Tags för organisering!

tags2
En bunt nya tags för att förenkla och organisera!

I ett tidigare inlägg visade jag hur galet snyggt vissa människor runt denna jord har i sina garderober. Jag skall dit med! Men med fyra i familjen gäller det att underlätta lite för alla. Vi har en hel del dra på lakan, då de är så otroligt praktiska! De bör tametusan alla ha. Inget som åker av, korvar sig eller på annat sätt stökar till sängen.

Det som inte är fullt lika praktiskt är att de är:

  • Omöjliga att vika snyggt
  • Omöjliga att gissa storleken på

Det första kan jag numera lära mig! Precis när jag skriver detta, så ser jag att det visst finns ett smart sätt att vika dessa omöjliga lakan på! Hos Struktur och Ordning finns denna film!

Den andra punkten har jag dessutom nu rått bot på genom små tags.

tags3

IMG_4118
Olika tags för att märka upp storleken på lakanet

Man sätter fast tagsen med en liten säkerhetsnål och bums ser alla vilket lakan man skall ta, och ingen behöver riva upp hela lådan för att hitta rätt lakan till sin säng. Smart va! Tipset såg jag någonstans för längesedan, men jag minns inte vart tyvärr.

gast1
Klara bäddset till gästerna

Sedan såg  jag en annan smart ide, man förvarar påslakanet i örngottet! Då riskerar man inte heller att någon snabb människovarelse bryter ett set, vilket jag avskyr. Detta vidareutvecklade jag till mina gästset. Där har jag nu lakan och påslakan i örngottet. Man tar en förpackning helt sonika och så har man hela gästsängen klar!

bild2

Det var allt för idag!

Materiallista till tagsen hittar du i Scraphusets blogg!

6 reaktioner på “Tags för organisering!

  1. Smart och snyggt!! Vi ska bygga nya garderober i tvättstugan i höst så jag håller just på att leta sarta förvaringstips och dessa ska jag ”sno”!

  2. Visst är det smarta tips!! Jag njuter i fulla drag då jag hittar användbara saker som jag dessutom kan vidareutveckla lite.:)

  3. Klurigt! Vi använder Martha Stewards knep med att rulla ihop kompletta sängset i ett påslakan, det funkar jättebra.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.