Hundfrisering och Bilbingo

God morgon!

Igår grovklippte jag ner vår trasselsudd till dvärgpudel. Helt sjukt hur mycket päls det kan finnas på en sån liten sak! Idag ska jag göra finliret som bad och öronhår. Ooooh så glad hon ska bli. ??

Det är päls precis överallt idag, och jag måste städa hela huset. Att jag inte gjorde det igår berodde på tidsbrist, då vi åkte på Bilbingo.

Andra gången jag var på det och jag tycker fortfarande att det är alldeles för länge det håller på. 4 timmar i bil är rätt länge att sitta still, i min mening. Dessutom vann jag inget. ?

Nu ska jag läsa vidare i min bok och börja fundera på hur mina mornar ska se ut hädanefter.

Dessutom dags att börja fundera på träning och kost. Har en del andra viktiga saker jag måste ta itu med, men det ska funderas på detta lite till.

Organisering och KonMari: 

Passade i alla fall på att gå igenom hundlådan igår så nu har jag decimerat vissa saker där som jag aldrig använde i alla fall. Hej då och tack för denna tid.

Ha en fin dag!

Måndagen är slut!

Hejsan!

Idag har jag varit så galet trött att det inte liknat någonting. Men jag vet att det blir så efter att jag har varit borta en hel helg.

Så för att kvickna till lite tog jag hunden med mig och gick på en kvällspromenad i solen. Otroligt skönt när vi var i skogen och slapp blåsten. Det blir fler svängar där uppe för jag hittade lite nya områden jag inte utforskat.  Nya stigar med andra ord. 🙂

Nu blir det sängen!!

 

Söndagen blev både bra och dålig.

Vi tar det dåliga först.

 

Hunden fick lov att åka till veterinären och tömma samt spola rent analsäckarna. En var redan sprucken och den andra på god väg. Smärtsamt för henne och jag ville inte vänta längre. Gjorde det jag kunde hemma för att tömma/lösa upp dem under fredag kväll och lördag, men det gick bara inte. Åtminstone tyckte inte jag att vi kunde vänta. Kanske hade det gått, men vem är jag att låta min hund ha ont?

Så nu får hon käka Rimadyl och stå på daglig rengöring av ändalykten. En betydligt gladare hund har jag i alla fall. Men fan så dyrt det blir. 😮 Tur en är försäkrad i alla fall. Pust. Nu skall jag börja tömma eländena själv. Går inte det tar jag in henne på planerad tömning. Går ju inte att ha det så här. Stackars hund. Begrip att ha en inflammerad böld i rumpan. 🙁

Till det roligare.

Testade ju nyinköpet Crockpot med en bit älgkött. 8 hekto ytterlår, rött vin, lite lök, fond, vatten, morötter och kryddor. Det blev pulled älg! 🙂

Till det serverade jag sås gjord på skyn, smashad potatis (griljerad med smör, persilja och vitlök) och haricots verts. Gott blev betyget! 🙂 Det enda jag gjorde under de 9 timmar den var i pottan var att ösa den 4 gånger. Vände köttbiten efter 6 timmar ungefär. Fantastiskt att kunna lämna det hela på bänken och åka till veterinären och allt bara kokade vidare. Ingen risk för att bränna fast. Jag kan ta mindre vätska nästa gång, då nästan inget förångas.

Nesta test får bli köttgryta. 🙂 Med champinjoner, bacon och lite annat. Mums!!

Ha en superfin måndag!! 🙂

 

 

Måndag!

Hejsan!!

Det blir en lång dag idag! Gymväskan är packad och jag är på G!
3 km på löpband, knäböj, axelpress och marklyft står på schemat.
Det är flera månader sedan jag tränade marklyft. Orkar jag 45 kilo får jag vara glad.
Det är väldigt väldigt långt till mina 75 som var PB…

Tro hur ont jag kommer ha i morgon? 😉

 

Jobbar till 17:00 och sedan blir det hundpyssel tills det är dags att sova nästan. 😉

Igår tränade vi lite lydnad och Tindra var så duktig. Takterna sitter i, fast det är jättelänge sedan vi övade nåt överhuvudtaget. Finns ingen som är så godismotiverad som hon. Tur hon är lika nöjd med att det är sin vanliga fodergiva hon får ur. 🙂

Matte, jag behöver få en midja tillklippt. Och en nos rakad. Jag ser ut som en köttbulle. Med päls.

Så nu startar jag väl med lite kaffe och tillvaknande innan jag startar dagen då.

Ha en fin dag!! 🙂

 

PT?

Jag är väldigt sugen på att köpa mig själv en julklapp i år. En 4 veckors kurs med kostupplägg och träning. Har funderat på det en vecka nu och jag tror jag skall slå till faktiskt. Hittade ett bra erbjudande hos Anna & Philip. Har läst runt lite på sidan och det känns som att jag skall slå till. Investera en slant i mig själv.

Kanske det är det som behövs för att vända skutan åter. Från  att ha tränat 4-6 pass i veckan till att inte träna alls och gå upp en massa kilon i vikt. Jag blir så himla trött på mig själv. Kroppen gnisslar och är motsträvig utan träning. Det vet jag ju. Ändå gör jag det inte bara. Hittar på alla ursäkter som finns. Typiskt mig. Väljer alltid den lätta vägen om jag kan. Lat heter det. 😉

Jag har varit, och är, så himla trött denna höst. Ända sedan semestern nästan. Får tvinga mig att umgås med folk, tvinga mig att gå runt dag för dag. Sover rätt dåligt vilket leder till att jag är sjukt trött på dagarna. Kvällarna spenderas i soffan. Alla lördagar är jag som en zombie. Allt går på rena rama tvånget och jag vill inte ha det så. Kanske träningen kan pigga upp mig igen? Få lite endorfiner att rusa runt i kroppen så att jag kvicknar till? 🙂

Önskedrömmen hade varit lite ledighet för att försöka komma ikapp med mig själv. Men det kan man ju glömma när man jobbar i handeln. Årets helgledigheter är de sämsta på många år. Arbetsgivarens år, och nog stämmer det!

Tror jag skall klösa iväg mig till gymmet ikväll. Jag har ju två (!) gymkort så det är ju bara att välja vilket jag vill dra till.

Skriva ut en veckans plan och verkligen genomföra min träning.

Peppning please!

Först skall jag dock bada Tindra och klippa henne. Hon har för övrigt ont i ett knä. 🙁 Hon vill inte hoppa upp i soffan längre och tar sig inte upp i sängen heller utan hjälp. Piper till ibland när hon hoppar på två ben.

Jag har en pudel som gått mer på bakbenen än på frambenen hela sitt liv. Vår lilla surikat.

Jag vill inte riktigt tänka på det då jag lovat mig (och hunden) att inte operera henne fler gånger om vi kan slippa. Hon har varit med om alldeles för mycket under sina snart 10 år. En patellaoperation, en livmoderoperation, inflammerat bukspottskörtel som gör att hon resten av livet går på dietkost + en massa annat krångel. Det är inte vettigt att operera henne igen känns det som. Patellan var helt bedrövlig att rehabilitera med en hund som vägrar simma. Det är läskigt att simma och hon får panik. Så det gick ju bort direkt.

Får kontakta veterinären igen, hon borde ha klippkort för övrigt, och se vad som måste göras om det onda inte släpper inom kort. Kanske kan vattengymnastik hjälpa henne. Gå på gåband i vatten. Vi har ju fått det i stan. Det gillar hon faktiskt.

Men vi tar väl först och startar dagen va? 🙂

En ny vecka!

Tjoho!

Älskar när en ny vecka startar! 🙂

IMG_3917

Igår skulle jag ju göra så mycket! Jag gjorde massor med. Det jag inte hann var att pyssla och träna löpning. Men allt annat blev av. Jag städade hela huset från topp till tå, tvättade massor och vek en sjuk mängd med tvätt, samt badade och klippte hunden. Nu är hon ren och snygg igen. 🙂

Jag har packat träningsväskan! Denna vecka skall jag träna 4 – 5 pass hade jag tänkt. Mixar styrka, simning och löpträning. Blir bra det. Lite kombination av allt känns ok. Förra veckan var värdelös ur träningssynpunkt, men så var jag sjuk med. Blev bara två pass styrka och två promenader. Nåja. En kan inte vara på topp jämt antar jag. 😉

Jag vet att vissa förordar nästan bara styrka, men det passar inte mig. Då blir jag uttråkad och lägger av att träna. Så en bra mix av olika saker känns bäst. För mig.

Plus på vågen blev det, precis som jag misstänkte.  Kost och motion har svajat pga sjukdom. Då går jag upp. 🙁

Nåja! Ha en bra start på veckan! Det skall jag! 🙂

Pysslandet ikväll blev inställt

IMG_0239
Tindra i mysläge

 

Var ute och gick med hunden istället nu på kvällskvisten, och masserade sedan lite mage och rygg på henne. Tror hon har en dålig dag idag för det är ett sabla muttrande på henne. Muttrar och knorrar. Så där som bara Tindra kan göra.

Igår spontantömde hon en analsäck när hon låg och sov i mitt knä, och alla som har hund vet hur fördjävla illa det luktar. 😮  Man typ storknar och kjöjs. Så vidirigt luktar det. Fick fulla handen, men bättre det än att hon släppte det i soffan…

Jag blev lite orolig IGEN då det inte är så länge sedan hon hade inflammerade analsäckar. Det var ingen höjdare för henne, och hon behöver inte mer strul i sin kropp nu. Av det nya fodret blir det så otroligt lite avföring, så analsäcken töms nog inte samtidigt med bajset. Måste hålla god koll så det inte blir nåt elände där.

Blev lite hund och skitprat så här på kvällskvisten. 🙂

Tindra-nyklippt
En riktigt gammal bild på en svart hund. Idag är hon mer grå än något annat. 🙂

 

 

 

Ledig fredag idag

God morgon! 

DSC_0307

Idag startade jag dagen med en kopp kaffe och tidningen. Den kom gratis idag och då passar jag på att bläddra igenom den. Lite vilsam start så här på fredagen. Jag har tagit semester fredag och måndag, så jag blir ledig 4 dagar på raken. Gudomligt skönt, och jag behöver det.

Idag skall jag bli fri lite hår. Jisses vad det växt! Har en förmåga att glömma hur fort mitt hår växer då jag har det långt, men sist jag var till frisören kapade jag av från nästan axellångt till superkort. Lite modigt tycker jag allt. Nu har det växt så det ser förskräckligt ut, så då är det dags att klippa av igen.

Jag hade nog velat lägga i en färg med, men igår kväll glömde jag det. Klant! Tro hur ful jag kommer vara då jag klippt mig idag? Grå strån över hela skallen och en förskräcklig massa utväxt. Får åtgärda det pronto då jag kommer hem tror jag. Färga hos frisören är jag för snål för. 😉 Det är ju x antal hundralappar som försvinner, och jag skulle behöva färga det var 5:e vecka då jag klipper mig. Nä. Då kladdar jag hellre i nåt klet själv, och hoppas på det bästa.

Nu skall jag bege mig upp på övervåningen och köra ett styrketräningspass för hela kroppen. Det är 2 dagar sedan jag tränade, så då får det bli helkropp. En bra start på helgen vill jag påstå. 🙂

DSC_0298

 

Tindra och jag skall gå på långpromenad idag med, men just nu ser hon rätt så ovillig ut att lämna sängvärmen. Pudeln som kan sova hur mycket som helst tror jag. 😉

DSC_0303