Godisfritt?

 

I fjol denna månad körde jag på godis, fikabröd och snacksfri månad.

Ska jag göra samma i år tro?
Vore ju bra då jag äntligen har kommit igång med träningen igen. 🙂
Dessutom har jag dragit på mig en massa onödiga kilon som jag vill bli av med asap.

Skall klura lite under dagen. Det är ju ingen större uppoffring direkt.
Det är första veckan som är värst, sedan har man ställt in skallen på det.

Hänger du på? 🙂

 

Min kost och träning

IMG_4252

 

Är det något jag är dålig på så är det att äta rätt. Jag frossar i godis och slisk varenda dag om jag har chansen. Synnerligen dåligt om en vill bränna fett och få fram de muskler som jag lyckats skrapa ihop. Nu är de väl dolda…

Efter en påsk där jag ballat ur sockermässigt är det dags att ta itu med hårdhandskarna igen! Jag kan inte leva som om varje dag vore den sista. Haha! Vore väl för najs om det gick!

Proteiner i form av kött, fisk och kvarg, massor med rotfrukter och grönsaker och en del kolhydrater står på schemat. Inget annat. Dvs, inget synligt socker. Jag är inte helt rabiat och utesluter alla kolhydrater, men jag kan ju välja de som är lite bättre. 🙂

Med gallproblem kan jag glömma LCHF. Ägg, fett och en massa annat som gör att magen rasar aktar jag mig för.

I och för sig är jag inte så intresserad av det heller. Jag tar lite av allt och mår bra på det. Jag betackar mig även över alla frälsta på LCHF. Jag är inte ett dugg intresserad av att bli överöst med tips om hur man ”ska” äta. Det är ju helt galet nuförtiden. Det har blivit en sekt där alla frälsta prompt ska ge råd, vare sig man vill ha eller inte. Jag äter det jag äter och du äter det du äter och så får det vara bra där va? Dra den föreläsningen för nån annan.

Sockerfri april. Körde ju detta i februari och det gick fint. Så jag gör väl det i april med. 🙂 Då menar jag ”socker” Dvs kakor, godis, snacks och annat rat. Jag kommer äta bröd och ha mjölk i mitt kaffe. *nån hejd får det väl vara*

Har ett par kilon att jaga bort efter detta idiotiska svullande. Det är rätt så lätt bara man gett sig den på det. Åtminstone för mig. Lättast är att ha lunch och middag planerade. Mellanmål med. Då slipper jag alla de cravings som slår till med enorm kraft.

Men även sömnen styr. Om jag sover dåligt är jag alltid trött på eftermiddagen vilket alltid ger ett enormt sockersug. Quickfix säger min hjärna. Men ge dig för bövelen säger jag. Ta en kopp te eller kaffe. Det går över. Jag dör inte.

smartaarvekhet

 

Om jag lägger in ett gäng träningspass i veckan så mår kroppen som bäst!

En vecka kan se ut så här:

  • Måndag – Simma
  • Tisdag – Styrketräning
  • Onsdag – Löpbandsträning 4 kilometer. Dvs gå jogga gå jogga osv. Benhinnorna bråkar så jag tar det en smula piano för tillfället. De blir fullständigt havererade om jag gasar på för mycket.
  • Torsdag – Styrketräning
  • Fredag – Simma
  • Lördag – Styrketräning
  • Söndag – Vila

Behöver jag vila en dag till blir det på onsdagen. Det känner jag i kroppen. Lägger till hundpromenader varje dag då förstås.

Detta får bli aprils hälsomål! Fast jag startar redan idag! 🙂 Ingen ide att vänta längre. Varje dag är en dag längre från målet. Min månads-tracker passar bra till detta!

Har du några mål? 

Ha en fin tisdag, det skall jag! 🙂

Tisdag och plugg igen

Oj vad dagarna går undan!!

Igår läste jag som en galning. Repeterade så jag trodde skallen skulle gå i kras till slut. Men den höll, och alldeles strax skall jag börja igen. Har massor att nöta in och ett jobb att skriva på med. Grupparbetet är i det närmaste klart och det egna lilla arbetet skickade jag in tidigt förra veckan. Så jag ligger skapligt i fas. Nu återstår två föreläsningar, nötning, nötning och nötning. Ska fixa denna tenta med! Så det så! 😀

 

mammografi

40 år var det….

 

Har fått min första kallelse till mammografiundersökning. Är det det utlimata tecknet på att man blivit 40 år? Maken tyckte det var för sent, han tycker vi skall få undersöka oss mycket tidigare. Detta då även han läst och hört om många som får bröstcancer i mycket tidigare ålder. Jag kan nog hålla med honom lite där. Men jag är i alla fall glad att vi får göra undersökningen för endast 150:- Det är ju rent gratis.

 

bild

Paneler snyggt ihopvikna i en låda. Man får vara en smula finurlig då man har dåligt med utrymme. Detta fungerar dock bra.

 

Har börjat organiserat i linneförrådet. Helt sjukt vad jag har gardiner… Nu har jag slängt en hel del, men ändå har jag kvar en massa. 14 panellängder, då är det bara de mönstrade. Skall gå igenom dessa mera noggrant sedan och verkligen mäta så de passar. De som inte passar kan  man ju sälja, eller skänka till Erikshjälpen. Vi har ju ett hus med högt i tak, (2,60) och de flesta paneler jag har sedan förut är för korta, så många har jag redan hivat. Sedan har jag ju tröttnat lite på paneler. Gillar öljettlängder bättre. Det ger lite mera liv än platta gardiner. Har börjat med kappor i köket. Kökssoffa och en köksbänk jobbar emot längder. Blir nog kappor i fler rum tror jag. De är förbenat praktiska. 😀

Då var det dags att börja plugga!

Over and out!

Jodå, det går neråt

 

 

frukt

Massor med gratis mat! Dvs, de kostar inga points att mula i sig, i rimliga mängder så klart.

 

Sakta men säkert.
Exakt 8 kilo tappade.

😯

Hur fasen gick det till?? Jag har ju inte direkt försakat något, utan ätit det jag vill i det närmaste.

Däremot äter jag rätt sällan godis, ostkrokar, chips och allt annat elände som jag skulle KUNNA glufsa i mig. Fikabröd vet jag inte när jag åt sist. På semestern tror jag det slank ner lite skräp. Eller rätt så mycket om jag ska vara ärlig. Men det gjorde ju inget, då jag emellan varven försökte tänka till, trots att jag struntade i pointsräkning en hel del.

Det är liksom inte värt att slösa points på sånt jag vet att jag bara kommer vilja ha mera av. Omedelbart dessutom. Då har jag ju inget kvar till mat, och det är ju det som håller mig mätt.

Men annars har jag druckit vin, käkat god mat osv. Bara tänkt mig för på portionsstorleken, innehållet och mängden. Plättlätt!

Tro när jag skall ge mig? Hur skall jag trixa för att stanna i vikt, samtidigt som jag inte skall gå upp igen? Blir lite laborerande med pointsen då jag är på målvikten. Pyttelite kvar, men dit skall jag. Ett eller två kilo under det med, så att jag har en vingelmån för de dagar då jag absolut inte har möjlighet att styra vad jag äter. Det tar väl en månad eller två till.

Sakta går det, men vad annat kan man vänta? Jag gick ju inte upp alla kilon på en kvart heller. Skynda långsamt är min melodi. Ibland.

Over and out!

 

Shoppade lite igår!

 

springskor

Mina fina löparskor!

Nya springskor bland annat. De gamla gav mig så grymt ont i benen så det åker nu i soporna. I morgon skall jag inviga de nya fina skorna! Tänkte ta mig en gång/löprunda igen då. Har vilat benen så de skall nog fungera nu igen. 😀

jacka

Ny skinnjacka!

Köpte mig en höstjacka med, en skinnpaj. 😀 Fann den på rea så då slog jag till! Snygg va!

bologna

Brillor på väg

Sedan var jag och köpte linser. Måste ha det tills de nya glasögonen kommer. De gamla håller på att ramla isär och det fungerar inte alltid med linser.

Fy vad utgifter det blev denna månad… Men vissa saker är nödvändiga att inhandla!

Ligger på önskelistan

Ligger på önskelistan!

Vill ha mig ett par löpartights med, de måste vara långbenta då jag tror att det är läge med det snart. Korta ben funkar om det inte är minder än 15 grader. Under det fryser jag så hemskt och jag inbillar mig att benen mår bättre med värme på sig. Hittade ett par på KappAhl för en 300:-, så jag skall kika på dessa senare. Blir dock fundersam över storlekarna… Stl 36-38 – för litet enligt mig. Stl 40-42, kan de passa tro? Varför i helsige ändrade de storlekarna? Jag harde velat ha 38-40! Vad motsvarar det idag?

Nu skall jag hoppa in i duschen. Har blivit bjuden på middag ikväll, och jag funderar på om jag skall ta med mig lite vin, eller om jag skall vara en ordentlig flicka och skippa det. Velar fortfarande. 😉

Over and out!

Finally Friday!

Tycker det är rätt kul att kunna säga Finally Friday!

Denna vecka har bestått av tre föreläsningar och något slags försök att återgå till plugget. Det har väl inte gått så värst bra skall jag erkänna. Jag har tappat farten. Sedan blir det lite meckigt då hela familjen är hemma hela dagarna med. På måndag börjar maken arbeta igen och på torsdag börjar Hanna skolan. Då är det bara jag och Louice som skrotar på här hemma.

Började läsa en bok om kommunikationsteorier igår. Seriöst, vad urtråkig den var. Många saker var självklara, andra begrep jag inget av. En 15-poängskurs i detta känns lite To much!

Såg även en film som skulle spegla hur galet det kan bli med bristande språk, och den var väl bra. Jag blev mest bara irriterad på de idiotiska människorna i filmen, som inte ens ville försöka förstå den som ej kunde språket. Ha inte så förbannat brådis då du pratar med människor. Upprepa inte fem gånger att du inte förstår, vänta, använd teckenspråk, visa med gester och kropp vad det är du vill. Gör en pekbok med bilder på de vanligaste saker man kan tänkas vilja ha hjälp med, lägg till saker varteftersom när personen har blivit van att använda den. TÄNK TILL! Jag har arbetat med många människor som har språkproblem. Afasi, dementa osv. Det går bara man vill! Det tar tid, men det måste det ju få göra. Att bli helt isolerad på grund av språk måste vara helt fruktansvärt. Då är det mitt jobb som medmänniska att hjälpa till med den saken. Plättlätt!

Vilket brandtal det blev. 😉

Var ute med Tindra på en längre rask promenad igår och det gick bra det med. Hon har ju haft koppel och vilotvång igen stackars varelse då hon åter började halta. Jävla ben, och jävla hund som gör sina idiotiska rusningar efter katter och annat! Både rygg och ben får sig en smäll som heter duga vid såna händelser! Fåglar är en sak som tydligen inte får finnas på vår gård. Men lilla hund, vi har ett skatbo i grannens stora tall. Get used to it liksom.

Nu bygger vi muskler igen. Hon fick simma i tunnan igår och herreminje vad hon absolut inte samarbetar. Men hon har liksom inget val, annars är det värk och en för tidig död som sker. Det vill jag absolut inte, alltså står jag ut med att hunden dränker mig och hela badrummet. Vore väl själva den om vi inte ska lyckas muskla upp henne för ett bra liv! Det SKA gå!

Min vikt sjunker vidare, sakta nu då det inte är så mycket kvar, men ner går det. 😀 7,2 kilo har jag tappat nu. Igår då jag var ute med Tindra provade jag med några löpsteg efter ett par kilometer och det fungerade bra. Hade andra skor så de som jag använt tills nu skall i soporna! Nya skall inhandlas idag. Igår hann jag bara inte, dagen försvann i en rasande fart.

I kväll skall det vara en trubadur på Hotell Appelbergs. Jag funderar på att gå dit för att träffa en gammal vän sedan många år. Hon bor inte i stan längre, men vi har återfått kontakten lite. Vore så skoj att träffas igen över lite kaffe!

Over and out!

Rivstart

Plugget har börjat och det med en rivstart.

I måndags hade vi en föreläsning i kundbemötande och kommunikationsteori. Först tyckte jag det var ett enda sammelsurium men i  sinom tid lossnade det lite. Har tre monsteruppgifter som skall in inom en inte alltför lång tid, så jag tänkte hämta min bok på bibblan idag och börja läsa den i eftermiddag. Skriva ner tänkvärda saker osv. Om jag skriver ner saker fastnar det lättare i huvudet.

Igår var det nästa föreläsning, Recepthantering. En del saker som vi redan tagit upp, men det är ok med repetition. Tycker att jag glömmer så himla fort! Men det är ju så, kunskap är en färskvara och måste underhållas hela tiden!

traningsbild13-8

Igår var jag iväg upp på T3 för en runda. Fy fan vad jag har ont i mina ben. Sämre tempo än i lördags, men det är inget att göra något åt. Stapplade fram första två kilometrarna innan jag ens tordes testa ta ett enda joggingsteg. Måste investera i nya skor. Det skall jag göra bara CSN behagar betala ut mina pengar. Har presentkort på 500 så då blir de ju rent ”billiga”. Räknar med att få punga ut med en tusenlapp själv. Tur jag redan har inläggen för 1200:- Behöver nya träningsbrallor med. De jag har är i kort modell, och det fixar jag inte längre. Måste ha varmt runt benen som tanterna. De jag har har blivit för stora. Vilka lyxproblem!  😉

traningskarta13-8

Det blev en kortare runda än planerat då maken behövde bilden för att hämta dottern från sin pistolskytteträning. Lite skoj är det att hon har funnit denna träning. Det och Bowling som krockar. Samma dag. Hur dumt är inte det! Sedan har hon gymträning med för att hålla ordning på knäna.

Min vikt då? Jodå, den håller sig på mattan! Skall bli ohyggligt spännande att se vart det landar i morgon! 😀 Det är torsdagar som är min vägdag. Har tappat idiotfrossandet i söndags i alla fall. Man är ju inte klok som vräker i sig helt ohejdat. Mådde exakt som jag förtjänade både i huvud och i mage i måndags!

Nu skall jag ta och fotografera av lite alster samt planera för bloggande framöver! Sedan ner på stan!

Ha en fantastisk dag! Det skall jag!

Måndag!

Efter gårdagens utsvävningar där jag blåste hela veckobonusen, och garanterat lite till har jag idag lite ont i huvudet. Alldeles självförvållat dessutom. Ibland stämmer verkligen uttrycket ”är huvudet dumt får kroppen lida”.


20130812-113842.jpg

Tjuvvägde mig i morse och jodå. Håller det i sig kommer jag vara en mycket glad kvinna på torsdag! 😀

Men nu är det måndag, ny vecka och nya mål! Studierna börjar idag och jag ska pyssla med Karin!


20130812-113916.jpg

Slut på nattjobb!

Oerhört skönt måste jag säga.

skogen

Jag sover ingenting, eller, det blir i alla fall bara mindre och mindre. Idag blev det 3,5 timme. Det är ohållbart. Tänk om jag hade haft en natt till? 8,5 timmes sömn på två dygn är åt skogen för lite. Kommer vara groggy framåt kvällen, men innan dess skall jag ha hunnit gå på restaurang! Lammkotletter, tzatziki och vitt vin står på menyn.

Har kvar points så att det skall gå utmärkt, om jag så vräker i mig! Struntar dock i friterad potatis då det kostar mer än det smakar.

Är rädd om min vikt nu och vill gärna gå ner de kilon jag har kvar så då får man planera lite. Men det är ju inga som helst problem om man följer Viktväktarna. Jag har funnit att det passar mig ypperligt. Kan äta precis ALLT, bara jag tänker till och inte äter det jämt.

-6,7 kilo hitintills och snart är jag under 60 kilo. Vet ärligt talat inte hur många år sedan det var som jag var så lätt i kroppen. Jävligt många i alla fall. Känns skönt när jag rev fram lådan med alla sommarkjolar ur garderoben för några veckor sedan och insåg att TJOHO! De passar! Drog på alla! En del var till och med för stora. 😀

Mina baggyjeans jag köte förra hösten ramlar av mig utan bälte. Det har jag dessutom fått göra nya hål i. Det är ju inte så att man gråter direkt… 😛

  traning

Igår var jag upp på T3 och promenerade/joggade 4,86 km. Det tog 35 minuter. Deet är väl en hyfsat ok tid för en helt otränad tjej? Jag är i alla fall skitnöjd! Idag blir det vila dock då benhinnorna inte alls är samarbetsvilliga. De gör ont, och fortsätter jag nu så sliter jag upp dem igen och det kommer ta månader av vila innan de lagt sig. Promenerar alltid 1 – 1,5 km innan jag tar ett enda löpsteg. Jag måste vara oerhört varm innan det är någon ide att tänka på nåt annat. Igår gjorde jag inte det. Dumt.

kantareller

Maken kom hem med fem liter kantareller igår!! Men åh så gott!

 

Nu skall jag gå upp på övervåningen och fundera på vad jag skall ha på mig ikväll. 😀

Over and out!