Alla hjärtans dag närmar sig

DT-inlägg för Scraphuset

Hej!

Nu närmar sig alla hjärtans dag. Den 14 februari är det dags. Jag tycker man kan ge vem som helst ett hjärtligt kort. Den som man gillar. Om det sedan är en partner eller din snälla granne som hjälpt dig en gång var detsamma. 🙂

Sprida lite kärlek och omtanke är väl det viktigaste.

Jag stämplade med Reprints fina hjärtligare stämplar. Det är både stämplat på hjärtat och på själva tagen under.  Hjärtdien som kommer från Spellbinder, makalöst användbart med en massa storlekar på hjärtana. Det blir så snyggt med endera ett enkelt hjärta, eller varför inte bygga lager på lager?

Receptet är alltså: Pion design Palette röd cardstock (som matchar deras serie To my Valentine), vit cardstock, stämplar, svart och vitprickigt band jag fann i gömmorna, svartpenna som fick agera symaskinssöm och vit bas.

Spellbinder: Nestabilities Classic Heart Etched Dies
Stämplar: Reprint Clear Stamp Hjärtan set
Papper: Pion Design Palette

Lisa

Love this Moment

Hejsan!!

DT-inlägg för Malins Stämlar

Vissa stämplar är sådana man kan använda på alla möjliga alster. Här fick det bli en peppande layout i mitt album!
Det är ju hög tid att ta itu med det där träningsmålet som har legat över mig ett tag. 😉
(Jodå, jag körde ett pass igår. Hihi!)

Jag har lekt loss med mixed media och en massa annat gojs.
Stämplade Love this Moment på en bit cardstock jag stansat ut, vände den upp och ner bara,
så att den släta sidan kom uppåt.
Fint värre! 🙂

DT Lisa
http://scraplivet.se
Instagram: Scraplivet

 

Härliga måndag!

Då har vi en ny vecka framför oss! Härligt va!

En som inte innehåller influensa, feber och annat elände. 🙂 Hela förra veckan låg jag sjuk. Alla planer skrinlades och jag var så sjukt less så ni anar inte. Jag är inte skapt för att ligga stilla så länge. Urk!

 

 

Nåja! Nu är gymväskan packad, och jag ser fram emot att starta veckan med ett pass ikväll. Styrka 3 pass i veckan och 2 pass lågintensivt. Det är planen. Vi får se hur långt det håller. Det blir 5 x 5 ett tag framöver i alla fall. Starta med att bygga upp allt det jag raserat. 😉 Om jag får in det som rutin igen borde det gå.

 

 

I helgen organiserade jag om hela mitt hobbyrum. Från topp till tå. Rotade i allt och välte ut på golvet. Känns helt fantastiskt att ha fått till en bra ordning. Lite kvar att småpeta i, men helt ok. 2 sopsäckar med gammalt rat fick lämna. Skönt! 🙂

God morgon – idag är det fredag

Jag har blivit förkyld. Ont i kroppen, frusen, lite hosta och snuva.

Det är väl självklart va? Ledig i tre dagar och hade tänkt ägna den tiden åt huset och mig själv. Istället sitter jag här med mitt morgonkaffe och funderar på hur länge jag skall orka vara vaken innan jag måste sova en skvätt.

Jag läste någonstans att det ofta är när man slappnar av från stress så kommer sjukdom. I mitt fall brukar det oftast vara att jag hänger in en huvudvärk. Men denna gång blev det en förkylning. Nåja, det går över. 🙂

Jag SKA ha ner julen i alla fall. Apless på allt tingeltangel som dräller överallt. Har ställt ihop det mesta på köksbänken så snart åker det ner i sina lådor. Nya uppmärkta lådor. Advent och jul. Organiserat och klart. 🙂 Det finns supersmarta väskor för julkulor. En sån hade jag velat ha, men att betala en massa hundralappar för en väska man förvarar julkulor i, känns ju föga upphetsande.

Nä, nu blir det en kopp kaffe till innan jag sätter mig i soffan och ser hur länge jag håller mig vaken.

Ha det gott!!

 

Det är – 21 ute idag

 

Jag som inte tycker kylan är något att hurra för, får pälsa på mig både det ena och det andra idag. Hunden kommer få ta på sitt hatade Hurttatäcke, och sura värre än allt för det. Men det kommer nog bli en kort promenad om jag känner henne rätt. Frysa är inte hennes melodi. Så vi är rätt så likdana båda två. Solens strålar gillar vi. Helst på bron där man har full uppsikt över allt som händer.

Annars ser jag verkligen fram emot tre dagars ledighet. Förra årets julhelg var värdelös ur ledighetssynpunkt. En enda dags extra ledighet. Men nästa år är det betydligt bättre med julafton på en söndag. 🙂

Vi ska ta undan julen, och ta fram vanliga lampor igen. Byta gardiner med, om jag hittar nåt att byta med vill säga. Jag har rensat lite väl bra tror jag. Hehe. Får kanske ta en resa till nån butik för att kolla utbudet. Synd att det är så sinnessjukt dyrt om jag inte lämnar stan. Har man inte standardstorlek på fönstren eller takhöjden drar det iväg. Men då jag gynnar denna stads handel så drar jag inte iväg så ofta. Julklapparna köpte jag allihopa i stan. 🙂

Idag skall bilen få nya vinterdäck. Fick punktering på ett av dem så där försvinner X antal tusenlappar. Dessutom lagade vi den för en tusenlapp till innan jul. Det är rart med december och januari ekonomiskt sett. Hehe! Pengar skall rulla, och som de rullar!! 🙂

Ha en fin dag!
Det skall jag!

 

Kortvikning – kuvertkort

Hejsan!

I måndags satte jag mig och vek ihop ett kuvertkort som blev rätt så blingigt.
Öste på med en massa pärlband, spets och blingeling. 🙂

Tutorial hittar man här hos Lottas vrå.

Vi, jag och Mia har en sida på Facebook där vi utmanar andra med olika kortvikningar var 14:e dag ungefär. Du hittar den här! Välkommen dit!

Jag har använt papper från Pion Design, Scent of Lavender, samt matchande cardstock från samma tillverkare.

 

 

 

ATC-små kort

Hej!

Jag har nyss varit med i ett byte av ATC-kort. Artist Trading Cards. Väldigt roligt! Små kort som man dekorerar efter ett givet tema och eventuellt någon teknik. Denna gång var det embossing och vintertema.

Jag använde så klart bland annat det makalösa Enamel embossing powder som du kan hitta hos Anette på Scraphuset. Det pulvret fungerar verkligen till alla alster! Sedan jobbade jag med tjock modeling paste, stenciler, distressdynor och kladdade på rejält.

Stansade ut en snöstjärna och fäste lite sytråd. Skoj! Jag kommer vara med i fler byte, var så säker! 🙂

 

 

Januaritävling hos Scraphuset

Hej!

Gott Nytt År på er alla!

Nytt år och nya möjligheter! Nu är det dags före oss att dra igång ett nytt tävlingsår och detta genom en skiss med twist.

Skapa ett kort, en layout eller något altrat men det ska synas att du följt skissen! Vi vill även se glitter på ditt alster! Du får som vanligt skapa i alla tre kategorier men länka dem ett och ett.

Endast bidrag nyskapade för denna tävling är tillåtna och kan INTE kombineras med andra tävlingar. 

Nytt för i år: du tävlar genom att länka en direktlänk till ditt blogginlägg eller Instagramfoto (ditt Instagramkonto måste vara publikt för att vi ska kunna se din bild) i detta inläggs kommentarsruta. Tävlingen slutar 21/1 2017 kl 23,59.

Du får gärna visa upp ditt bidrag i bloggar, forum, Facebook, Instagram osv och länka då till vår tävling.

Vinnaren utses av Scraphusets ägare och designteamet och erhåller en hemlig vinst till ett värde av 200:-.

Lycka till!

Mitt inspirationsalster! 🙂

Jag har använt Enamel embossingpulver, flera stycken faktiskt. Enamel embossing – Aged Aqua samt en glittrig sort som heter. Heavy gesso som blir så snyggt då det torkar. Tjockt och fint. Dessutom har jag kladdat på mousse medhjälp av spatel och stencil.