Lördagsblogg – Tema: Nästa vecka…

Nästa vecka.

Vad ska jag göra då tro?

todolist

Vad skall jag planera in i kalendern? För planera gör jag. Älskar att notera i kalendern vad jag skall göra, vilka viktiga saker som måste göras, vad jag vill göra och vad som verkligen blir av. Det senare är oftast rätt så varierande.

Måndagen är vikt till semester. Jag skall träna klockan 06:00 med Marie. Ja brutalt tidigt kan en ju tycka, men då får vi mumsa frukost efteråt på gymmet och prata ikapp lite. Vi ses alldeles för sällan sedan jag studerade, bytte jobb och slutade arbeta på äldreboendet. Vi jobbade natt tillsammans i flera år, och har kamperat ihop många nätter.

Träna på morgonen gillar jag, då är resten av dagen ledig samt att jag känner mig stärkt. Både till kropp och själ. Jag lyssnar aldrig på musik eller ljudbok då jag tränar på gymmet, utan går igenom planer, dagen eller bearbetar någon fundering som ligger och gnager.

Tisdagen startar med möte och sedan arbete resten av dagen. Det brukar sluta med att jag kommer hem som en disktrasa, och soffan lockar aldrig så mycket som då. Med lite tur orkar jag väl med något annat än tv. Jag har planerat att ta upp mitt papperspyssel lite mera frekvent, och då gäller det ju att jag klöser upp mig på övervåningen och verkligen GÖR något. Inte bara planerar det hela…

Onsdag och torsdagen fortsätter nog i samma spår. Jobba, äta och sova. Lätt planering utan konstigheter.

IMG_0161
På vår brygga midsommarnatten 2014

 

På torsdagskväll skall vi nog åka upp till vår sommarstuga för valborgsfirande. Vi hoppas i alla fall det. Maken skall sondera terrängen lite nu denna helg, och se om vi kan ta oss in med bil hela vägen. Det är en förutsättning för att vi ska kunna åka dit mer än över dagen. Det vore grymt skönt om vi kunde vara där.

Nu firar vi väl inte så som man gjorde då man var en pyttesmula yngre, med jättefest, vänner och majbrasa. Nu handlar det mest om att rymma stan så man slipper dessa förskräckliga raketer och smällare som är så populära att skjuta av oavsett tid, plats eller lämplighet. Jag avskyr dem hett och innerligt. De skrämmer ihjäl folk och fä.

Men för att åka dit och sova första gången för säsongen krävs verkligen planering. Vi tömmer allt varje höst, och det brukar vara lika besvärligt varje år att komma ihåg vad man tog med hem, och vad som skall upp igen. Listor skrivs varje gång vi åker därifrån, men på något mystiskt sätt har jag lyckats förlägga listan inför nästa besök.

Så resten av veckan blir vi troligen där för trädgårdsarbete och mys.

IMG_0006
Utsikten från vår altan

 

Det är planen.
Men hur den utvecklas är en helt annan fråga.

Allt kan ju ändras! Tur det! 😀

Alla andra deltagare i lördagsbloggen hittar du i fliken längst upp på sidan.
Det är Wienerbrödslandet som har klurat ut veckans tema.

17 reaktioner på “Lördagsblogg – Tema: Nästa vecka…

 1. Kul att du är med… välkommen i gänget!
  Du är motsatsen till mig, men det har nog en del med åldern att göra… numer behöver jag inte planera så mycket 🙂
  Sommarstugan verkar ligga på ett härligt ställe… hoppas nu planerna går i lås så att ni kan åka dit.
  Önskar dig en fin vecka!

 2. Att stiga upp i arla morgonstund den här årstiden är nästan en ynnest.
  Och att få prata en stund med sin goda vän innan dagen tar vi på riktigt.
  Det är lycka!
  Hoppas också att ni kan stanna i stugan över natten, vara där några dagar och
  bara vara och ha det skönt.

  Lycka till!

 3. Anki, jag planerar mindre och mindre. Det brukar ändå gå i stöpet. Haha! Men det är roligt att få skriva listor och fundera ut vad jag verkligen skulle vilja göra. 🙂
  Önskar dig med en fin vecka!

 4. Ja visst är det härligt Karin!
  Ljust ute och jag vaknar nästan alltid av mig själv.
  Sitta själv med kaffet innan familjen kommer upp är en en gudagåva. Få starta dagen lite försiktigt.

 5. OM jag får till det där med motion är det morgon som gäller 🙂 Hoppas verkligen ni kommer iväg till sommarstugan, det låter härligt att ni måste sondera terrängen, ser framför mig en liten serpentinväg upp på en fjälltopp! Vi har försökt lägga upp tillvaron i vårt sommarhus så att allt finns, dvs vi ska slippa tänka innan vi åker för vi har lite trötta och pyspunkiga hjärnor allt som oftast och det är då man bäst behöver åka dit. Önskar dig en fin vecka Lisa!

 6. Anna, Det är inte en serpentinväg, men snön brukar ligga kvar länge. Kör man då lite för tidigt kör man fast. Lervällingens lervälling blir det. Det har blivit några bilar vi har knuffat loss under årens lopp. Hade aldrig kunnat ana hur vansinnigt lerig man kan bli av att stå bakom en bil som spinner loss. HAHA!!! Lerinpackning på salong är ju rent löjligt. 😉

 7. Morgonstund har gull i mun! Du är en friskus du! Skriver lätt och roligt! Förkärlek för listor hade jag, numera har det övergått till lappar här och där som jag kan hitta långt efter … jag gör noteringar för mycket till bloggen och där emellan hamnar to do list också… kom upp i mitt huvud vara eller göra? Ditt papperspyssel gör dig i varat … nej nu ska jag sluta … blev så inspirerat 🙂 Trevlig helg Lisa eller Liza?

  1. Det finns inget bättre än listor. ☺️

   Lisa skall det egentligen vara. Vet att dumma WordPress ändrar det till Liza här och där, samt att jag använde det som internetnamn en gång för 100 år sedan. Det hänger med verkar det som.

 8. Hej och välkommen i lördagsbloggargänget!

  Att planera är trevligt, men jag ser alltid till (numera) att ha utrymme för improvisationer och helt ändrade planer. För det är ju ofta så det blir. Hoppas i alla fall ni kommer iväg till er oas!

  Jag tror inte det finns några teman för maj. Har du lust att hoppa in och föreslå? Här kan du hitta alla teman för åren 2012 till 2015: http://www.karinenglund.com/fredagstema/teman-for-lordagsbloggandet/

 9. Visst är det bra att planera. Jag håller stenhårt på min – frissan var åttonde vecka. Det är en skön stund, som är bara min. Övriga dagar är tomma – de är också mina. Tar saker och ting som de kommer – det kan jag göra nu när jag är pensionär.

 10. Nu kan du ju göra dina listor i din iPhone så förlägger du dem inte! Jag tyckte 6 Plus var för stor så jag nöjer mig med den mindre varianten. Jag planerar LAGOM och lämnar helst stora hål för spontana aktiviteter. Och liksom du avskyr jag smällarna som av någon anledning brer ut sig över alla möjliga helger, inte bara nyår som förr.

 11. Vad skönt att kunna styra sin dag helt själv Ulla! Dit kommer vi ju alla en dag, det är bara ett gäng år kvar för min del.

 12. Jag ville prompt ha den stora Iphonen Olgakatt. Sån tur jag hade ett det fanns en hemma i butiken, med rätt minne och allt. 🙂 Jag är sån att jag gillar papperslistor. De kan man kladda med på ett annat sätt, och de ger en annan känsla.

 13. Välkommen till gänget än en gång! (Och nu har jag även ändrat länken på min blogg, då den jag hade först var till din gamla blogg.) Ja, det kan vara lite klurigt det där med planerande. Tanken kan vara god, men det blir inte alltid som tänkt ändå. Förhoppningsvis blir det dock minst lika bra, eller bättre! Sedan håller jag tummarna för att ni kommer iväg till stugan. Och att ni hittar kom ihåglistan innan avfärd såklart! 🙂

 14. Helgplanen sprack! Men jag planerar i vanlig ordning om. 🙂 Eller så struntar jag i planen och låter dagarna gå som de vill. Går bra det med. 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.