Återvinningscentral, tisdag och dags för träning

IMG_4342
Bild från i lördags då jag var och tränande.

 

Jag längtar efter att träna faktiskt! Kändes jättekonstigt att inte träna igår, men vi hade fullt upp med annat. Dessutom är mitt schema tisdag, torsdag och lördag. Jag gör som det är sagt så får vi se hur det går. På lördag får jag gå till ett annat gym då jag är billös. Men det går det med. 🙂 Har tillfälligt gymkort på två ställen nämligen. Hehe.

Jag började riva i källaren och maken lastade släpvagnen med vår gamla oljecistern som han skar ner för några veckor sedan, samt några pallbockar. Jag har alltså börjat rensa upp där nere. Himmel vad saker och himmel vad jag bara vill kasta. Varför i friden skall jag spara på sånt jag aldrig använder?

Nu har jag te x gjort en kartong för husvagnens attiraljer. Det är sånt som jag har haft inne. Skall se då vi tar hem den, om det är något vi vill ha kvar, annars åker det med. Hittade kartonger med gamla böcker. De har alltså stått där nere i flera år och jag har inte saknat en enda. Så de går jag igenom till helgen och hivar med. Ut med allt som tar plats och tid! Har en bokhylla uppe med som jag skall gå igenom. Tror det mesta åker. De som jag vill ha kvar är nog lätt räknade.

Om man gör en kartong för elskrot, en för metall, en för mjukplast och resten brännbart kan man lätt sortera det på vagnen och ännu lättare lämpa av det på vår återvinningscentral. Allt går i en ordning där, så är man riktigt proffsig lastar man i rätt ordning med. Så gör min man. 😉 Själv hade jag nog fått springa runt lite.

Så kontentan blev att vi blev av med lite från källaren, och jag skall rensa vidare i helgen då jag är solokvist hemma. Jag och hunden får väl greja på där nere. Ljudbok på så går det mesta bra. Jag skall höra med maken vart jag får riva utan att han är med. Kan bli brutalt då jag far fram nämligen…

Hunden fick en promenad av snälla dottern med och jag klippte klor innan. Efter fick hon skölja av sig gruset i duschen. Det märks att det har börjat torka upp lite ute, hon blir inte liiiika lerig längre. 😉 Det går inte ända upp på ryggen längre. Bara nästan… Hehe.

Jag städade upp i hobbyrummet med. Tog trettio minuter och då hann jag ändå bada hunden under tiden. Så jag har rutin och det är en bra grundordning. Började med Pocket Letter, men hann inte riktigt klart. Det gör jag ikväll.

Härliga vecka! Älskar då det händer saker!!

IMG_4311

Söndag morgon!

11036166_10205848856556792_8479203051457053238_n

 

Nu skall jag starta min söndag. Klockan är strax efter sju och min To Do är minst en kilometer lång. Har massor med städ, tvätt och pyssel att greja med i dag så det är väl bäst att man sätter lite fart! Maken kommer hem vid fyra, och då hade jag velat vara färdig med det mesta.

Lunch idag kommer nog bli broccolisoppa. Har en massa i frysen, och det är bara jag som gillar den. Så flera matlådor kommer anordnas. Perfekt inför veckan. Borde baka bröd med, men det kommer jag mest troligt inte hinna.

Ha det gott! 🙂

 

Mitt ljusskåp

Mitt ljusskåp var en katastrof. Jag kastade in det mesta när det började bli rörigt  och det blev bara värre och värre. Ni vet hur det kan bli. Till slut köpte jag ljus fast jag hade ljus. 😉

IMG_3537
Vackert va? 

Nu tog jag mig i kragen för ett tag sedan och rensade upp lite. Kastade bort servetter som aldrig skulle bli använda och rensade upp bland det andra. Tog glasslådor och stoppade ljus i och städade upp. Nu hittar jag allt och konstaterar samtidigt att det jag lider mest brist på är faktiskt helt vanliga värmeljus. Lätt löst. Bäst tycker jag ICA homes ljus är. Kostar lite mer, men brinner länge och känns stabila.

IMG_3737
Lite bättre va? 🙂

 

Oj så länge sedan…

Man kan ju tro att jag tog semester. Det var väl vad jag gjorde med antar jag. En lång bloggsemester.

calvin-vacation-1

Nu har jag börjat min semester, är inne på dag två av fyra veckors underbart slappande. Eller hur det nu var. 🙂

I går så var jag ute i trädgården i fyra timmar och slet en massa ogräs. Vår förskräckliga Sibiriska ärtbuskehäck mot gatan behövde rensas på ogräs. Mest var där faktiskt brännässlor. Vi har gott om dem. Igår när jag gick in och duschade efter väl förrättat värv var händerna alldeles bortdomnade. Brännässlorna hade gått igenom handskarna. Urk. Att det är så sjukt mycket nu beror på att jag har inte tyckt det varit speciellt roligt att riva ogräs i kallgrader och regn. Vår sommar jag som de flesta nog vet haft ett synnerligen kallt och otrevligt väder. Jag gillar inte att frysa, och definitivt inte att slåss med blött slafsigt ogräs dessutom.

IMG_1045

 

Häcken behöver en nedklippning med, nu är den så vid och hög att jag inte ser att backa ut från gården. Den har taggar och är ogästvänlig att handskas med. Dessutom har den drabbats av mjöldagg, så den ser så ful ut. Funderar på om man skulle ha grävt bort eländet och satt något annat där istället. Något som är grönt och fint med blommor på våren, och som INTE drabbas av mjöldagg. Tips på det någon?

Tyvärr har jag mer ogräs. Hela tomten är som sagt full av brännässlor och vi för en ojämn kamp varje år. Jag blir fasen inte av med dem. Balsaminer har vi med. De översvämmar tomten. Så det ryckte jag igår med. Ska se om jag har ork att försöka vända jorden där de är som flest för att få någon slags stopp på eländet. Tänk att jag tyckte de var så fina förr. Innan jag begrep att de är världens värsta ogräs! Hehe!

IMG_1043

Vår Vildvinsranka vill ha en spaljé. Skall se om jag ska försöka hinna/idas iväg och hitta en sån så att den kan få klättra vidare på den, istället för att trassla ihop sig in absurdum på backen.

Så idag skall jag ägna lite tid åt trädgården och lite mera tid åt innandömet av huset. Ser bedrövligt ut efter att ha gjort andra roligare saker. Tvätt står på agendan med.

Maken renoverar vår husvagn. Igen. No more comments…

Nu skall det förhoppningsvis inte ta två månader innan nästa uppdatering. 😉

Tisdag och plugg igen

Oj vad dagarna går undan!!

Igår läste jag som en galning. Repeterade så jag trodde skallen skulle gå i kras till slut. Men den höll, och alldeles strax skall jag börja igen. Har massor att nöta in och ett jobb att skriva på med. Grupparbetet är i det närmaste klart och det egna lilla arbetet skickade jag in tidigt förra veckan. Så jag ligger skapligt i fas. Nu återstår två föreläsningar, nötning, nötning och nötning. Ska fixa denna tenta med! Så det så! 😀

 

mammografi
40 år var det….

 

Har fått min första kallelse till mammografiundersökning. Är det det utlimata tecknet på att man blivit 40 år? Maken tyckte det var för sent, han tycker vi skall få undersöka oss mycket tidigare. Detta då även han läst och hört om många som får bröstcancer i mycket tidigare ålder. Jag kan nog hålla med honom lite där. Men jag är i alla fall glad att vi får göra undersökningen för endast 150:- Det är ju rent gratis.

 

bild
Paneler snyggt ihopvikna i en låda. Man får vara en smula finurlig då man har dåligt med utrymme. Detta fungerar dock bra.

 

Har börjat organiserat i linneförrådet. Helt sjukt vad jag har gardiner… Nu har jag slängt en hel del, men ändå har jag kvar en massa. 14 panellängder, då är det bara de mönstrade. Skall gå igenom dessa mera noggrant sedan och verkligen mäta så de passar. De som inte passar kan  man ju sälja, eller skänka till Erikshjälpen. Vi har ju ett hus med högt i tak, (2,60) och de flesta paneler jag har sedan förut är för korta, så många har jag redan hivat. Sedan har jag ju tröttnat lite på paneler. Gillar öljettlängder bättre. Det ger lite mera liv än platta gardiner. Har börjat med kappor i köket. Kökssoffa och en köksbänk jobbar emot längder. Blir nog kappor i fler rum tror jag. De är förbenat praktiska. 😀

Då var det dags att börja plugga!

Over and out!

Drömma kan man ju…

(**)(**)(**)(**)(**)(**)(**)

Vandrar fortfarande i Pinterest underbara värld. Livsfarligt skulle jag vilja påstå. Hittar grejjer jag vill ha ideligen och vill helst strippa huset totalt. Detta går ju nu inte, så jag får väl göra det bästa av situationen.

1002
Finns på Jysk!

Skall iväg och köpa på mig lite plastbackar framöver för att se hur jag på enklaste sätt skall kunna styra till de skrymslen och vrår vi har här hemma. De är många törs jag påstå… Med fyra kattvindar, varav en har en så sjukt kort dörr att man slår i skallen om man inte är varsam, har jag ju lite att påta på i. Den dörren skulle jag i alla fall vilja byta ut, så att man kan gå IN utan att gå som en ostkrok. De är rätt kalla vintertid, då de är stängda jämt och inte har någon värmekälla.

4446a203b9a03a2dcedc71e7374296a2
En källarförvaring som heter duga!

Sedan har vi ju 75 kvadrat förskräcklig källare att ta itu med. Pust! Så här skulle jag kunna tänka mig att ha det där nere. Dit är det långt så att säga. Brutalt långt.

Just nu renoverar maken vår husvagn, det går framåt och jag hoppas den blir klar så att jag kan få städa ur den och att vi hinner dra en liten repa innan den skall in på vinterförvaring sedan. Vi har bokat plats så det är i alla fall klart. Mitt projekt blir att sy nya gardiner och överfrag till sofforna. Det blir ju inte det enklaste då de asen är böjda i hörnen. Exakt hur jag skall göra har jag inte löst ännu, men det lutar åt att klippa sönder de tyg som sitter på nu och använda som mall. Men de böjda… Hmm.

Byrå
Finns på Jysk!

Denna skulle jag kunna ha mitt smink i, istället för utspritt över flera neccesärer! En vit så klart!

Nu skall jag skriva på lite skoljobb, fast det är roligare att organisera och planera!

😀

Over and out!

Oj så länge sedan…

Jag vet inte vad som har hänt men jag har visst lyckats glömma bort bloggen.

Blir tveksam om jag ens skall ha kvar den då jag inte bloggar, eller om man skall ”skärpa” sig och ha den kvar. Men skärpningarna brukar sällan fungera. Det är likadant med mitt pyssel, som endast ger mig ångest och stresskänslor över att jag MÅSTE pyssla annars är det ju ingen mening att ha kvar sakerna osv. Jada jada jada. Muller i huvudet men inga beslut tas.

vinterbild

Äntligen kan vi väl säga att våren är på väg va? Solen smälter snön i en rasande fart nu och jag jublar varje dag jag ser att den krymper. Nu vill jag ha sol, sommar, gräsmatta och löv i träden. Ser fram emot att plantera ett par penseér och se dem växa till. Är lur på om jag ska ta bort bärbuskarna eller på om de ska få vara kvar. Vi har inte bestämt oss. Vi vill i alla fall i framtiden ha en paviljong. Och en altan. Och en ny bro, farstukvist för er sörlänningar. Mycket vill vi, men det får vänta några år till då jag ju studerar fortfarande och måste ha alla slantar till överlevnad. 😉

.

Jag jobbar extra på apoteket nu och jag stortrivs. Pluggandet har börjat igen efter att praktiken är klar och det är på gott och ont. Det är otroligt hur fort man kommer ifrån att sitta med näsan i böckerna hela tiden.

Idag har jag i alla fall suttit på föreläsning och försökt pränta ner på papper det viktiga. Vi hade en bra föreläsare som var kort och konsis. Ingen som pratar i all oändlighet om allt annat. Jag har viktigare saker för mig än att lyssna på en massa trams. Jag tappar intresset fort om det pratas om saker som är, enligt mig,  ointressanta och helt utanför ämnet. Då börjar jag fundera på vad vi ska laga för middag, att jag måste komma ihåg att skriva in det och det i kalendern osv.

.

Just därför lyssnar jag inte på ljudböcker heller. Det går för sakta och jag tröttnar nästan direkt. Jag tycker om känslan av att ha en bok i mina händer. Att själv få bestämma lästakten, och tro mig, det går fort. För fort faktiskt, då jag är specialist på att skumma förbi de partier där det inte händer nåt. Dumt, men det är som det är. Min hjärna vill väl ha nåt intressantare att sysselsätta sig med.

.50nyanser

.

Jag har läst sexböckerna, ja jag kan inte kalla det annat. 50 nyanser av honom och de två efterföljande. Den första boken svimmade jag nästan av. Det var ofantligt ingående sexuella beskrivningar av sadomasochistiskt sex. (Jefla svårstavat ord, fick googla lite och är inte säker på att det blev rätt ändå!) Det jag gillade med den första boken var det psykologiska spelet. Sexscenerna bläddrade jag förbi rätt så snart. Har man läst ett par av dem så har man läst alla. Eller så är det jag som är konstig och är helt ointresserad av sex i bok. The real stuff slår sådant med hästlängder liksom. 😉 Tyvärr bleknade böckerna i nummer två och tre. Kändes som att jaha, då vet jag det.

.

turkoskök

.Har börjat att städa upp i stökhuset med. Turkos är en färg jag gillar och det fick bli det i köket igen. Putsat av de skitiga fönstren med. Hu så äckliga de blir under en vinter.

.

kokssoffa

.

Vår kökssoffa fick ett nytt tyg med, i grått. Blev rätt så bra om jag får säga det!

.

turkosvaska

.

Var lite modig för ett par veckor sedan och beställde en väska på Ebay. Från Korea. Idag kom den! Den var inte turkos som på bilden utan mera knalligt petrolgrön. Först tänkte jag nåt liknande med Men Dra Åt Helvete!! Fan vad ful. Men det var väl för att jag sett fram emot min T U R K O S A väska. Inte nån giftgrön sak…………………….

Mutter och morr

Har i alla fall bestämt mig för att den får gå an. Tills jag hittar min perfekta handväska. Nån dag ska jag hitta den. Men det kommer ta tid har jag insett.

Orkade du läsa ända hit gjorde du det bra.

Over and out

 

 

Bråda dagar!

Hej hopp!

Jag har ju semester denna vecka, men av den känns inte mycket. Inte ännu i alla fall.

Jag har rivit runt i huset, städat och flängt omkring.

Igår hade jag städat klart klockan 10 på förmiddagen. Uppifrån och ner.
Var ute i trädgården och hängde tvätt. Underbart då det torkar fort och luktar gott.


Sotaren kom och sotade. Inga problem där, allt såg bra ut och han tyckte vi gjorde rätt som ska sätta kåpa på skorstenen, det spar på den, + att det är klart för en eventuell takomläggning om 10år. Vi byter ut plåten runtomkring den med. Det som ser ut som en kjol om man tittar uppifrån. Sotaren sa även att vi hade en magnifik utsikt uppifrån taket. Om jag bara kunde tordas mig upp på stegen, men det är högt och vi har ett brant tak. Väldigt brant. Med andra ord rejält läskigt. Men vem vet. Kanske jag tar mig upp nån dag. 😀


Planterade en massa blommor. Cerisa pelargoner och Törnrosas kjortel står nu på tillväxt.
Njöt av solen ute med en glass och kaffe. Ljuvligt.

Somnade i två timmar, ja jag är inte van att kliva upp så pass tidigt som sex varenda morgon. Pang så slocknade jag. 😉 Har väl nån grundtrötthet med antar jag som vi skyller på pollen eller nåt.

Sedan lagade vi middag, det gick fort och var en besvikelse. Jag älskar kokt skinka på burk och legymsallad till det. Denna gång testade vi kokt skinka från ICAa, och well. Nä. Den köper vi inte igen. Smakade absolut ingenting. Vad trist det är när det blir en sån flopp!

Peter hade köpt jordgubbar med, men innan vi ”tillät oss” att käka av dem gick vi ut med slagborr, hammare och spikplugg. Vi borrade, skar och spikade om vartannat. De dumskallar som dränerade huset satte inte fast mattan innan de grävde igen, så det har vi som kvällsnöjje nu några dagar. Vi fick fast en tredjedel i alla fall så det ser genast mycket prydligare ut! Detaljer kan reta gallfeber på mig, och nu har vi börjat med en som gav mig grå hår. 😀

Det tar sig med husgrejjandet! Vi har en ny bro med. I trä, ingen ful järntrapp här inte! Tindra kunde inte gå på den såtillvida jag inte la ut en matta och sånt gillar jag inte alls…

Efter att ha spikat till halv tio gick vi in och mumsade jordgubbar efter en dusch.

Jag somnade ovaggad igår kväll.

På måndag kommer killarna som skall skifta fönster. Fasen så det spar tid för oss! Det tar dem två – tre dagar. För oss hade det tagit en evighet…

Nu skall jag skriva dagens lista. Jag tog sovmorgon så jag är lite seg. Det skiter jag i. Jag tar dagen som den kommer idag! Semester var det ju.

Ha en bra dag!

Riv och slit!

Har semester denna vecka! Oerhört skönt, trots att det bara väntar jobb och en massa annat.

I helgen är det konfirmation, så jag skall rodda lite inför det. Baka lite, köpa in det sista osv.

Sedan är det ju det där med fönster.

Just nu har jag ett gäng stående utanför. De skall ut och nya in. Men vi har lejt arbetskraft för det. Så gårdagen blev fylld med jobb. Jag vakade av, sov och klev upp vid ett. Sedan var det bara att sätta igång. tvättade en massa tvätt och plockade undan ur fönster medan maken rev bort lister, fönsterbrädor och alla ofantligt fula markiser. Jag tvättade upp alla gardiner så de är nu torra och väntar på att bli undanplockade.

Var ut i trädgården och skördade de första rabarberna, (rabarbrarna?) (rabarber?) med. Hur i friden stavar man rabarber i flertal? Gjorde en paj som alla glufsade i sig igår. Gott! Har planerat att jag skall göra chutney till grillat framöver med. Kräm är en annan sak som är brutalt gott. Väcker barndomsminnen. 😀

Klantade mig lite med pajen dock. Glömde att strö över potatismjöl över rabarbern, så den blev lite blöt. Jag trodde inte att rabarber vätskade så mycket, men tydligen. Gör alltid en smulpaj, men blandar ner havregryn för att få krunchet. Gör den dessutom på en höft. Lite smör, lite vetemjöl, lite strösocker och lite vetemjöl. Lite ”tå värt”. 😀

Idag skall jag göra en lista som är en kilometer lång. Bena upp vad och när saker skall göras. Det är inte lite, men jag gillar det! Jag har en massa telefonsamtal att ringa så det skall jag ta itu med först.

Ha en helt fantastisk dag!!

Turkost överallt…

Åh, turkos är för mig en vårfärg. Eftersom våren nu är på intågande så har jag införskaffat lite nytt till köket.

Jag var på stan med mamma och vi snurrade in på Nål och Tråd. Jag hade sett att de hade köpt in tyg och jag ville ha en bit. Egentligen ett limegrönt till min ateljé, men detta turkosa fick följa med hem också. Ett par tre timmar efter att jag kom hem så hade jag sytt alltihopa till tre fönster. Me like. Jag kan definitivt tänka mig kappor i fler fönster, för hujeda mig så smidigt det är!! Jag är rätt så less på dessa paneler om jag ska vara ärlig.

Grannbutiken Skattkistan hade en hel del turkosa inredningsdetaljer som jag genast plockade på mig. Vaser för lite och inget, en liten gratängform som fick bli ljushållare samt lite vitt grus.

Sammanlagt tror jag att jag kostade på köket hela 300:- och fick det vårigt och fint! Rätt så billigt tycker jag!

Ateljén fick detta gröna tyg.