Bedrövliga Silhouette Cameo… eller snarare mina kunskaper!

Hej hopp!

Det är sällan jag tar fram min kära Silhouette Cameo. Jag vet att jag gör det så sällan, för att jag varje gång har glömt precis allt om den rackarns maskinen. Så även denna gång. Så klart.

Jag blir så vansinnigt arg när det inte går min väg. Jag hade glömt hur man ställer in den så jag skar sönder typ tre cardstock innan jag fick ordning på allt. 🙁

Dessutom förstörde jag ytterligare ett cardstock eftersom jag använde mig av en helt ny skärmatta. Där fastnade cardstocken, så när jag skulle loss med pappret fastnade det mesta, och allt trasades sönder. Igen. Jamen vad i hela helsefyr!

Himmel och plättar. Ederna jag vräkte ur mig var inte nådiga…
Googlade och fann till slut åt felen som jag gjort.

Dessutom använde jag min gamla skärmatta istället, och tejpade fast papper med washitejp.
Då fick jag till det.

Äntligen!!!

Men ett par timmars effektiv pysseltid försvann så nu måste jag göra det (jag skulle göra igår) idag!
Vad är inte lite tidsbrist? Hehe! Flera saker som jag MÅSTE färdigställa snabbt som ögat. EN sak varje dag i flera dagar får det bli. 2 ATC-swappar, 2 DT-uppdrag och så skall jag ju börja med påskpysslet ju! Nåja.

En sak i taget. 🙂

Ha en fin måndag!

Idag är det arbetssöndag och ett foto i timmen

Hejsan!

Jag jobbar denna helg. Det är väldigt länge sedan jag jobbade helg faktiskt. På sensommaren eller tidigt i höstas nån gång tror jag det var sist. Det känns dock superhärligt att veta att jag ha en ledig dag till veckan! 🙂 Skall be chefen om fler helger så jag får ledigt mitt i veckan. Det är det värt. Det är korta pass på helgen och man har mycket kvar av dagen då man jag jobbat klart.

Idag skall jag försöka fota lite nu och då. Om jag nu kommer ihåg det. Brukar börja bra, och sedan fallerar det under dagen. Men om jag ställer mobilen borde det ju gå bra. Ett foto i timmen kanske? Det blir ett roligt projekt i mitt fotoalbum! 🙂
Så får det bli.

Tog hem en dagboks-app i går med. Den heter Diaro. Har tidsinställt den så att den plingar till vid åtta varje kväll. Då kan jag skriva in några korta noteringar om vad som har hänt just idag. Perfekt för mitt album. Annars har jag ju vanligtvis inte ett minne av vad som skett. 😉 Finns i Appstore för äppelprodukter, Android och dator.

Nu skall jag ta och starta dagen. Maken startade brödmaskinen igår kväll så gissa om det luktar gott här hemma just nu!! Mums!

Ha en fin söndag!

Lisa

Här tvingas svenska kvinnor föda i bilen – Aktuellt Fokus

KRÖNIKA | Aktuellt Fokus har kommit över ett videoklipp från väg 90 mellan Junsele och Näsåker i Västernorrland – 2,5 timme från länets närmsta förlossningsvård. Det är på vägar som dessa som styrande politiker vill att gravida kvinnor ska färdas i flera timmar när de ska föda. Trots att vägbanan aldrig hade accepterats i landets städer är […]

Källa: Här tvingas svenska kvinnor föda i bilen – Aktuellt Fokus

 

Detta är helt horribelt. I min stad har de alltså lagt ner BB. Det vore väl inte så väldigt hemskt, om det inte vore för att jag bor i en kommun som är lika stor som Hallands län. LÄN. VI har inte flera sjukhus att välja på i närområdet. Vi har däremot rejält långa avstånd, inlandsvägar som saknar dess motstycke och usel mobiltäckning. Alla faktorer som talar för att ALLA sjukhus borde ha BB.

Men nej då. Politiker beslutar och folket lider.

Denna mamma som födde sitt lilla nya liv i bilen måste ha känt sig maktlös, panikslagen och så rädd. Hade så gärna velat ge en stor kram till henne.

De beslutsfattande politikerna skulle jag vilja ge en fet smäll. Män och kvinnor (hur kan de?!?) som har tappat all verklighetsförankring. Pengar styr allt, men jag önskar så att de inser att pengar verkligen inte styr allt.

Du får vara hur rik du vill. Föder du barn i bilen och nåt går riktigt illa med mor eller barn hjälper det inte hur mycket pengar du än har…

Då är istället frågan:

  • Vart är ambulansen?
  • Vart är mobiltäckningen?
  • Hur långt har vi kvar?

 

Senaste shoppingen

Jag har shoppat lite den senaste tiden. ?Project Life från Sirapiparis och påfyllning av viktiga saker från Scrapitup. Viktiga grejer. 

PL-kitet är en prenumeration som kommer en gång i kvartalet. Välmatchat och snyggt! Många olika dekorationer som jag aldrig hade tänkt på att köpa själv. 


Min ArtBin svämmar över av dies som inte har boende på magnetplattor. Nu får jag delvis ordning. ??? Dessutom köpte jag en till Archival-dyna till samlingen. Fantastisk stämpeldyna! 


Ha en fin dag!! 

Lisa

Slagits med uppdatering av ett nytt tema

Och det går käpprätt åt skogen!

Får inte in widgets, besöksräknare eller något. Inget syns på sidan och nu ger jag upp! Har suttit en stund vid datorn och försökt lösa problemet, men det övergår mitt förstånd just nu.

På’t en annan dag. Nu väntar snart sängen efter en jättelång dag med träning, arbete, middag, undanstökning av dito, uppackning av nya pysselsaker, packande av matsäck till i morgon och packande av gymväska. 🙂

I morgon väntar en nästan lika lång dag, lite mindre arbete bara om jag minns rätt.

Ha en fin kväll!!

Lisa

Januari månads Project Life

DT-inlägg för Malins Stämplar

Hejsan!

Idag är det dags att äntligen blogga januari månads Project Life.
Ligger inte efter, men jag hade nog hoppats att få den klar lite tidigare. 🙂

Svart, vitt och rosa fick bli färgtemat då det var rätt så många färgstarka kort.

Jag har använt stämplarna Vintertider, Snö, En tråkig (dag) och Vecka.

Lisa

Instagram: scraplivet

ATC – Artist Trading Cards

DT-inlägg för Scraphuset.se

Hejsan!

Dessa små kort är så roliga att göra, och ännu roligare att byta så att man får fler!

Jag har använt en massa mixed media på dessa kort, samt en hjärtdie från Spellbinder.
Bland annat embossingpulver och Nuvo mousssen.
(som Anette precis har fått hem flera fina färger av!)

Så lättjobbad och tacksam!

Lisa

Instagram: Scraplivet