Sundsvall idag!

Hejsan!!

Idag ska jag iväg på möte i Sundsvall. Träffa en massa andra egenvårdsansvariga. Skoj! 🙂 Det är lika roligt varje gång att få träffa andra med samma roll från olika apotek. Vi träffas ju aldrig annars. Ska se om jag ids springa på stan lite efteråt, men troligen inte. Då är jag alltid trött och vill hem på en gång.

Igår städade vi så nu är det fint här hemma. Så länge det nu varar. I en dag typ. Gruset ute gör att det blir bedrövligt inne på en gång. Dessutom snöade det i natt så nu blir det förutom grus, en massa lera. Hehe!

Men det är skönt att i alla fall börja helgen med ett städat hem. Rev av från soffan med och ska tvätta överdragen. Det är alltid lika jobbigt att få av dem. Och trehundra gånger värre att få på dem. Jisses så trångt det brukar vara. 😮 Soffan är egentligen inte gjord för att tvätta överdragen, men hallå… Med hund och vi vuxna behövs den tvättas med jämna mellanrum. Så det skiter jag i. Nu skall jag börja skydda den lite med en filt i alla fall.

Dags för kaffe innan jag gör mig klar för att åka om ett tag.

Ha en fin fredag!! 🙂

 

 

 

 

Tutorial på kuvertkort

Tutorial på Kuvertkort

Hejsan!

Förra helgen var jag på scrapträff i Örnsköldsvik, och då visade jag denna kortvikning.
Jag lovade Anette på Scraphuset att jag skulle visa den, så då gör vi väl det då. 🙂

Papper: Pion Design – Scent of Lavender

 

  • Använd ett cardstock som är 12″ eller valfri storlek. Det viktiga är att den är en fyrkant. Endera enfärgat eller dubbelsidigt mönstrat. En smaksak. Jag har gjort med båda varianter.Det man ska komma ihåg är att det inte blir strukturerad sida överallt om man använder cardstock med struktur. Så provvik gärna en med enfärgat så vet du hur du skall lägga det mönstrade papperet sedan för att få mönstret så som just du vill ha det. Man använder alltså endera ett mönstrat eller ett enfärgat.

 

  • Märk ut mitten på alla fyra sidor med blyerts så det går att sudda bort sedan. Biga från hörnet till mitten på varje sida. Se bilden.
  • Vik in alla flikar så som jag gjort på bilden.

  • Vänd upp två flikar mitt emot varandra och vänd på pappret.

  • Vik sedan hela ena sidan mot den andra som bilden visar.

  • Vik ner kuvertsidorna mot varandra, dvs den släta sidan mot den andra. Se bilden.

  • Skär ett snitt i mitten av vikningen som bilden visar så kan du trä in ett band där. Det fäster du sedan med dubbelhäftande tejp på insidan av flärparna.

  • Sätt samtidigt dit spets eller kanske kantstansad cardstock, så har du ett väldigt fint kort att sedan dekorera. Gör man så är det dessutom lättare att knyta ihop kuvertet.


  • På detta kort har jag skurit ut trekantsbitar som jag klistrat fast med lim för att få bättre passform på själva locket.

På detta kort har jag skurit till lösa lila cardstockbitar i trekantsform på framsidan, som jag satt fast med tejp. Detta för att det skulle bli lite bättre passform på framsidan av kuvertkortet.

Lycka till!

Lisa Hellström

Blogg: http://scraplivet.se
Instagam: Starliza

Håll volangerna spända

skrev Malin, Meekatt, Birgersson i sin fina ärliga blogg om livet i stort och smått, glädje och sorg, för rätt länge sedan. Hur det är med det idag vet jag inte, men jag fullkomligt älskar uttrycket!

Det har jag jobbat på idag. Hålla volangerna spända alltså. Hela veckan faktiskt. Onyttig frukost, onyttig lunch och onyttig middag. Jag avslutade dessutom med kaloristinn kanelbulle och cupcake hos mamma ikväll. Vi svängde in för att önska grattis på födelsedagen med en blomma. 🙂

Nu är jag så sjukt uppblåst av all pasta, socker, bröd och allt annat skräp att jag mår hemskt illa. Är det bara jag som bir uppblåst? Typ så knappen i jeansen är på väg att spränga tyget och skulle nog kunna skjuta hål i någons panna. Typ så. Pust!!

Ska nog fundera ett varv till på det här med kolhydrater. Har ju sagt det förr, men jag trillar ju dit ideligen! Sockerråttan forever. Jag har så bedrövligt många saker på min ”kan inte äta lista” så det känns ärligt talat rätt så motigt att lägga dit ännu fler saker… Jag har testat olika varianter av ”dieter” men det är jämt ägg, ägg och ägg. Nyaste hypen verkar vara nötter i förbaske mig allt. Mandel med. Eller avokado. Fett, fett och ännu mera fett. Urk.

Vad äter du som undviker kolhydrater? Du som dessutom inte tål ägg, avokado, fett, nötter, lök, paprika, gurka och typ trehundra grejer till?

Denna galla är sannerligen besvärlig. Och nej. Jag opererar mig inte. För att göra det måste jag missköta mig så att jag blir skitdålig och får hemskt ont i magen och kräks. Så pass mycket att värdena blir rent usla. Varför i helsike skulle jag göra det liksom? Om jag klarar det med kost är jag nöjd. Det och Papaverin. (kramplösande för den glatta muskulaturen i mag- och tarmkanalen) Denna lilla tablett som faktiskt är rätt så bra om jag tar den i tid om jag lyckats få i mig nåt mindre klokt.

Tisdag

Igår var jag, som jag misstänkte, sjukt trött. Är alltid det efter en pysselträff. Manglad. ?


Packade upp allt pyssel och stökade ner igen då jag gjorde en ATC-swap. ? Stort missöde blev det då jag skulle limma lite och locket på limflaskan lossnade så det sprutade lim nästan överallt… Fick lite (mycket) panik, men det ordnade sig! Pust!! Hade blivit galen om allt hade blivit förstört! ?

Planer är till för att ändras, så idag blir det jobb. Ledig på torsdag istället. Känns helt ok, då jag har en del att förbereda där, och jag vill inte stå i panik på onsdag.  ?

Ha en fin tisdag, det ska jag!

Grattiskort med Malins Stämplar!

Hejsan!!

DT-inlägg för Malins Stämplar

Jag har ju fått så fina stämplar av Malin, och detta blev resultatet av två av dem. Riktigt naturmaterial som jag var ut och letade reda på. 🙂 Ett kort fick bli i brunt, och det andra i grönt.

Här hemma har vi en rejäl storm idag. Så pass att hade ugglan varit riktig hade den nog suttit i trygghet i ett hål i en trädstam, och inte ute på en gren! Det knakar i huset, fläkten slår och jag blir rent nervös av vädret!

Stämpeln grattis hittar du här, nummer åtta. Den söta ugglan är Skaparkällans.

Idag har jag det jag gör! 

Skall skriva en kilometerlång lista och beta av punkt för punkt.
Tur jag var en synnerligen klok kvinna och tog semester måndag och tisdag! ?

Jag somnade tidigt igår och sov till strax efter 07. När hände det sist!?
Över åtta timmars sömn. ? Välbehövligt.

Men jag börjar med min lista och på den väntar detta mastodontprojekt:

Jag drog med mig mer saker än någonsin, och nu ska allt tillbaka på sin plats.
Alster fotograferas, sättas in i album och kort sorteras på rätt ställe. Pust.

Hunden behöver bad, klippning, kloklippning och en ren allmän översyn.

Huset behöver dammsugning. Satans grus….
Tvätt ska tvättas och vikas.
Blommor behöver vatten. Nåja, vi börjar med kaffe va?

Ha en fin måndag!

Onsdagen är slut

Och torsdagen tar vid.

Igår pysslade jag det jag skulle, men gjorde lite fel. Så klart. :/ Så fort det blir lite tidspress är man en klant och gör fel. Jämt. Tror dock jag ignorerar det faktiskt. 🙂 Det  gör ingenting har jag bestämt.

Idag skall jag jobba och sedan packa ihop alla trehundra miljoner saker jag skall ha med mig. Efter det skriva ut lite bilder. Sedan softa och efter det sova. Tidigt!