I’ve been sewing a pair of underwear

I have made a pair of underwear, just to test the pattern. They do fit quite well actually. They have the ”old lady style”, and that is what I want. Panties that cover the bottom. ;-)

They look like crap actually because I didn’t have the right colour on the thread or the stretch lace. My sewing machine and I had some struggles with a strechy fabric and a stretchy lace. I used some not so nice words until I got it somehow right. I also used the ripper… a lot!

 

IMG_7166

IMG_7265

IMG_7266

However, now I know how to do them, and the next pair will hopefully be a lot better looking! This pair is incredible ugly! ;)

You can find the pattern and instructions here in Indigorchids blog!

 

Ett pennfodral!

Hallå i stugorna!

Jag har lekt med Martha Stewarts färger igen!
Jag använde mig av en stensil och sedan målade jag med färger.

 Efter det tog jag och sydde mig ett nytt pennfodral. :)

*****

Hello!!

I have been playing with Martha Stewarts colours again!
I used one of the stencils and just painted with colours.

Then I did some sewing and created a new pencil case. :)

 

Turkost överallt…

Åh, turkos är för mig en vårfärg. Eftersom våren nu är på intågande så har jag införskaffat lite nytt till köket.

Jag var på stan med mamma och vi snurrade in på Nål och Tråd. Jag hade sett att de hade köpt in tyg och jag ville ha en bit. Egentligen ett limegrönt till min ateljé, men detta turkosa fick följa med hem också. Ett par tre timmar efter att jag kom hem så hade jag sytt alltihopa till tre fönster. Me like. Jag kan definitivt tänka mig kappor i fler fönster, för hujeda mig så smidigt det är!! Jag är rätt så less på dessa paneler om jag ska vara ärlig.

Grannbutiken Skattkistan hade en hel del turkosa inredningsdetaljer som jag genast plockade på mig. Vaser för lite och inget, en liten gratängform som fick bli ljushållare samt lite vitt grus.

Sammanlagt tror jag att jag kostade på köket hela 300:- och fick det vårigt och fint! Rätt så billigt tycker jag!

Ateljén fick detta gröna tyg.

Eko-kasse levererad

Denna kasse sydde jag till en tjej då jag var med i en swap på sysidan.  Tanken med eko är att man ska endera köpa ekologiskt tyg eller återanvända tyg. Jag var på loppis och hittade tyg i höstliga färger, så då var ju saken liksom klar. Den är stor och rymmer en hel del.
Hoppas den kommer till nytta!

ekokasse

Ekobytet.

Jag fick Spenatmamman som min mottagare av det ekologiska bytet. Jag gav bort en väska, ett tyg som planen är meningen att man kan sy annat av, mönster på joggingkläder i basstuk och en bit ekologisk choklad!  Mottagaren verkar vara nöjd i alla fall. =)

Så här blev väskan! Fodrad med ett beige rutigt tyg och stängningen är knytband. Mönstret hittade jag här.

sol_vind_vatten

Denna bild på hela paketet har jag lånat av spenatmamman.

ekobytet0908_scraplivet1

Sytt en kjol

Äntligen är den färdig! Jag har fått sy två stycken, så i sinom tid finns det nog en i storlek 40 till salu. Hmm..
Mönster är från Svenska Mönster och tyg från den lokala sybehörsaffären.

Den är inte sned, bara jag som fotat som ett arsle. Dottern blev nöjd i alla fall! Huvudsaken det!

dscf8461

En symaskin mindre

Jag slängde ut den genom fönstret. Nä, skojjar bara, men nu var det nära. I morgon ska den in på reparation, för den är helt förbaskat stenkörd. Sliter av trådar på löpande band. Igen. Helvete!

Alternativlösningen är att jag nu har köpt det jag skulle göra. DAMN!!!!!

Sytt lite!

Jo, jag lever, ids bara inte blogga så frekvent. Annat tar min tid. Just nu har jag fastnat för att sy.

Har sytt mig två väskor! :D Nybörjare är man, så fel gör man, men det får jag stå ut med. Jag ser det bara som att jag blivit en erfarenhet rikare!

Den första väskan jag sydde i förrgår är den röda. Vi var inte kompisar alls. Jag beslutade mig för att jag ville ha botten och sidor, lättare sagt än gjort. Det blev vansinnigt knöligt i hörnen, samt att jag hade svårt att fästa ihop det hela. Jag skall undersöka närmare på nätet hur man gör det så att det blir snyggt. Jag klippte ut eget mönster efter hur stor den skulle bli. Den rymmer nu storleksmässigt en A4 pärm samt lite annat skröfs. Blir bra på jobbet med andra ord.

 

rod_kasse1

rod_kasse

Den andra gnodde jag ihop i går. En fodrad liten partyväska som har lite bling på sig. Även det mönstret har jag konstruerat själv efter inspiration på nätet. Nästa skall jag dock göra en mindre rundad botten på, men istället en aning bredare. Jag är överlag rätt så nöjd med denna. Jag har lagt lite möda på att handremmen skall se hyfsad ut, så jag sydde ihop, vrängde den ut och in, pressade den så att sömmen blev dold i sidan på bandet och sedan sydde jag kantsömmar på båda sidorna. Det är rätt så tjockt vliselin i handtaget samt på väskans linning. Det jag saknar är någon slags stängningsnordning, en knapp eller nåt. Jag vet dock inte om det går att sätta dit i efterhand heller. Magnetlås hade varit ypperligt.

beige_vaska

beige_vaska1

beige_vaska2

Anars har vi mest grejjat med tomten, städat lite och så. Har inte jobbat, men ska ut i natt för en enkel natt. Inte så där värst kul, men vad gör man. Lön behövs ju. ;)

Over and out!