Finally Friday!

Tycker det är rätt kul att kunna säga Finally Friday!

Denna vecka har bestått av tre föreläsningar och något slags försök att återgå till plugget. Det har väl inte gått så värst bra skall jag erkänna. Jag har tappat farten. Sedan blir det lite meckigt då hela familjen är hemma hela dagarna med. På måndag börjar maken arbeta igen och på torsdag börjar Hanna skolan. Då är det bara jag och Louice som skrotar på här hemma.

Började läsa en bok om kommunikationsteorier igår. Seriöst, vad urtråkig den var. Många saker var självklara, andra begrep jag inget av. En 15-poängskurs i detta känns lite To much!

Såg även en film som skulle spegla hur galet det kan bli med bristande språk, och den var väl bra. Jag blev mest bara irriterad på de idiotiska människorna i filmen, som inte ens ville försöka förstå den som ej kunde språket. Ha inte så förbannat brådis då du pratar med människor. Upprepa inte fem gånger att du inte förstår, vänta, använd teckenspråk, visa med gester och kropp vad det är du vill. Gör en pekbok med bilder på de vanligaste saker man kan tänkas vilja ha hjälp med, lägg till saker varteftersom när personen har blivit van att använda den. TÄNK TILL! Jag har arbetat med många människor som har språkproblem. Afasi, dementa osv. Det går bara man vill! Det tar tid, men det måste det ju få göra. Att bli helt isolerad på grund av språk måste vara helt fruktansvärt. Då är det mitt jobb som medmänniska att hjälpa till med den saken. Plättlätt!

Vilket brandtal det blev. ;-)

Var ute med Tindra på en längre rask promenad igår och det gick bra det med. Hon har ju haft koppel och vilotvång igen stackars varelse då hon åter började halta. Jävla ben, och jävla hund som gör sina idiotiska rusningar efter katter och annat! Både rygg och ben får sig en smäll som heter duga vid såna händelser! Fåglar är en sak som tydligen inte får finnas på vår gård. Men lilla hund, vi har ett skatbo i grannens stora tall. Get used to it liksom.

Nu bygger vi muskler igen. Hon fick simma i tunnan igår och herreminje vad hon absolut inte samarbetar. Men hon har liksom inget val, annars är det värk och en för tidig död som sker. Det vill jag absolut inte, alltså står jag ut med att hunden dränker mig och hela badrummet. Vore väl själva den om vi inte ska lyckas muskla upp henne för ett bra liv! Det SKA gå!

Min vikt sjunker vidare, sakta nu då det inte är så mycket kvar, men ner går det. :D 7,2 kilo har jag tappat nu. Igår då jag var ute med Tindra provade jag med några löpsteg efter ett par kilometer och det fungerade bra. Hade andra skor så de som jag använt tills nu skall i soporna! Nya skall inhandlas idag. Igår hann jag bara inte, dagen försvann i en rasande fart.

I kväll skall det vara en trubadur på Hotell Appelbergs. Jag funderar på att gå dit för att träffa en gammal vän sedan många år. Hon bor inte i stan längre, men vi har återfått kontakten lite. Vore så skoj att träffas igen över lite kaffe!

Over and out!

Veckan har startat

Som student är man fattig. Speciellt fattig då terminen har slutat och CSN levererade en minimal giva. Ordinarie jobbet ger en pytteskvätt och extrajobbet en pytteskvätt till. Men eftersom jag har varit klok och sparat pengar så går det vägen ändå.

Besvärligt att hålla reda på inkomster från 3 ställen dock. Nu har jag ringt och stoppat utbetalning på typ 10 papp för mycket (?!?) från ena hållet och så hoppas jag på att utbetalning från det tredje stället fungerar. Nummer två fungerade klanderfritt. En skvätt här och en skvätt där ni vet. ;-)

Skönt med ledigt!
Idag skall jag och hunden ner till älven och försiktigt börja träna lite. Tar bilen ner. Känns HUR konstigt som helst, men nödvändigt då hon fortfarande har kort rastning under strikt uppsikt. Dock går hon på alla fyra förutom då hon får brådis. Det tar sig! :) I morgon skall vi på återbesök för att se så att allt är ok.

Sedan skall jag försöka röjja lite i hemska huset. Tänkte begära hjälp av den arbetslösa dottern. Det skall städas och tvättas. Gräset behöver en klippning med endera dagen. Inte ännu, men snart. Nåt får man väl göra om  man bor hemma va? ;)

Nu ska jag fortsätta dagen.

Over and out!

Redan tisdag

Idag återgår tjejerna till skolan. Bra när vardagen återgår faktiskt. Mera rutiner, sånt gillar jag. Avskyr flytande dagar utan mål.

 keep-calm-black-poster-enlarge_1725

Igår fick Tindra rakade tassar, klippta klor, omtottad lugg och borstade tänder. Måste försöka hålla efter tandsten, fast jag tycker det är apsvårt att krafsa på tänderna på en sån liten hund. Lutar åt ett veterinärbesök senare, men det får vänta då det fortfarande är hanterbart.Eller så får kusin Karin komma och rengöra tänderna. :D Men det svåra är ju inne i kindtänderna… Och de där pyttesmå på sidorna. Jag har slappat och inte borstat nog bra. Mitt åt så att säga.

Ang halsband. Det halsband hon har nu tovar pälsen nåt förskräckligt vid öronen. Alla som har en pudel i päls vet nog vad jag pratar om. Det är ett h-vete att försöka reda ut. Inte hjälper det att pälsen är elektrisk i detta väder heller. Har iofs en balsamspray, kanske skall testa den igen. Sist jag gjorde det var jag oförsiktig och det hamnade på golvet. Det ledde till att det var en helt galen skridskobana inomhus. Hua.

Igår var jag och förberedde det bord jag har på en loppis här i stan. Fyllde på och konstaterade att jag måste dit med mera, för det blev lite klent. Annars så hoppas jag att det skall gå bra. Har en massa Tupperware som jag skall dit med också, men var sak har sin tid. Vill inte överbelamra bordet jag har heller.

Städade en av kattvindarna igår och hittade fler saker som skall på loppisen. Fan vad man spar på saker. Bär hem mera gör jag också. Hmm, man är ju inte klok… Jaja, ut med en sak och in med en annan tror jag att jag får köra med. :D

Ikväll skall jag och Karin pyssla! Vi har inte setts på länge så det skall bli roligt att skvallra loss ett tag. ;-) Jag skall packa ner lite saker så att jag är förberedd. Så med lite tur blir det uppdaterat i bloggen med lite alster framöver. Om jag inte bokar in pyssletid numera, verkar det som att jag inte pysslar. Så då får det väl bli så då. Bokade aktiviteter. Det går det med.

I kväll pyssel, i morgon jobb. På torsdag skall vi riva ut julen och städa huset. Blir bra det. Skall stå på loppisen på lördag så den dagen försvinner ju lite. Fredagar har numera blivit heliga. Slappdagen. Alla är trötta efter en veckas skola och jobb, så det är skönt att dunsa ner i soffan med en film.

keepcalm-work

 

Nu skall jag starta dagen, mina två muggar kaffe är nedsvalda så nu kör vi på med dagens plugg! Repetera två avsnitt och påbörja det tredje!

Tjing!

 

 

Ny mat till hunden!

Morgonens giva

Morgonens giva

Tindra har börjat få ett färskfoder, rent animaliskt utan en massa konstiga saker i det. Vi provar oss fram. Än så länge älskar hon det, så då fortsätter vi. Det enda jobbiga enligt Tindra är att vänta på att den skall bli rumstempererad. ;-)

Maten kommer i frysta hamburgerskivor, 100 gram/skiva. Jag tar fram en på kvällen och lägger i kylen så har jag nästa dags giva upptinad på morgonen. Delar den i två till min lilla plutt, som bara skall ha ca 100 gram/dag.

Hitintills har hon inte varit nåt mera hungrig vad jag märkt. Tigger så klart om vi tar fram ost eller skinka, men det gör hon å andra sidan jämt. ;)

Skall hålla koll på resterna som kommer ut bara. Det blir bra mycket mindre och jag vill se så hon inte blir stenhård i magen. Då kommer jag troligen köpa en sort med lite kolhydrater i. Men vi avvaktar ännu. :D

Jag köper det hos Näbbar och klor här i stan och själva märket är

 

 

 

Fodrets innehåll:

”HUNDEMAT m Laks (nr. 25)
Färsk kyckling, innanmäte, nötvom samt lax. Vitaminiserat.

Detta färskfoder är baserat på vårt orginalfoder som ni ser ovan men vi har även tillsatt lax. Lax är ju som bekant rikt på omega-3. Fodret innehåller därmed en hög dos av de essentiella fettsyrorna DHA samt EPA.
Dessa fettsyror har en positiv effekt på leder och immunförsvar samt bidrar till ökad hud, päls och tasshälsa. Hundemat m Lax är ett helfoder som även kan användas som tilläggsfoder.”

Söndag!

Jag tänkte faktiskt bli en smula duktigare på att blogga igen. Det tar inte mer än 10 minuter att skriva en rad eller två. Jag har ju blivit en fena på att skriva efter de 13 inlämningsuppgifter jag gjort de senaste veckorna.;-)

Igår var vi hemma och skrotade på förmiddagen. Jag åkte på loppis och hittade en plastmatta till källaren, skall göra ”gångar” där nere på golven så att det inte är så kallt om fötterna till vintern. Köpte en lampa med, himla fin! 50:- för en brun fin sak, som hittat!

Sedan lagade jag middag och denna gång blev det 100 gånger bättre! Fick lov av familjen att laga det igen, så då gör jag väl det. Kyckling, kokosmjölk, lemon grass och lite andra grejjer. Äggnudlar med slakad vitkål i, och soja. :D Nästa gång skall jag strimla morötter och ha i med. Det blir så fina färger.

Sedan städade jag av lite snabbt och makens morbror och hans dotter kom på besök. Båda svågrarna med. De satt och spelade poker till halv fyra!! Jisses. Halv tre var jag så fruktansvärt trött att jag kröp isäng. Somnade ovaggad.

Såg på film under kvällen, The King´s Speech. Hyfsad, men inte mer. Annars är jag ju hysterisk förtjust i Colin Firth.Efter att ha sett tv-serien Stolthet och fördom var jag så att säga såld.

Jag hann med att städa pysselhörnan lite och pimpa min studiedagbok. Visar den i veckan som kommer.

Nu skall jag äntligen bada Tindra! Hon skall få bli lite mera nedklippt och sedan skall jag spara ut pälsen på henne från scratch. Skall bli spännande att se hur länge jag står ut… ;-)

I natt skall jag jobba extra, 10 timmar med OB tackar jag inte nej till. Fattig som en kyrkråtta är jag som studerande. Men vad gör väl det. I sinom tid blir jag ju en APOTEKSTEKNIKER!! :D

Dags att raska på!

Over and out!

Redan torsdag!

Oj vad dagarna går undan! Hela denna vecka har det varit fullt ös, och jag känner det som att jag knappt har varit hemma något. Samma verkar det bli idag. Fast jag hade planerat annat så klart.

I förrgår var jag med Karin och vi pysslade lite. Fick en del gjort, som nu när jag tittar på det i efterhand, inte är nåt som jag tänker visa så där väldigt offentligt. En del saker tänkte jag nog inte till med. Så gör om och gör rätt får bli parollen. ;)

Hanna och jag åkte upp till sjukan och hon fick göra magnetröntgen på sitt knä som har bråkat en längre tid. Den maskinen var inte ljudlös! Allt gick i alla fall bra och svaret får vi väl snart hoppas jag. Men man vet ju hur snabb dagens sjukvård är…

Igår tog jag hunden och vi travade upp till Karin på lite kaffe innan jag fick skynda hem. Det var längre än jag mindes det till Karin, så vi var ute i 80 minuter och rörde på benen. Skönt, förutom att det bara är asfalt, Jag gillar stigar i skogen bättre.

Väl hemma fick jag åka med Eva och Biggan till Dollarstore i Evas nya bil! En fin Ford! :D Jag gjorde av med lite pengar som vanligt, men bara nyttosaker, fast en del annat åkte allt ner med. Som vanligt. Käkade en barnbox på Sylos. Dumt, dummare dummast. Höll på att kräkas innan vi var hemma då jag inte tänkte till i vanlig ordning. Min galla gillar inte strips.

Låg som ett vrak resten av dagen, fixade middag och såg allt som bara radade upp sig som jag hade tänkt göra. Fan. Hann tvätta klart soffans klädsel och lite annat i alla fall. Pater började borra hål i väggen och sätta in PAX-fläkt i badrummet. Nu med nya fönster är det tätare än tätt i badrummet, och då måste vi in med en rejäl avfuktare.

Idag har jag inte hunnit mer än att vakna. Skall på apoteket och bibilioteket. Städa av här hemma. Stryka alla soffdetaljer om skiten bara ville torka någon gång.

Hunden borde få ett bad och bli klippt då hon liknar en skitig trasselsudd. Igår var sista pipetten för noskvalster, så jag hoppas det har gett bra resultat denna gång. Tyckte hon snörvlade oroväckande igår och i förrgår… Jag vill INTE till vetten igen. Det är dyrt. Som fan.

Ja, dags att kickstarta dagen då. Skriva lista och försöka bena ut allt. Med en mugg kaffe. :D

Funderar på att sluta blogga allt som inte har med scrapbooking att göra. Hur tråkigt är det inte för de som läser tex. Bara mina egna redogörelser om vad jag gör om dagarna. B.O.R.I.N.G

Men jag blir ju lite isolerad då de flesta jobbar på dagarna och jag är ledig så som jag är. Så då åker datorn fram och jag skriver.

Men jag kan ju inte skriva så som jag skulle vilja. Jag raderar säkert 70% av mina tankar.

Funderar vidare på den saken.

Puss på ögonlocket!

Onsdag

Tror jag det är idag. Dagavill som vanligt.

Idag gick jag av, hem för sömn och sedan klev jag upp i vettig tid för att hinna grejja lite. Fast det blev inget av mina planer. Drack kaffe länge, surrade i telefonen och hasade mest runt som en slöhög. Drog på mig skorna istället för en rejäl motionsrunda med Tindra. 5 kilometer på 50 minuter tycker jag var ok. Speciellt med tanke att de första två var uppför så inni norden. Nu har jag jefligt ont i högra foten, men det skiter jag i. I morgon skall det bli spännande att se om jag kommer ner för trappen. Det brukar vara som värst på morgonen efter en motionsrunda.

Hem för en hälsosam middag. Wokade grönsaker, fisk som jag stekte i lite fett och en klick med lättcreme fraishe, smaksatt med fetaost och soltorkade tomater. Gott, och mätt blev jag.

Scrappade en layout nu ikväll, en framvärkt sak, som du kommer få se längre fram i veckan.

Nu sitter jag och gäspar så gångjärnen går ur led snart, så jag skall ta en bok och krypa till sängs. Sova tills jag vaknar i morgon tror jag. Långledig så jag skiter i om jag sover länge. Sådetså.

I morgon skall jag skriva en mastodontlista som skall betas av under resten av veckan.

God natt!

 

 

Alster från High Coast Scrap

Jag fortsätter visa alster från helgen. Detta var det tävlingskit vi fick köpa vid anmälan. Så snyggt så! Vi skulle endast använda material ur det förutom lite färger, utstansat osv. Jag stansade hej vilt en massa blad och blommor.

Återupptäckte mina Retropunchar. Jag har både large, medium och small och jag har använt large och small här. Satte även på glossy accents, ett 3D-lack, för att få till vattendroppar, du ser dem längst uppe på layouten. Rätt så enkelt sätt att skapa lite effekt som inte syns direkt men är där ändå.

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*

I går var jag en flitid donna! Badade hunden och klippte ner henne totalt. 9.8 mm päls har hon nu  på kroppen. Så skönt så! Nu dras det in mindre med grus och Tindra är helnöjd! Fick städa igen. Jag dammsuger minst två gånger om dagen nu. Det är sjukt vad det dras in grus!

Sedan bjöd vi svägerskan och svågern på middag. Jag gjorde en klassisk 80-talsrätt. Flygande Jakob, ris och en grönsallad. Å mums vad gott! Fettigt så det förslår, salt med bacon, sött med bananer och kryddigt med kycklingen. :D

Idag ställde jag mig däremot på vågen och insåg att om jag på nåt vis ska ha en chans att kunna visa mig på en strand utan tält i sommar, får jag nog göra nåt drastiskt åt min lekamen. Jag har gått upp fyra kilon sedan i julas. Hmm… Jag tror att hälsporren har en stor del i detta då jag inte alls kan röra mig som jag brukar göra. Alltså får jag fixa med kost så länge. Å det börjar förbaske mig NU!

Måndag!

Oj vad helgen gick fort!

I fredags var jag jättetrött och trasslade mest runt här hemma i soffan och köket. Jag är alltid trött när jag går av.

 

I lördags var jag till Brukshundsklubben med en massa tjejer för att träna hundarna. Jag och Susann hade kommit överens om att träna och sedan blev det så att många fler hängde på. Det blev så väldigt många där, så det blev inte mycket träning, men vi var sociala ett tag och jag fick träna Tindra på lite social stimulans. Men jag som trodde hon skulle vara jättetrött då hon kom hem, bedrog mig. Det berörde inte henne så värst att vara runt ett gäng hundar. 13 stycken tror jag jag att jag räknade det till ett tag. Dock har jag själv svårt att slappna av och göra det jag vill göra när det är proppfullt med folk. Jag vill hålla en smula koll på alla hundar och en del av dem var rätt så testosteronfyllda vilket jag tycker är obehagligt. Jag har ju en hundrädsla som jag har jobbat hårt med de sista åren, men nog kan jag bli svettig då de rent vrålar.

Fick lite till livs av Macke i alla fall. Hur jag skall nosaktivera henne på ett bra sätt. Lite inkallning, sitt stanna kvar osv. Testade även det som de lydnadstränade hundarna gör, att stanna kvar och så skall man som förare gå iväg ett tag och de skall sitta kvar med fem meters mellanrum. Jag försökte få Tindra att ligga. Men se det gick inte. Det är ju BLÖTT på marken, och jag lägger mig då inte då. Punkt slut. Hmm… Efter ett par timmar åkte jag hem. Trött som ett tok. Frisk luft vet ni…

På kvällen strålade vi samman några stycken och gick på Bluesfestival! Roligt!

Annars då. Jo igår led jag av en åkomma man kan få om man dricker vin, vilket jag gjorde igår, så jag låg endera i sängen eller i soffan hela dagen. Hmm. Värdelöst! Nu får det bli alkoholfritt ett bra tag framöver. Orkar inte bli som en urvriden disktrasa oavsett om jag dricker två glas eller betydligt mera. No more alcohol here for a while.

Idag skall jag ta och röjja av lite, tvätta och få till någon slags middagsplanering. Hanna är borta på läger igen, så jag har bara tre portioner att laga i två dagar. Nu är hon på konfirmationsläger. Igår fick jag sms om att hon hade pimplat och fått den första fisken, dessutom en som var på 1,5 kilo!!!! DAMN vilket as! :D Roligt!

Ha en fantastisk vecka ni läsare!!