Oj så länge sedan…

Man kan ju tro att jag tog semester. Det var väl vad jag gjorde med antar jag. En lång bloggsemester.

calvin-vacation-1

Nu har jag börjat min semester, är inne på dag två av fyra veckors underbart slappande. Eller hur det nu var. 🙂

I går så var jag ute i trädgården i fyra timmar och slet en massa ogräs. Vår förskräckliga Sibiriska ärtbuskehäck mot gatan behövde rensas på ogräs. Mest var där faktiskt brännässlor. Vi har gott om dem. Igår när jag gick in och duschade efter väl förrättat värv var händerna alldeles bortdomnade. Brännässlorna hade gått igenom handskarna. Urk. Att det är så sjukt mycket nu beror på att jag har inte tyckt det varit speciellt roligt att riva ogräs i kallgrader och regn. Vår sommar jag som de flesta nog vet haft ett synnerligen kallt och otrevligt väder. Jag gillar inte att frysa, och definitivt inte att slåss med blött slafsigt ogräs dessutom.

IMG_1045

 

Häcken behöver en nedklippning med, nu är den så vid och hög att jag inte ser att backa ut från gården. Den har taggar och är ogästvänlig att handskas med. Dessutom har den drabbats av mjöldagg, så den ser så ful ut. Funderar på om man skulle ha grävt bort eländet och satt något annat där istället. Något som är grönt och fint med blommor på våren, och som INTE drabbas av mjöldagg. Tips på det någon?

Tyvärr har jag mer ogräs. Hela tomten är som sagt full av brännässlor och vi för en ojämn kamp varje år. Jag blir fasen inte av med dem. Balsaminer har vi med. De översvämmar tomten. Så det ryckte jag igår med. Ska se om jag har ork att försöka vända jorden där de är som flest för att få någon slags stopp på eländet. Tänk att jag tyckte de var så fina förr. Innan jag begrep att de är världens värsta ogräs! Hehe!

IMG_1043

Vår Vildvinsranka vill ha en spaljé. Skall se om jag ska försöka hinna/idas iväg och hitta en sån så att den kan få klättra vidare på den, istället för att trassla ihop sig in absurdum på backen.

Så idag skall jag ägna lite tid åt trädgården och lite mera tid åt innandömet av huset. Ser bedrövligt ut efter att ha gjort andra roligare saker. Tvätt står på agendan med.

Maken renoverar vår husvagn. Igen. No more comments…

Nu skall det förhoppningsvis inte ta två månader innan nästa uppdatering. 😉

Påskafton har vi kommit till.

DSC03595
Fick en påskbukett från jobbet med gula rosor. 🙂 Mina vill dock inte slå ut riktigt. Vette sjutton vad jag gjorde för fel.

Oj så dagarna går fort numera.

Jag är ledig fyra dagar denna påsk, som de allra flesta antar jag. Tre sköna dagar kvar. 🙂

DSC03583
Denna orkidé har varit så otroligt tacksam både i fjol och i år. Den har blommat oavbrutet på gamla grenar. 🙂

Igår planterade jag om blommor. Det blev helt sjukt många, då jag har ignorerat dem i flera år… Så av två plantor fick jag ut 10 nya blommor. Hmmm. Nu ska jag vara duktig och sätta om dem till hösten igen så jag slipper detta monsterjobb. Det ser ut som att de flesta av dem har repat sig rätt ok i alla fall. Nån som hänger som en slak grej över krukkanten. Men jag har hittat plats åt allihopa. 😀 Dock har jag tre blommor till att sätta om, men jag har slut på krukor, så de får vänta lite. Av dem blir det väl en 10 nya plantor.

DSC03601

Har satt lite fröer med. Solrosor, Smultronspenat samt Sommaraster. Har kvar att så Klematis och kruktomat.
Klematisen skall stratifieras, kylbehandlas, så de skall få åka in i kylskåpet.
Det är något jag aldrig har gjort, så det ska bli lite kul att se om det fungerar.

Så det är dagens plan. 

Min novemberkaktus har inte riktigt fattat att det är mars, för den blommar igen.
Massor med blommor dessutom. 🙂

DSC03605

DSC03603

Sedan är det dags att se över dotterns packning då hon åker till Skottland inatt.
Jag är mer nervös än henne tror jag, och har dubbelkollat allt trehundra gånger…
Känns läskigt.

Trädgårdsland – första fröerna inköpta

Idag var jag och inhandlade de första fröerna. Sockerbönor, spenat och Romersk sallad.
Sockerbönor och spenat kan frysas in. Sallad kan vi frossa i hela säsongen. 🙂

Nu kikar jag på rödbetor, morötter och rädisor. Sedan skall vi väl ha en potatis eller två med.

 

sockerart

spenat

romersk sallad

Det största problemet nu är att inte balla ur och handla 10000 påsar till…. 😉

Dessutom längtar jag tills snön har försvunnit och vi kanske kan få börja gräva lite!

Sol, skin för bövelen. SKIN!!

Papper och trädgårdsfunderingar

IMG_0003
En tavla i 30 x 30 cm jag gjorde när jag var designer åt Hobbyworld.

 

Det går nåt så trögt så det liknar ingenting. Känns inte ett dugg roligt. Går upp, kikar in i mitt rum jag har till förfogande, vänder om och går ut igen. Typ så.

Jag har aldrig haft en så här lång svacka någonsin. Vette tusan hur jag ska komma förbi den heller. Allt jag gör ser likadant ut och det känns bara väldigt urtrist. Scrapbooking har jag pysslat med sedan 2001. Begrip vilken lång tid!  Men som tur är så ligger ju sakerna kvar där uppe om jag får för mig att göra ett litet ryck igen. Tills lusten återkommer ägnar jag mig åt annat.

IMG_0194
Ett kort där jag lekt med Primas Bloomsprayer om jag minns rätt.

Som att surfa på guldgruvan Pinterest. Jag älskar det stället! Vilken makalös guldgruva av inspiration!! Bara att välja och vraka bland alla bilder.

20130805-082620.jpg
En del av vår baksida.

Just nu surfar jag lite trädgårdsbilder. Vi funderar på att odla lite grönsaker i år. Potatis, morötter och lite sallad. Bättre börja litet och sedan öka om vi gillar det. 🙂