Påskafton har vi kommit till.

DSC03595
Fick en påskbukett från jobbet med gula rosor. 🙂 Mina vill dock inte slå ut riktigt. Vette sjutton vad jag gjorde för fel.

Oj så dagarna går fort numera.

Jag är ledig fyra dagar denna påsk, som de allra flesta antar jag. Tre sköna dagar kvar. 🙂

DSC03583
Denna orkidé har varit så otroligt tacksam både i fjol och i år. Den har blommat oavbrutet på gamla grenar. 🙂

Igår planterade jag om blommor. Det blev helt sjukt många, då jag har ignorerat dem i flera år… Så av två plantor fick jag ut 10 nya blommor. Hmmm. Nu ska jag vara duktig och sätta om dem till hösten igen så jag slipper detta monsterjobb. Det ser ut som att de flesta av dem har repat sig rätt ok i alla fall. Nån som hänger som en slak grej över krukkanten. Men jag har hittat plats åt allihopa. 😀 Dock har jag tre blommor till att sätta om, men jag har slut på krukor, så de får vänta lite. Av dem blir det väl en 10 nya plantor.

DSC03601

Har satt lite fröer med. Solrosor, Smultronspenat samt Sommaraster. Har kvar att så Klematis och kruktomat.
Klematisen skall stratifieras, kylbehandlas, så de skall få åka in i kylskåpet.
Det är något jag aldrig har gjort, så det ska bli lite kul att se om det fungerar.

Så det är dagens plan. 

Min novemberkaktus har inte riktigt fattat att det är mars, för den blommar igen.
Massor med blommor dessutom. 🙂

DSC03605

DSC03603

Sedan är det dags att se över dotterns packning då hon åker till Skottland inatt.
Jag är mer nervös än henne tror jag, och har dubbelkollat allt trehundra gånger…
Känns läskigt.

1 reaktion på “Påskafton har vi kommit till.

  1. Vilka gröna fingrar du har! Efter att (någon) glömde bort att vattna våra blommor då jag vara i Sverige i februari har ett par av orchidéerna fått för sig att blomma om. Kul! Vi fick en stackars julkaktus med en blomma på i present i julas, men den blomman trillade av samma dag och de få knoppar som fanns torkade in. Nu försöker jag få den att trivas och sätta knopp igen! Lycka till med dina spännande odlingsprojekt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.