Pollen, detta gissel!

Jag känner av pollen.  Inte speciellt mycket, men rätt lagom mycket för att jag ska behöva medicin.
Men nu tänker jag strunta i det idag.
Men varför?

Jo, för att de där tabletterna gör mig någonting så vansinnigt skittrött. En brutal trötthet. Zombieliknande kan man kalla det. Det håller i sig i ungefär 18 timmar. Sedan kvicknar jag till varteftersom, så att jag är lagom pigg till nästa dos.

Så nu testar jag att vara omedicinerad. Bära eller brista.

Det kan nämligen vara så att det är kroppen själv som blir trött av att jobba mot pollen med.

Idag har det gått bra. Betydligt piggare. Lite nysningar än, men inget dramatiskt. Skönt att jag inte behöver bli lika sjuk som så många andra. Där har jag en vansinnig tur. I fjol klarade jag mig utan medicin helt och hållet.

Nu skall vi se vad som sker de närmaste dagarna. Om jag måste ta piller skall jag prova Desloratadine.
Där har de tagit bort den del som gör en mosig i hjärnan.

Detta är inlägg 27 av 100 i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 18 november, 2019.

5 reaktioner på “Pollen, detta gissel!

    1. Desloratadin är en av få som man inte blir trött av. Just nu går det bra utan medicin, men det beror väl på att det blev kallt igen. Föll en massa snö inatt. 🙂

  1. Känner också av pollen nu. 🙁 För mig sitter det mest i näsan. Tänkte prova ett spray. Men jag är rädd för biverkningarna.

    1. Jag tror inte det är så många biverkningar på nässpray Ullis. Testa kromoglikat. Den är nog lite snällare. Lomudal till exempel. Den kan ju även gravida använda, så den är nog snäll. 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.