Ytterligare ett julkort

Hejsan!

Idag visar jag ytterligare ett julkort, denna gång i Clean & Simple stil!

IMG_0159

 

IMG_0162

Material:

Stämpel – kan icke minnas, vet du??

Maja Design Lantliv Strawberries with ice
Cardstock
Magnolia die Poinsetta
Brad från Wild Orchid Crafts
Distressdyna – Walnut Stain och Worn Lipstick
Glitterlim Star Dust.

Minns ni Önskelistan igår?

Well, den är som slut nu. Tom. Borta. Finito. Målet är uppfyllt. Just för att Cameon är inköpt.

Jomensåatte……. SKITNÖJD!!! :D

Igår natt fick jag se ett mail från Scraphuset.se om att de sålde en valfri vara 25% billigare under gårdagen, för att fira den internationella kvinnodagen. Jag var snabb som en vessla och kontaktade Helena som jobbar där. Gäller det även Cameon?? Lät ju som lite halvotroligt då det är en redigt dyr produkt. Jo då! Det gällde den med! Jamen vad tusan, inte går det att vela då!

Jag skyndade mig att klicka i webb-order! Tjoho! Kontaktade svägerskan för att skryta lite och hon frågade genast om jag hade ringt hennes sambo. Njet. Men det gjorde jag. Han var uppe i Ö-vik och jobbade och kunde lösa ut maskinen, och ta med den hem. Så typ fem timmar efter att jag la ordern var den hemma på Ringvägen. Oh Happy Day!

Jag har natuuurligtvis hunnit testa den med. Efter lite klåpartendenser som jag lyckades med, skar jag ut snygga bokstäver och små fjärilar. Har letat filer som en idiot, men jag är lite kass på det hela så det tar lite tid innan jag begriper mig på apparaten tror jag.

Jag gjorde mig en plastmapp där jag nu skall förvara alla betyg, stipendier och kursbevis. I ordning. Laminerade innan jag klistrade fast det på själva mappen.

Är jag inte duktig nu mamma?? ;)

Så då fick jag använda ytterligare en maskin ur min maskinpark. För nog är det en park alltid. Just nu i skrivande stund har jag ett gäng stansmaskiner.

I ordning:
Sizzix orginal – en gammal mackapär jag köpte för typ 8 år sedan tror jag. Minst. Bra grej!
Quickutz tång, en råååsa – har ett gäng år på nacken med. Super för småpill!
Epic 6 – relativt nyinköpt. Max ett par år gammal. Jefla bra den med!
Sihlouette Cameo - Och nu dyrgripen som skär ut grejjer.

Life is good.

 

Ett nytt album!

Hej Hopp!!

Jag visar detta hos ScrappTorget idag, men måste ju visa det här med! :D

För några veckor sedan pratade jag om att jag skulle börja med ett album i dagboksvariant, med en layout/vecka. Sagt och gjort, jag skred till verket på en gång. Storleken på albumet blir A5, litet och behändigt. Får plats med några yttepyttefoton och lite text. Det blir platta sidor utan dekorationer, och väldigt enkla. En dagbok i efterhand helt sonika.

 Frontsidan inne i albumet.

Första sidan blev galet enkel och bilderna är fotade med Iphonen. Jag hade inte tänkt göra det så pretentiöst och supernoga tror jag, då bangar jag väl direkt. Jag känner ju mina löss på gången så att säga… ;)

To be continued…

En lite julig layout.

Jag har kanske berättat, att inför årets julgransbestyr vägrade jag ha röda kulor och en massa annat färgat tjafs. Jag vägrade rött överhuvudtaget. Detta var ju tvunget att dokumenteras på ett bra sätt och det fick bli en layout om det hela. :D

Ber om ursäkt för det dåliga fotot.

Jag använde min flångnya skrivare för att skriva ut text. Åh så jag har saknat att skriva på mina layouter! Så där som jag gjorde förut. Det blir så rakt och snyggt. Stilrent! Detta kommer återupptas. Sedan ger jag tusan i att det inte anses så där väldigt kreativt.

Våga vägra vara som alla andra säger jag.

Jag gillar inte min handstil, men jag älskar att ränna runt efter snygga fonter att installera i datorn. Jag har inte tagit hem så värst många, bara ett tjugotal, som ligger i en egen mapp på burken. När jag öppnar upp foto/textprogrammet så kan jag dra in dem dig och nyttja dem.

Det var denna layout jag skickade in till den amerikanska bloggen.

Det fick bli en layout i bruna färger. Pappret minns jag ärligt talat inte vart det är ifrån, men mycket snyggt i alla fall. Lagom enkelt, och utan en massa krusiduller. Just i min smak. :D

Det var allt för idag! Nu önskar jag er alla en fantastisk dag med nära och kära. Eller en bra dag på jobbet! :D

Scrappa lugnt och ta gärna inspiration. Ps. Jag har en nya header och nya färger i bloggen! Vad tycks? Tryck F5 längst upp på tangentbordet om du ser min gamla vinterbild.

Vinterhälsningar

Den 2:a december och inte en snöflinga så långt man ser. Det kom några stackars flingor här i stan då vi var i Sundsvall, men innan vi hade kommit hem så hade allt hunnit regna bort. Ska det vara så här i vinter? Det är ju så sablarns mörkt att man blir deprimerad. Jag vill ha snön för ljusets skull. Snö reflekterar ljus vilket gör att banken för solstrålar fylls på lite. Min egen solstrålebank är sorgligt tom nu. Men snart vänder det ju så att dagarna åter blir längre. Jag får se fram emot det!

Vilken tur att man kan få kika på lite vita kort i alla fall. Med svarta detaljer så så klart. Det är dock nästan omöjligt att fota bra nu. Jag får snart börja på att fotografera med ett ljustält. Skall bara ha tiden att konstruera ett där både kort och layouter får plats. Det blir värre det.

Jag har stämplat en blom/vinter/snurkelstämpel, embossat och sedan satt fast halvpärlor och rhinestones. Jag gillar verkligen de här varianterna som är förklistrade, bara att lossa och sättas fast. Om man inte får ett tokigt grepp med pincetten då så klart. Då flyger de iväg i jordens hastighet och sätter sig på de mest konstiga ställen. När Tindra kom med en halvpärla på örat så började jag fundera på hur långt de egentligen flyger. Alla vi pysslare som varit på scrapträff vet att man kommer hem och ser ut som en glitterbomb ibland. Rätt vad det är så har man klantat sig och drällt glitterlim lite här och var. ;)

Texten är stämplad med en gammal Hängelstämpel. Satte fast ett band och mera halvpärlor. Det går många ark varje månad för mig, speciellt vita. Dags att lägga en order, för nu har jag bara ett halvt ark kvar! Tänk om de tar slut! Huggaligen!

Nu önskar jag er alla en fantastisk andra advent med mysigt fika och lugn och ro.