Pysslandet ikväll blev inställt

IMG_0239
Tindra i mysläge

 

Var ute och gick med hunden istället nu på kvällskvisten, och masserade sedan lite mage och rygg på henne. Tror hon har en dålig dag idag för det är ett sabla muttrande på henne. Muttrar och knorrar. Så där som bara Tindra kan göra.

Igår spontantömde hon en analsäck när hon låg och sov i mitt knä, och alla som har hund vet hur fördjävla illa det luktar. 😮  Man typ storknar och kjöjs. Så vidirigt luktar det. Fick fulla handen, men bättre det än att hon släppte det i soffan…

Jag blev lite orolig IGEN då det inte är så länge sedan hon hade inflammerade analsäckar. Det var ingen höjdare för henne, och hon behöver inte mer strul i sin kropp nu. Av det nya fodret blir det så otroligt lite avföring, så analsäcken töms nog inte samtidigt med bajset. Måste hålla god koll så det inte blir nåt elände där.

Blev lite hund och skitprat så här på kvällskvisten. 🙂

Tindra-nyklippt
En riktigt gammal bild på en svart hund. Idag är hon mer grå än något annat. 🙂

 

 

 

Pysselabstinens!!

IMG_0095

 

Det har varit en massa som har hänt här hemma. Sjuk hund, jobb och en massa annat som har ätit upp all tid och energi den sista tiden. Speciellt energin är på minus på grund av olika orsaker. Vissa saker låg utanför min kontroll och andra saker fixar jag inte att trycka bort ur hjärnan ännu. Men det skall jag råda bot på hade jag tänkt!

I morgon är det jag som skall upp i pysselrummet och pyssla! Det är för mig rogivande att sitta där och starta upp olika projekt, och se om det blir s som jag har tänkt mig. Sätter på en ljudbok och bara njuter av skapandeprocessen.

Har en massa idéer som måste ut pronto! Tutorials att prova och tankar som skall präntas ner på papper.

Det är planen!

IMG_1505.JPG

 

Sedan måste jag börja träna igen. Ryggen börjar gnissla, vikten är inte så som jag vill den skall vara (för hög med andra ord) och jag äter åt helsike för mycket med slisk! Sockerråtta nummer ett är mitt mellannamn. Älskar allt sött som finns. Tyvärr.

Så styra till kosten och återuppta träningen är väl målet som jag har att jobba med. Kanske skall ta och göra en ny bok för att mäta medgångar. Motgångarna är såna man kan glömma. 😉 Att det är december är ju inget skäl att inte ta itu med livet. Snarare större ide då det är så sjukt med frosseri. Man kan mumsa lite om man gör av med en massa kalorier med. 😀

 

Nämnd i bloggen The paper Crafting

TPC-COMMUNITY

Åh så skoj!! Jag blev hedrad med ett omnämnande i den stora bloggen The paper crafting, som håller koll på precis allt! Hur kul är inte det!! 🙂 Varför jag blev omnämnd är för att de hade hittat detta inlägg, med den altrade presentlådan jag gjort.

IMG_0053

Saxat från inlägget:

SVERIGE: GAVEESKE
Vi nærmer oss jul med stormskritt og da er det alltid flott med litt inspirasjon på veien. Mange har sikkert planer om å gjøre litt ekstra ut av gavene ved å lage gaveesker og da kan vi varmt anbefale et besøk innom Lisa i Sverige. Hun har laget en nydelig gaveeske, og selvom denne ikke er laget spesielt for jul kan man sikkert snappe opp noen gode idéer. Du finner Lisas blogg her: Scraplivet

 

*avdelning mycket glad* 😉

 

Söndagmorgon

Solen är uppe och skiner,  jag planerar min dag. Som de flesta lediga dagar.

Har en hel hög med sysslor att göra idag då jag var lite väl slö igår. Jag jobbade ett par timmar på morgonen och efter det var jag som en urvriden disktrasa. Sov en timme mitt på dagen och sedan blev det som aldrig något mera. Tröstar mig med att jag behövde vilan. Både hjärnvila och kroppsvila. Viktiga saker det med. Det glöms lätt bort då kraven på perfektion lätt drar iväg.

Tur jag har så fina To Do listor att kunna använda. Både egengjorda och inhandlade. För just nu ser vårt hem stökigt ut. Det skall som sagt åtgärdas idag, så att jag med gott samvete kan få sitta i mitt pysselrum och fundera på nästa kreativa alster. Har en del planer, men de visas väl i sinom tid, o det blir något att visa upp.

Jag har även bestämt mig för att delta i en Tacksam för… under November månad. Monnah har gjort den under flera år, och denna gång skall jag hänga på. Känns som att just i år är det rätt år.

Allt som oftast rusar jag på dag ut och dag in utan tanke på vad som gör den så bra. Jag skall fundera lite på det. Pränta ner det i min nya fina anteckningsbok tror jag. En rad per dag. Så får det bli. Lite eftertanke.

 

IMG_0090

 

Hushållssysslorna vnäntar.  Men jag tar det lugnt till en början. Dricker kaffe och lyssnar lite på en fin Spotify-lista som Svenska Kyrkan delade på facebook igår.

 

Nu klev maken och hunden upp,
så vi tar väl och kokar lite mer kaffe och fyller på hundmatskålen och låter dagen starta på allvar då. 🙂

 

dontdream

Pyssla utan papper och planera sin träning

  
Sicken knäppskalle jag var igår. Glömde vita papper, tejp och svart penna. Åka på pysselträff utan sånt är ju bara värdelöst. Nåja, vi hann prata strunt, allvar och fika gott. 😉 

  
Tränade på gymmet efter att jag åkte från jobbet. Kommer troligen få träningsvärk i överkroppen. På onsdag måste jag ta ett underkroppspass. Hu så tråkiga de är! Men det går inte bara träna överkroppen heller. 🙂 

Idag står det lite jogging på schemat. Måste komma igång med det lite mera. 3 pass styrka och två – tre pass jogging. Låter väl genomförbart? 

Planen är måndag, onsdag och lördag styrketräning. Tisdag, torsdag och ev söndag jogging. Fredag vilodag. Skall klura på om det är genomförbart och rimligt. 

Morgonkaffe vid köksbordet

Idag ska jag skura husvagnen från topp till tå. Fast snarare blir det från taket och ner. Den är så skitig efter att den havererade i fjol och det sprutade plast, frigolit och grus runt hela vagnen. Men nu ska den bli fin! 

I morgon drar vi till Urkult om allt går vägen. ? 

Längtar!!! 


  

Pysselträff!

Igår var det dags för pysselträff med HighCoastScrap och himmel så roligt!!

Jag gjorde två layouter och två kort klara. Sedan började jag med en bakgrund som jag förstörde. Ska se om den går att rädda. En bakgrund till är på G samt att jag har ett kort till på G. Tänkte helt galet, och hade med mig alldeles för lite material på träffen.

HUR kan man glömma alla distressdynor?? HUR? Det borde förbaske mig vara straffbart. De ligger så fint uppe på mitt skrivbord. 😉 Klanta! Utan dem blir jag handikappad skulle jag vilja påstå. Att köpa nya kändes ju som ett sjukt slöseri.

Nu har jag i alla fall lite nytt att visa + att jag blev sugen på nya saker då jag fick se hur, och med vad, de andra skapade.

Satt med Ö-vikstjejer som jag träffat förr och det var mycket surr och högt i tak. Otroligt roligt!! <3

Jag fick en hög med nya saker av Anette så nu är det bara att placera rumpan uppe i pysselrummet och börja skapa. Bland annat fick jag dessa makalöst läckra papper som man färglägger.

 

Papper i natur eller vitt som man färglägger. Det är olika mönster i pappret som inte blir färgat. Nu skall distresserna fram! 😀

Med andra ord är det dags att plocka fram pysslet igen. Det har varit skönt och välbehövligt med en paus, men nu är jag nog faktiskt på G igen! 😀 Organisera pysselrummet efter min träning idag känns som en förbaskat bra plan! 😀

Vad ska du göra idag?

Onsdagen försvann i en rasande fart

IMG_0083

Jag skulle egentligen ha följt med maken då yngsta dotterns studentrum skulle tömmas, men då hon hade så mycket saker, samt att cykeln skulle hem, fick jag inte plats. Så jag var hemma med hunden och pysslade istället. Påbörjade en layout som jag nog färdigställer endera dagen.

I tisdags hade jag planerat att besöka en modevisning, men det blev inget av det. Ingen vanlig modevisning, utan en med plagg från 1800-talet. 😀

Här kan man dock se några bilder från den. 

Nu blir det jobb hela dagen och sedan skall jag träna! Jag har varit osedvanligt slö denna vecka, så nu är det dags att sparka sig själv i baken igen!