Long time no seen…

Jag missade att blogga några dagar och då kom jag av mig totalt.

Men jag lever och hänger ihop.

Har mått lite si och så senaste tiden. Har bestämt mig för att försöka stressa av. Kanske är det som gör att jag sover så förbaskat dåligt numera. Senaste veckorna har varit en mardröm milt uttryckt. Tappat intresset för det mesta. Till och med att träna. Det är mest ett tvång, och då är det nåt fel. Pysslet har jag inte petat i sedan i början på maj.

Dock läste jag en bok i helgen. En pappersbok. Underbart. 🙂

Ikväll har jag i alla fall badat, klippt och snyggat till vår lilla pudel. Midsommarbadet var ju tvunget att ske! 🙂

Nu skall jag se lite på tv innan sängen väntar. Renbäddad säng, så en dusch innan krävs. Dessutom är jag full med pudelpäls.

 

Intensiv dag vill jag påstå att jag haft.

Klev upp i morse då klockan ringde 05:30 och sedan har det verkligen gått i ett!

Jobbat, varit till Forsmo (på världens absolut sämsta väg någonsin, truckdrivers in India, gå och häng er. Vi snackar Forsmovägen liksom, den som lika gärna kan ha permanenta ”varning för guppskyltar”) och hämtat en garderob, hem igen för att sätta igång med middag, bära in det skittunga aset till garderob, ta en snabb dusch och sedan iväg till ett möte på Vallaskolan.

Nu har jag landat i soffan och har bara en tvätt att hänge innan jag får ”ta kväll”.

Skall beställa klänning till Hanna, kolla efter några lämpliga skor, ballerinamodell, då knäoperationen ej tillåter heels ännu. Gäller att vara försiktig tills sjukgymnasten säger ok.

Måste lägga in schema inför sommaren med, samt planera den kommande månadens plugg, det är asafullt milt uttryckt!

Over and out!

Var jag snurrig igår?

Öh…

Jag var nog virrig som ett tok i mitt förra inlägg.

Det heter inte KAOS. Det heter KASAM. Känslan av sammanhang. Kort förenklat, man VET OM att man kan göra tex en livsstilsförändring. Man vet HUR man skall göra det, och man VILL göra en förändring.

Igår jobbade jag extra. Skönt att veta att det rasslar in en liten slant varje månad. Tycker det är nåt som går sönder ideligen, och jag gillar att ha en slant för oförutsedda utgifter. Tycker dessutom det är roligt att jobba, så att man får ha kontakten kvar med sitt jobb. Mycket hinner ju hända då man inte jobbar så ofta.

Igår var det första dagen för den loppis jag hyr ett bord hos. Jag jobbade så jag missade den ju, men på lördag är jag där för att dra mitt strå till stacken!  Har smalat ihop en massa saker som jag tycker att någon annan kan få ha bättre nytta av! 😀

Nu är det dags att jag placerar mig på webbinar, en föreläsning väntar.

Ha det gott!!

 

 

Kära lilla hund…

Åh vad jag gillar dig. Du är vår lilla solstråle. Alltid glad och road av det mesta, förutom när matte rycker öronhår och klipper klor. Men annars skuttar du fram i livet och älskar allt och alla.

Igår gillade jag inte dig fullt lika mycket, då du kräktes ner fyra soffplymåer och två mattor. Efter att du stal smågodis och vräkte i dig. I en väska, under kläder, i en påse rotade du fram allt och vräkte i dig.

Sedan började du kräkas. Plenty. Överallt. Pöl på pöl på pöl. Matte fick ringa jouren, men eftersom att du spytt så ohejdat mycket valde jag och veterinären att avvakta efter ett ingående samtal. Vilken tur att veterinären finns! Idag är du som vanligt. Men igår var jag orolig.

Är det inte barnen som ger en ångest så är det du. Men du är ju som mitt lilla barn med. En plutt som aldrig växer upp, och aldrig kommer lära dig att du inte mår så där superbra av stulna saker.

Hädanefter är det godisförbud i vårt hus. Skall det ätas godis skall det ske i vardagsrummet och ALLT skall sedan tas bort.

 

Onsdag – plugg, föreläsning och sedemera pyssel.

Så hade jag tänkt min dag skulle bli. Börja med att läsa igenom förkylningsmaterialet igen. Visste ni hur sjukt många preparat det finns att ta till för att lindra en förkylning? Jag är typ aldrig förkyld, så en del grejjer är inte så där självklara för mig. Vi har alltid hållt oss rätt så friska i denna familj.

Klockan ett är det föreläsning och innan det skall jag och en studiekamrat ta och snacka lite via Skype. Ta upp vad vi skrivit osv, hjälpa varandra helt sonika. Två hjärnor tänker onekligen bättre än en liksom. 😀

 

Sedan efter föreläsning är man som en disktrasa, och då är det bara att packa ihop för dagen. Hjärnan pallar inte riktigt hur mycket som helst.

 

Igår städade jag och organiserade om pysselrummet. Hälften i alla fall. Har ett stort skåp att gå igenom, jag vill dessutom få bort lite maskiner som tar en hiskelig massa plats. Behöver ett gäng lådor. Skall se om tiden finns för att åka ner på Jysk och se vad som finns där.

 

Stämplarna fick i alla fall en  ny boning, får se hur länge jag tycker den duger. Alla layouter åkte in i fotoalbum. Sinnessjukt vad de tar plats… 10 layouter i ett album och det ser ut som ett utdraget dragspel.

 

Tog och samlade ihop ett gäng färdiggjorda kort med. Funderar på om jag skall tordas ta med dem till en butik här i stan och höra efter om de vill sälja dem. Törs man det? Tänk om de bara – Men NÄÄÄÄÄ fan vad fula!! Släng dom!! 😉

Nä, dags att skynda sig lite! Har som sagt massor att göra idag.

Tjing!!

 

 

 

Måndag.

En helt ny opetad vecka! Underbart!

Sitter vid köksbordet med kaffe och tända ljus. Mysig när det inte har ljusnat riktigt ute.

Skall nu sätta mig och planera veckans jobb. Har en hel del att göra. Som vanligt. 😀

  • Göra klart psykiatrijobb – skicka in för bedömning och betygssättning. Det är dagens syssla. Har bara två sjukdomar kvar, men det tar tid ändå.
  • Repetera kroppen, sjukdomar och allt med det. Tar ett par dagar skulle jag tro. Minst.
  • Göra självtest, sådär en 20 stycken gissar jag på att det är.
  • Repetera matten – förbannat vad jag tycker det är svårt. Räkna räkna och räkna.
  • Gå igenom butiksekonomin igen och se om jag kan göra klart en uppgift.

Sedan har jag ju resten av huset att gå igenom med, men det får bli på kvällarna. Skall putsa fönster vidare och byta gardiner. Gå igenom våra kallvindar och kasta en massa rat som tar plats. Källaren skall rensas upp med. Vi skall göra loppislådor. Någon gång kommer jag mig väl iväg för att sälja av saker. För det finns gott om dem… 😉 Ute måste vi grejja lite med, ta bort alla falläpplen, ta in utemöblerna och kratta upp lite löv.

Men en sak i taget. Dags att börja då!

Over and out!

 

Fullt ös idag!

Både från himlen och från mig!

Vi börjar med gårdagen.

Jag tog Tindra på en långpromenad. Det behövde vi båda. Var ute i skog och mark i nästan två timmar! Så skönt! Plockade lite blåbär och mumsade det med mjölk då jag kom hem.:D Tindra gick i vanlig ordning före och nöp de största bären.

Långpromenaden skall vi göra om i morgon, bara det vill sluta regna någon gång, för hu så det har vräkt ner idag. Men vi har inte haft så jättemycket regn innan under ett tag, så det var nog välbehövligt. Men jag skall erkänna att det luktar lite höst i luften redan. Vi skall dock ta en annan runda i morgon, för nu virrade jag in mig nåt galet som vanligt. Jag vet inte vart vi skall gå dock. Uppemot Vemyra tror jag, men sedan då? Jag hittar ju så dåligt här i stan. Jag vill kunna släppa lös henne så hon får remma på själv med. Men jag vill  inte träffa på en massa hundar, då jag inte litar på att Tindra lyssnar på mig till 100%.

Idag träffade jag Pamela för lunch och babbel. Vi babblade lite skvaller och mera allvar. Drällde runt på stan med och jag shoppade lite. Jag som förbanne mig inte har råd. Jaja, det ordnar sig nog. Men nog är det konstigt att jag gärna förtränger sånt. 😉

Jag var till tandläkaren med. Inga hål denna gång heller. 39 år och aldrig haft ett enda hål. Bra gaddar kan jag tro. 🙂 390 spänn kostade det. Så en tvåhundring/år. Det är inget att bråka om.

Idag fick jag tag på alla böcker, hoppas jag, man blir lite förvirrad då en del böcker återkommer i listan och alla nummer är olika på alla böcker. Jaja, nu skall det vara fixat i alla fall och jag behövde köpa en enda till ordinarie pris. Tack för det! För fasen vad dyrt det är ändå. Dessutom vet jag med mig att låna på bibliotek är sisådär. Man får bara ha den i 14 dagar, snålt kan jag tycka.

Nu skall jag packa pyssel, för jag och Karin skall ses för lite pyssel ikväll! Det är aplänge sedan, så det är hög tid! 🙂 Skall packa ner foton och lite saker att altra. Nu vill jag komma igång med allt mitt fina material från Scraphuset som ligger och skriker åt mig. 🙂

Hej hopp!

Fredag!!

Precis hemkommen från jobbet. Jag har hunnit rasta hunden lite raskt, frullat och startat en tvättmaskin. Skall nu krypa i säng.

Det verkar inte vara nåt problem att få tjänstledigt sa chefen i alla fall! Najs!

Den tredje september blir jag alltså en halvtidsstudent. Har börjat ragga böcker, men folk är usla på att höra av sig fast de har böcker till salu ute på olika annonser. Jag vill ju helst köpa begagnat så långt som möjligt. Blir skitdyrt annars, och ibland är jag snål.

Eller snål, snarare ekonomisk skulle jag vilja påstå.

Nåja.

God Natt!