Tisdag och plugg igen

Oj vad dagarna går undan!!

Igår läste jag som en galning. Repeterade så jag trodde skallen skulle gå i kras till slut. Men den höll, och alldeles strax skall jag börja igen. Har massor att nöta in och ett jobb att skriva på med. Grupparbetet är i det närmaste klart och det egna lilla arbetet skickade jag in tidigt förra veckan. Så jag ligger skapligt i fas. Nu återstår två föreläsningar, nötning, nötning och nötning. Ska fixa denna tenta med! Så det så! :D

 

mammografi

40 år var det….

 

Har fått min första kallelse till mammografiundersökning. Är det det utlimata tecknet på att man blivit 40 år? Maken tyckte det var för sent, han tycker vi skall få undersöka oss mycket tidigare. Detta då även han läst och hört om många som får bröstcancer i mycket tidigare ålder. Jag kan nog hålla med honom lite där. Men jag är i alla fall glad att vi får göra undersökningen för endast 150:- Det är ju rent gratis.

 

bild

Paneler snyggt ihopvikna i en låda. Man får vara en smula finurlig då man har dåligt med utrymme. Detta fungerar dock bra.

 

Har börjat organiserat i linneförrådet. Helt sjukt vad jag har gardiner… Nu har jag slängt en hel del, men ändå har jag kvar en massa. 14 panellängder, då är det bara de mönstrade. Skall gå igenom dessa mera noggrant sedan och verkligen mäta så de passar. De som inte passar kan  man ju sälja, eller skänka till Erikshjälpen. Vi har ju ett hus med högt i tak, (2,60) och de flesta paneler jag har sedan förut är för korta, så många har jag redan hivat. Sedan har jag ju tröttnat lite på paneler. Gillar öljettlängder bättre. Det ger lite mera liv än platta gardiner. Har börjat med kappor i köket. Kökssoffa och en köksbänk jobbar emot längder. Blir nog kappor i fler rum tror jag. De är förbenat praktiska. :D

Då var det dags att börja plugga!

Over and out!

Inhandlat lite nödvändigheter

 

Igår var jag iväg och köpte på mig lite billiga förvaringslösningar. Plastlådor i olika storlekar så att jag kan stuva ihop det som ihopstuvas bör. Nu skall här bli ordning på Casa de Pistola!

Vårt krydd/te/läkemedelsskåp såg ut som om någon sprängt det i bitar.Nu har jag stuvat till det så att det är lite bättre. Läkemedel högst upp som alltid. Te i hyllan under och kryddor längst ner. Jag har en kryddlåda med, men detta är för de burkar som är för stora för att få plats där.

spice-before and after

Lite bättre blev det allt!

Sedan fixade jag badrummet med. Det blir ju som en storstädning på samma gång, för OJ vad jag har kastat saker. Hivat iväg grejjer som jag tyckt/trott varit för gamla, sånt jag inte använt på länge osv. Ut med skräpet! :D

Over and out!

Drömma kan man ju…

(**)(**)(**)(**)(**)(**)(**)

Vandrar fortfarande i Pinterest underbara värld. Livsfarligt skulle jag vilja påstå. Hittar grejjer jag vill ha ideligen och vill helst strippa huset totalt. Detta går ju nu inte, så jag får väl göra det bästa av situationen.

1002

Finns på Jysk!

Skall iväg och köpa på mig lite plastbackar framöver för att se hur jag på enklaste sätt skall kunna styra till de skrymslen och vrår vi har här hemma. De är många törs jag påstå… Med fyra kattvindar, varav en har en så sjukt kort dörr att man slår i skallen om man inte är varsam, har jag ju lite att påta på i. Den dörren skulle jag i alla fall vilja byta ut, så att man kan gå IN utan att gå som en ostkrok. De är rätt kalla vintertid, då de är stängda jämt och inte har någon värmekälla.

4446a203b9a03a2dcedc71e7374296a2

En källarförvaring som heter duga!

Sedan har vi ju 75 kvadrat förskräcklig källare att ta itu med. Pust! Så här skulle jag kunna tänka mig att ha det där nere. Dit är det långt så att säga. Brutalt långt.

Just nu renoverar maken vår husvagn, det går framåt och jag hoppas den blir klar så att jag kan få städa ur den och att vi hinner dra en liten repa innan den skall in på vinterförvaring sedan. Vi har bokat plats så det är i alla fall klart. Mitt projekt blir att sy nya gardiner och överfrag till sofforna. Det blir ju inte det enklaste då de asen är böjda i hörnen. Exakt hur jag skall göra har jag inte löst ännu, men det lutar åt att klippa sönder de tyg som sitter på nu och använda som mall. Men de böjda… Hmm.

Byrå

Finns på Jysk!

Denna skulle jag kunna ha mitt smink i, istället för utspritt över flera neccesärer! En vit så klart!

Nu skall jag skriva på lite skoljobb, fast det är roligare att organisera och planera!

:D

Over and out!

Tags för organisering!

tags2

En bunt nya tags för att förenkla och organisera!

I ett tidigare inlägg visade jag hur galet snyggt vissa människor runt denna jord har i sina garderober. Jag skall dit med! Men med fyra i familjen gäller det att underlätta lite för alla. Vi har en hel del dra på lakan, då de är så otroligt praktiska! De bör tametusan alla ha. Inget som åker av, korvar sig eller på annat sätt stökar till sängen.

Det som inte är fullt lika praktiskt är att de är:

  • Omöjliga att vika snyggt
  • Omöjliga att gissa storleken på

Det första kan jag numera lära mig! Precis när jag skriver detta, så ser jag att det visst finns ett smart sätt att vika dessa omöjliga lakan på! Hos Struktur och Ordning finns denna film!

Den andra punkten har jag dessutom nu rått bot på genom små tags.

tags3

IMG_4118

Olika tags för att märka upp storleken på lakanet

Man sätter fast tagsen med en liten säkerhetsnål och bums ser alla vilket lakan man skall ta, och ingen behöver riva upp hela lådan för att hitta rätt lakan till sin säng. Smart va! Tipset såg jag någonstans för längesedan, men jag minns inte vart tyvärr.

gast1

Klara bäddset till gästerna

Sedan såg  jag en annan smart ide, man förvarar påslakanet i örngottet! Då riskerar man inte heller att någon snabb människovarelse bryter ett set, vilket jag avskyr. Detta vidareutvecklade jag till mina gästset. Där har jag nu lakan och påslakan i örngottet. Man tar en förpackning helt sonika och så har man hela gästsängen klar!

bild2

Det var allt för idag!

Materiallista till tagsen hittar du i Scraphusets blogg!

Äntligen har jag kommit igång!

Skrivit på en massa skoljobb och skall slutföra två i morgon och påbörja den tredje samtidigt som jag har föreläsning på eftermiddagen. Betalat räkningar, tvättat ett gäng maskiner med tvätt och skrivit lista på vad jag skall göra i morgon. Har en del telefonsamtal att göra och vill få undan så mycket som möjligt. Dags för hunden att simma igen med. Fullt ös med andra ord.

Ikväll pysslade jag lite, igår med, så det kommer väl ett blogginlägg med lite nytt inom kort. :D

Har haft lite tur och köpt lite billiga saker online det senaste. Bla en nästintill ny vinterjacka för 90:- Som hittat enligt mig! Även lite förvaring till en av våra garderober. Så dessa saker skall jag hämta i morgon tänkte jag. En altandörr har vi fått med. Gratis! Begrip vad skönt att ha den på lut till den dagen vi skall bygga en altan.

På tal om förvaring så är jag ju en älskare av organisering. Har hittat helt sjukt med fina saker på pinterest.com. Jag dregglar över alla de saker som de visar upp! Har folk det så där brutalt perfekt överallt? Jag ska ha det med! Om det så tar 10 år!! :D

Kolla in dessa makalöst fina förvaringar och organisationslösningar:

2e6eb7b274431b1b2be14e6c5e569a91

Kolla skafferiet!! Give it to me!!

 

740565fdd47d322cc6f4a0e77f68069a

Synnerligen finurligt linneskåp. Håller på att anordna samma här hemma, men det tar lite tid…

 

f2581c4d852ce41043783ba267d5ac36

Så här vill jag har det i källaren med!

Nu skall jag ta och ladda upp lite bilder och förbereda lite blogginlägg innan jag tar och kryper isäng.

Over and out!

Ordning och reda

I vår sommarstuga hade vi en garderob som var en katastofzon milt uttryckt. Allt var formligen intryckt, i en enda röra. Sist jag var där bestämde jag mig för att nu fick det vara nog, nu skulle det organiseras!

Fick tag i ett gäng plastlådor med lock som jag sedan grejjade i ordning! Målarsaker i en, verktyg i en annan, hygienartiklar i en tredje osv. I två små lådor fick det husera spik, skruv, borrar och andra saker som har till snickerisektorn att göra. Det blev förbaskat bra vill jag påstå!

20130715-032926.jpg

Nu vill jag köpa fler lådor, det finns några fler hot spots så att säga. ;-)

Over and out!

Fredag!

Idag är det fredag! Underbart att vara ledig i helgen och få tillbringa den med siss i Ö-vik på pysselträff!

Igår var en lååååååååååååååååång dag. Klev upp 05.30 och gjorde mig klar för utbildning i förflyttningsteknik som Karin påpekade att det hette. Den var faktiskt nyttig! Det var många delar som vi helt hade glömt bort, såna saker som vi kan, och kommer ha stor nytta av i vårt jobb.

Efter det åkte jag och handlade och drog hem. Middag lagades medan jag satte resten av familjen i lite jobb. Packade pyssel och passade på att organisera om en hel del med. Fy vilken röra jag har nu. :( Men just nu är det en smula bättre i alla fall. Men det skall bli bättre har jag tänkt! Jag har bara lite för mycket saker och för lite plats.

Jag söker möbler. En sån här byrå/förvaring vill jag ha:

På den skall Cameon vara, i lådorna skall jag ha en massa och i hyllorna annat. Längst ner får jag plats med annat gott. En vit söks. Någon som har på lager och vill sälja? Jag kan till ”nöds” måla den förstås. ;-)

Nu börjar jag få lite brådis!

Skall använda de fina block jag fick från Leilas i förrgår. Titta vad snyggt inslagna de var!!

 

Tjing!!

Tröstshopping!

Efter ett par rejäla skitdagar tröstshoppade jag loss på sånt jag älskar allra mest. Organiseringssaker. Kärlek, jag säger bara det gott folk. Kärlek. Sånt jag går igång på. Massor.

Leila har precis i dagarna öppnat en ny webbshop och jag kunde bara inte låta bli.

Jag köpte anteckningsblock! Kolla vad fiiiiina! <3

 

Minns ni Önskelistan igår?

Well, den är som slut nu. Tom. Borta. Finito. Målet är uppfyllt. Just för att Cameon är inköpt.

Jomensåatte……. SKITNÖJD!!! :D

Igår natt fick jag se ett mail från Scraphuset.se om att de sålde en valfri vara 25% billigare under gårdagen, för att fira den internationella kvinnodagen. Jag var snabb som en vessla och kontaktade Helena som jobbar där. Gäller det även Cameon?? Lät ju som lite halvotroligt då det är en redigt dyr produkt. Jo då! Det gällde den med! Jamen vad tusan, inte går det att vela då!

Jag skyndade mig att klicka i webb-order! Tjoho! Kontaktade svägerskan för att skryta lite och hon frågade genast om jag hade ringt hennes sambo. Njet. Men det gjorde jag. Han var uppe i Ö-vik och jobbade och kunde lösa ut maskinen, och ta med den hem. Så typ fem timmar efter att jag la ordern var den hemma på Ringvägen. Oh Happy Day!

Jag har natuuurligtvis hunnit testa den med. Efter lite klåpartendenser som jag lyckades med, skar jag ut snygga bokstäver och små fjärilar. Har letat filer som en idiot, men jag är lite kass på det hela så det tar lite tid innan jag begriper mig på apparaten tror jag.

Jag gjorde mig en plastmapp där jag nu skall förvara alla betyg, stipendier och kursbevis. I ordning. Laminerade innan jag klistrade fast det på själva mappen.

Är jag inte duktig nu mamma?? ;)

Så då fick jag använda ytterligare en maskin ur min maskinpark. För nog är det en park alltid. Just nu i skrivande stund har jag ett gäng stansmaskiner.

I ordning:
Sizzix orginal – en gammal mackapär jag köpte för typ 8 år sedan tror jag. Minst. Bra grej!
Quickutz tång, en råååsa – har ett gäng år på nacken med. Super för småpill!
Epic 6 – relativt nyinköpt. Max ett par år gammal. Jefla bra den med!
Sihlouette Cameo – Och nu dyrgripen som skär ut grejjer.

Life is good.