Riv och slit!

Har semester denna vecka! Oerhört skönt, trots att det bara väntar jobb och en massa annat.

I helgen är det konfirmation, så jag skall rodda lite inför det. Baka lite, köpa in det sista osv.

Sedan är det ju det där med fönster.

Just nu har jag ett gäng stående utanför. De skall ut och nya in. Men vi har lejt arbetskraft för det. Så gårdagen blev fylld med jobb. Jag vakade av, sov och klev upp vid ett. Sedan var det bara att sätta igång. tvättade en massa tvätt och plockade undan ur fönster medan maken rev bort lister, fönsterbrädor och alla ofantligt fula markiser. Jag tvättade upp alla gardiner så de är nu torra och väntar på att bli undanplockade.

Var ut i trädgården och skördade de första rabarberna, (rabarbrarna?) (rabarber?) med. Hur i friden stavar man rabarber i flertal? Gjorde en paj som alla glufsade i sig igår. Gott! Har planerat att jag skall göra chutney till grillat framöver med. Kräm är en annan sak som är brutalt gott. Väcker barndomsminnen. 😀

Klantade mig lite med pajen dock. Glömde att strö över potatismjöl över rabarbern, så den blev lite blöt. Jag trodde inte att rabarber vätskade så mycket, men tydligen. Gör alltid en smulpaj, men blandar ner havregryn för att få krunchet. Gör den dessutom på en höft. Lite smör, lite vetemjöl, lite strösocker och lite vetemjöl. Lite ”tå värt”. 😀

Idag skall jag göra en lista som är en kilometer lång. Bena upp vad och när saker skall göras. Det är inte lite, men jag gillar det! Jag har en massa telefonsamtal att ringa så det skall jag ta itu med först.

Ha en helt fantastisk dag!!

1 reaktion på “Riv och slit!

  1. Jag fick en sjudjäkla rabarber-rot av Janniche ifjol. Grävde ner den och slängde på en massa gödsel (ihopplockad hundbajs från Vittra 😉 ) och höll tummarna. Och se på fasen, i år kommer det jättefina bararber i hörnan!! 😀 😀 😀 Så jag tänkte bjuda henne på rabarberpaj nästa helg när hon kommer ner. 😀

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.