Pysslandet ikväll blev inställt

IMG_0239

Tindra i mysläge

 

Var ute och gick med hunden istället nu på kvällskvisten, och masserade sedan lite mage och rygg på henne. Tror hon har en dålig dag idag för det är ett sabla muttrande på henne. Muttrar och knorrar. Så där som bara Tindra kan göra.

Igår spontantömde hon en analsäck när hon låg och sov i mitt knä, och alla som har hund vet hur fördjävla illa det luktar. :o  Man typ storknar och kjöjs. Så vidirigt luktar det. Fick fulla handen, men bättre det än att hon släppte det i soffan…

Jag blev lite orolig IGEN då det inte är så länge sedan hon hade inflammerade analsäckar. Det var ingen höjdare för henne, och hon behöver inte mer strul i sin kropp nu. Av det nya fodret blir det så otroligt lite avföring, så analsäcken töms nog inte samtidigt med bajset. Måste hålla god koll så det inte blir nåt elände där.

Blev lite hund och skitprat så här på kvällskvisten. :)

Tindra-nyklippt

En riktigt gammal bild på en svart hund. Idag är hon mer grå än något annat. :)

 

 

 

Ledig fredag idag

God morgon! 

DSC_0307

Idag startade jag dagen med en kopp kaffe och tidningen. Den kom gratis idag och då passar jag på att bläddra igenom den. Lite vilsam start så här på fredagen. Jag har tagit semester fredag och måndag, så jag blir ledig 4 dagar på raken. Gudomligt skönt, och jag behöver det.

Idag skall jag bli fri lite hår. Jisses vad det växt! Har en förmåga att glömma hur fort mitt hår växer då jag har det långt, men sist jag var till frisören kapade jag av från nästan axellångt till superkort. Lite modigt tycker jag allt. Nu har det växt så det ser förskräckligt ut, så då är det dags att klippa av igen.

Jag hade nog velat lägga i en färg med, men igår kväll glömde jag det. Klant! Tro hur ful jag kommer vara då jag klippt mig idag? Grå strån över hela skallen och en förskräcklig massa utväxt. Får åtgärda det pronto då jag kommer hem tror jag. Färga hos frisören är jag för snål för. ;-) Det är ju x antal hundralappar som försvinner, och jag skulle behöva färga det var 5:e vecka då jag klipper mig. Nä. Då kladdar jag hellre i nåt klet själv, och hoppas på det bästa.

Nu skall jag bege mig upp på övervåningen och köra ett styrketräningspass för hela kroppen. Det är 2 dagar sedan jag tränade, så då får det bli helkropp. En bra start på helgen vill jag påstå. :)

DSC_0298

 

Tindra och jag skall gå på långpromenad idag med, men just nu ser hon rätt så ovillig ut att lämna sängvärmen. Pudeln som kan sova hur mycket som helst tror jag. ;)

DSC_0303

Stickig onsdag

DSC_0046

Värdelöst foto. Min mobilkamera är usel, och inte iddes jag dra fram riktiga kameran heller. Till helgen kanske.:)

 

Detta är vad jag har på stickorna nu. Planen är att det skall bli en poncho. Garnet är akryl. Galet snyggt, galet mjukt och kommer förhoppningsvis ge en kalassnygg poncho då det är klart. Stickar några varv varje kväll. Har ingen större brådska med att få den klar.

pudle

Ikväll har jag rensat hunden på klor, öronhår, plack från tänderna samt borstat igenom henne ordentligt. Hon behöver ett bad och en rejäl klippning med, men det får vänta till helgen. Varit lagom elak med andra ord. ;)

Finally Friday!

Tycker det är rätt kul att kunna säga Finally Friday!

Denna vecka har bestått av tre föreläsningar och något slags försök att återgå till plugget. Det har väl inte gått så värst bra skall jag erkänna. Jag har tappat farten. Sedan blir det lite meckigt då hela familjen är hemma hela dagarna med. På måndag börjar maken arbeta igen och på torsdag börjar Hanna skolan. Då är det bara jag och Louice som skrotar på här hemma.

Började läsa en bok om kommunikationsteorier igår. Seriöst, vad urtråkig den var. Många saker var självklara, andra begrep jag inget av. En 15-poängskurs i detta känns lite To much!

Såg även en film som skulle spegla hur galet det kan bli med bristande språk, och den var väl bra. Jag blev mest bara irriterad på de idiotiska människorna i filmen, som inte ens ville försöka förstå den som ej kunde språket. Ha inte så förbannat brådis då du pratar med människor. Upprepa inte fem gånger att du inte förstår, vänta, använd teckenspråk, visa med gester och kropp vad det är du vill. Gör en pekbok med bilder på de vanligaste saker man kan tänkas vilja ha hjälp med, lägg till saker varteftersom när personen har blivit van att använda den. TÄNK TILL! Jag har arbetat med många människor som har språkproblem. Afasi, dementa osv. Det går bara man vill! Det tar tid, men det måste det ju få göra. Att bli helt isolerad på grund av språk måste vara helt fruktansvärt. Då är det mitt jobb som medmänniska att hjälpa till med den saken. Plättlätt!

Vilket brandtal det blev. ;-)

Var ute med Tindra på en längre rask promenad igår och det gick bra det med. Hon har ju haft koppel och vilotvång igen stackars varelse då hon åter började halta. Jävla ben, och jävla hund som gör sina idiotiska rusningar efter katter och annat! Både rygg och ben får sig en smäll som heter duga vid såna händelser! Fåglar är en sak som tydligen inte får finnas på vår gård. Men lilla hund, vi har ett skatbo i grannens stora tall. Get used to it liksom.

Nu bygger vi muskler igen. Hon fick simma i tunnan igår och herreminje vad hon absolut inte samarbetar. Men hon har liksom inget val, annars är det värk och en för tidig död som sker. Det vill jag absolut inte, alltså står jag ut med att hunden dränker mig och hela badrummet. Vore väl själva den om vi inte ska lyckas muskla upp henne för ett bra liv! Det SKA gå!

Min vikt sjunker vidare, sakta nu då det inte är så mycket kvar, men ner går det. :D 7,2 kilo har jag tappat nu. Igår då jag var ute med Tindra provade jag med några löpsteg efter ett par kilometer och det fungerade bra. Hade andra skor så de som jag använt tills nu skall i soporna! Nya skall inhandlas idag. Igår hann jag bara inte, dagen försvann i en rasande fart.

I kväll skall det vara en trubadur på Hotell Appelbergs. Jag funderar på att gå dit för att träffa en gammal vän sedan många år. Hon bor inte i stan längre, men vi har återfått kontakten lite. Vore så skoj att träffas igen över lite kaffe!

Over and out!

Veckan har startat

Som student är man fattig. Speciellt fattig då terminen har slutat och CSN levererade en minimal giva. Ordinarie jobbet ger en pytteskvätt och extrajobbet en pytteskvätt till. Men eftersom jag har varit klok och sparat pengar så går det vägen ändå.

Besvärligt att hålla reda på inkomster från 3 ställen dock. Nu har jag ringt och stoppat utbetalning på typ 10 papp för mycket (?!?) från ena hållet och så hoppas jag på att utbetalning från det tredje stället fungerar. Nummer två fungerade klanderfritt. En skvätt här och en skvätt där ni vet. ;-)

Skönt med ledigt!
Idag skall jag och hunden ner till älven och försiktigt börja träna lite. Tar bilen ner. Känns HUR konstigt som helst, men nödvändigt då hon fortfarande har kort rastning under strikt uppsikt. Dock går hon på alla fyra förutom då hon får brådis. Det tar sig! :) I morgon skall vi på återbesök för att se så att allt är ok.

Sedan skall jag försöka röjja lite i hemska huset. Tänkte begära hjälp av den arbetslösa dottern. Det skall städas och tvättas. Gräset behöver en klippning med endera dagen. Inte ännu, men snart. Nåt får man väl göra om  man bor hemma va? ;)

Nu ska jag fortsätta dagen.

Over and out!

Redan tisdag

Idag återgår tjejerna till skolan. Bra när vardagen återgår faktiskt. Mera rutiner, sånt gillar jag. Avskyr flytande dagar utan mål.

 keep-calm-black-poster-enlarge_1725

Igår fick Tindra rakade tassar, klippta klor, omtottad lugg och borstade tänder. Måste försöka hålla efter tandsten, fast jag tycker det är apsvårt att krafsa på tänderna på en sån liten hund. Lutar åt ett veterinärbesök senare, men det får vänta då det fortfarande är hanterbart.Eller så får kusin Karin komma och rengöra tänderna. :D Men det svåra är ju inne i kindtänderna… Och de där pyttesmå på sidorna. Jag har slappat och inte borstat nog bra. Mitt åt så att säga.

Ang halsband. Det halsband hon har nu tovar pälsen nåt förskräckligt vid öronen. Alla som har en pudel i päls vet nog vad jag pratar om. Det är ett h-vete att försöka reda ut. Inte hjälper det att pälsen är elektrisk i detta väder heller. Har iofs en balsamspray, kanske skall testa den igen. Sist jag gjorde det var jag oförsiktig och det hamnade på golvet. Det ledde till att det var en helt galen skridskobana inomhus. Hua.

Igår var jag och förberedde det bord jag har på en loppis här i stan. Fyllde på och konstaterade att jag måste dit med mera, för det blev lite klent. Annars så hoppas jag att det skall gå bra. Har en massa Tupperware som jag skall dit med också, men var sak har sin tid. Vill inte överbelamra bordet jag har heller.

Städade en av kattvindarna igår och hittade fler saker som skall på loppisen. Fan vad man spar på saker. Bär hem mera gör jag också. Hmm, man är ju inte klok… Jaja, ut med en sak och in med en annan tror jag att jag får köra med. :D

Ikväll skall jag och Karin pyssla! Vi har inte setts på länge så det skall bli roligt att skvallra loss ett tag. ;-) Jag skall packa ner lite saker så att jag är förberedd. Så med lite tur blir det uppdaterat i bloggen med lite alster framöver. Om jag inte bokar in pyssletid numera, verkar det som att jag inte pysslar. Så då får det väl bli så då. Bokade aktiviteter. Det går det med.

I kväll pyssel, i morgon jobb. På torsdag skall vi riva ut julen och städa huset. Blir bra det. Skall stå på loppisen på lördag så den dagen försvinner ju lite. Fredagar har numera blivit heliga. Slappdagen. Alla är trötta efter en veckas skola och jobb, så det är skönt att dunsa ner i soffan med en film.

keepcalm-work

 

Nu skall jag starta dagen, mina två muggar kaffe är nedsvalda så nu kör vi på med dagens plugg! Repetera två avsnitt och påbörja det tredje!

Tjing!