Bråda dagar!

Hej hopp!

Jag har ju semester denna vecka, men av den känns inte mycket. Inte ännu i alla fall.

Jag har rivit runt i huset, städat och flängt omkring.

Igår hade jag städat klart klockan 10 på förmiddagen. Uppifrån och ner.
Var ute i trädgården och hängde tvätt. Underbart då det torkar fort och luktar gott.


Sotaren kom och sotade. Inga problem där, allt såg bra ut och han tyckte vi gjorde rätt som ska sätta kåpa på skorstenen, det spar på den, + att det är klart för en eventuell takomläggning om 10år. Vi byter ut plåten runtomkring den med. Det som ser ut som en kjol om man tittar uppifrån. Sotaren sa även att vi hade en magnifik utsikt uppifrån taket. Om jag bara kunde tordas mig upp på stegen, men det är högt och vi har ett brant tak. Väldigt brant. Med andra ord rejält läskigt. Men vem vet. Kanske jag tar mig upp nån dag. 😀


Planterade en massa blommor. Cerisa pelargoner och Törnrosas kjortel står nu på tillväxt.
Njöt av solen ute med en glass och kaffe. Ljuvligt.

Somnade i två timmar, ja jag är inte van att kliva upp så pass tidigt som sex varenda morgon. Pang så slocknade jag. 😉 Har väl nån grundtrötthet med antar jag som vi skyller på pollen eller nåt.

Sedan lagade vi middag, det gick fort och var en besvikelse. Jag älskar kokt skinka på burk och legymsallad till det. Denna gång testade vi kokt skinka från ICAa, och well. Nä. Den köper vi inte igen. Smakade absolut ingenting. Vad trist det är när det blir en sån flopp!

Peter hade köpt jordgubbar med, men innan vi ”tillät oss” att käka av dem gick vi ut med slagborr, hammare och spikplugg. Vi borrade, skar och spikade om vartannat. De dumskallar som dränerade huset satte inte fast mattan innan de grävde igen, så det har vi som kvällsnöjje nu några dagar. Vi fick fast en tredjedel i alla fall så det ser genast mycket prydligare ut! Detaljer kan reta gallfeber på mig, och nu har vi börjat med en som gav mig grå hår. 😀

Det tar sig med husgrejjandet! Vi har en ny bro med. I trä, ingen ful järntrapp här inte! Tindra kunde inte gå på den såtillvida jag inte la ut en matta och sånt gillar jag inte alls…

Efter att ha spikat till halv tio gick vi in och mumsade jordgubbar efter en dusch.

Jag somnade ovaggad igår kväll.

På måndag kommer killarna som skall skifta fönster. Fasen så det spar tid för oss! Det tar dem två – tre dagar. För oss hade det tagit en evighet…

Nu skall jag skriva dagens lista. Jag tog sovmorgon så jag är lite seg. Det skiter jag i. Jag tar dagen som den kommer idag! Semester var det ju.

Ha en bra dag!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.