Lördagen gick fort den med.

Klev upp tidigt och satt i bilen kvart över sju på väg till Örnsköldsvik. Hugga vad tidigt.

Mitt på skogen fick jag bromsa in då det var ett gäng renar på vägen som inte tyckte jag hade där att göra. Vilket de i sak har rätt i. De var på jorden före oss. Vi människor är ju en ny grej som strular till det för djuren. Som alltid. Människan är en obildad sak som ser till sitt, och bara sitt. Ekonomiska intressen går före precis allt. Mycket sorgligt.

 

Det är otroligt hur väl de smälter in i naturen.

I alla fall var jag nyfiken och öppnade fönstret för att få en snabb bra bild, men då kom en ren så nära att den tänkte stoppa in huvudet i bilen. Lite läskigt faktiskt att de inte är mer rädda. 😮 Då stängde jag fönstret… Om jag inte fegat ihop hade jag fått så otroligt fina bilder. Men det var inte läge med det på bilvägen tyvärr. Tutade lite på dem så att de skulle fatta att det var bäst att kliva av, alla kanske inte är lika snabba på bromsen…

De är i alla fall INTE rädda för trafik. Det är väl tyvärr därför det så ofta blir olyckor. Men så fina djur!! De ser så mjuka ut. Renkalvar är ju dessutom så himla söta! Det är däremot tragiskt när jag läser om människodjuret som tjuvskjuter ren. As till människor. De dödar någons levebröd, kultur och liv.
Som sagt. As.

På vägen hem såg jag en fin räv i dikesgrenenen. En djurrik dag med andra ord. 🙂

Pysslade lite som jag kan visa framöver. Ett kort och en layout. Inte mycket, men vi hade ett långt möte som åt upp tid. Fick en sjukt fin metallstencil av Anette som jag testade. Den kommer bli flitigt brukad kan jag säga i alla fall. Ni får se sedan.

Jag hoppas på finväder idag så att det kan bli långpromenad samt översyn av hund och hus. Hunden skall få klor klippta, tänder borstade, tandsten skrapat och analsäckar inspekterade. Kul. 😉 Det kommer med andra ord bli ett sabla liv på hunden, och matte kommer vara skitless innan det är avklarat. Men det går bra det med. Mitt lillhjärta får muttra hur mycket hon vill, jag gör det jag ska ändå.

Pysslet skall packas upp, det skall renbäddas och jag vill dammsuga och torka golv. Igen.
Detta jäääävla grus.
Dammsuger två gånger per dag. Minst.
Ändå är det hemskt inne hela tiden tycker jag.

Nåja, det går väl över.

Jag vill nog pyssla med. Om jag gör alla tråkiga saker på förmiddagen kan jag pyssla på kvällen. Hehe!
Fick se två demos igår och det var enkla och roliga saker som skall testas! Gillar vikningar.

Ha nu en helt fantastisk söndag!!!