarer i bloggen och det är verkligen kul!! Lika roligt är det att surfa runt till de andra och se hur de tolkat veckans tema. 🙂 Du hittar allihopa i en flik längst upp här på sidan.

IMG_0287
Layout av Lisa Hellström

Maj, sköna maj.

Grönska och sprudlande växtkraft.

Kaffe ute.

Ta fram trädgårdsmöbel.

Kratta.

Gräva i landen.

Gödsla där så behövs.

Plantera de växter som ner i jorden ska.

MEN!

Då krävs det banne mig att det blir bättre väder än detta iskalla elände vi har nu! Himmel och plättar vilket skitväder vi har här i Sollefteå! Jag trodde att vi skulle ha krattat klart, grävt trädgårdslandet, gödslat och planterat lite småsaker. Men det kan man ju glömma. Det är väl permafrost under de stackars gröna strån som tordats sticka upp nosen ovan jord. 😉

Ja, jag vet. Man skall vara glad och positiv och jada jada jada. Jag ruttnar på regn och iskalla vindar. Aldrig har jag varit med om att det har blåst så mycket som det gjort denna vår. Hurv! Jag har inte ens lagt bort tjocksockarna än. Det säger väl nåt va? 😉

1422642849893

Fast. Förra helgen var ju maken upp för att sondera denna helgs eventuella sommarstugevarande. Det gick ju käpprätt åt skogen då snön ligger tjock på vägen. Närmare metern (!!!) på vissa ställen. Men hallå! Det är ju Maj. Isen låg fortfarande på sjön, så det var kanske lika bra att vi inte åkte dit. Jag hade väl frusit ihjäl. Haha!!

Psst syrran. Inte så långt till badningen på midsommar. Känns stabilt va? Ska vi gissa på 10 grader på vattentemperaturen i år? 😉 Bastun ligger väl på stadiga 100 grader så där behöver man väl inte tjocksockar lär en hoppas.

Nä, nu ser vi fram emot en maj som tinar upp lite och inte ger oss isskador.

Tjällossning vill vi ha. 😀

 

14 reaktioner på “Lördagsbloggarna Tema – Maj

 1. Jadå, i vår slängs vi mellan hopp och förtvivlan och envisas men med odlingar så får man styrketräna med att bära krukor ut och in. Men sen så… ett år badade jag den 27 maj.

 2. Här har vi äntligen(!) fått regn… vilket gläder mig för här har varit torrt som en öken de senaste veckorna, men kallt är det här också. Det märks att vårt land är avlångt, men ändå bor du du ju inte såå långt upp – bara ca. 65 mil från mig. hoppas nu du och din trädgård tinar upp så du kan börja vårpyssla 🙂
  Ha en fin fortsättning på helgen!
  Kram

  1. Idag är det finväder Anki, så nu skall jag ut i vackert vårväder och göra någon nytta. 😀

 3. Lisa, jag vet hur det känns! Men kolla på Gnuttans (Wienerbrödslandets) inlägg ska du få se på majväder!

  Fina sockor!

  1. Jag skall bege mig ut på surfrunda nu Karin. Sockorna stickade jag i vintras. De har varit bra att ha. 😀

 4. Söt scrapbild du visar oss! och sockarna! 🙂 Värma fötter underlättar frosten! Fin formulering på första delen, så kommer Men …. gillar
  Väder är som det är, klä av eller på sig. En gång när jag bodde i Värmland så snöade det veckan före midsommar. Nu bor jag högre upp Skellefteå, så våren kan dröja för å att plötslig vara sommar. Men längtar en så är det ju skitväder. Önskar dig snart värme så du kan göra vårbruket och dricka kaffe mellan varven. Roligt du trivs i gruppen och får fler besökare till din blogg!
  Ha det fint Lisa, jag ska läsa lite till här hos dig nu! 🙄

  1. Idag är det finväder!! Så jag skall ut på långpromenad med doggen och sedan kanske det blir ett tag med räfsan. Välbehövligt att försöka bli av med lite fjolårslöv. 😀

 5. Inget är som det brukar vara. Eller så har jag glömt som vanligt 🙂
  Maj är kall och lär så bli om man får tro den fiskargubbe som alltid spår
  i abborrfenor. Sommaren blir torr…och juli-augusti blir solig och fin.
  Så har han sagt och han brukar veta vad han säger han.
  Håll sockorna på Liza. Eller i din omedelbara närhet i alla fall.
  Här går jag med understället på och under alla dagar.
  🙂

 6. Jag håller tummarna för att vårsolens strålar snart får gjort underverk med frost och snö, så att den sköna våren även snart når er!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.