Här får män samma frågor som kvinnor på röda mattan | ELLE

ELLE

Källa: Här får män samma frågor som kvinnor på röda mattan | ELLE

 

Men titta på detta! Det är ju så att man kan grina. Får kvinnor så helt rabiata frågor? Ja, så klart de får. De har ju fortfarande ”rymt om de lämnat spisen”.

Det väckte nog en tanke hos de intervjuade männen, helt klart.

Hoppas även att de som intervjuar kvinnor tar och tänker till de med.
Ställ relevanta frågor, eller byt jobb!

Gymmet och dess lata besökare

Hej!

Det finns få saker som gör mig så SJUKT irriterad som när jag kommer till gymmet vid hav sju på morgonen och får börja rensa skivstänger, golv och annat från vikter, mattor, hopprep, bänkar etc..

Vad är det som gör att de ”stora starka människorna” inte orkar plocka undan efter sig? Pallar du hänga på 180 kilo på stången och lyfta det, borde du ju i rimlighetens namn orka lyfta av 25 kilo i taget med. Eller är det bara nåt slags skådespel? Just wondering…

I veckan hängde det kvar vikter på stängerna. Ok för mig som orkar lyfta av allt, men den som inte orkar det då? När du lyft typ +200 kilo innan du ens kan ta i skivstången? Det ligger grejer slängda ö v e r a l l t. Tunga bänkar är framdragna, men varför dra tillbaka dem? Grejer grejer grejer.

SÅ sjukt slött!

Skärpning alla ni lata gymbesökare!

Bedrövliga Silhouette Cameo… eller snarare mina kunskaper!

Hej hopp!

Det är sällan jag tar fram min kära Silhouette Cameo. Jag vet att jag gör det så sällan, för att jag varje gång har glömt precis allt om den rackarns maskinen. Så även denna gång. Så klart.

Jag blir så vansinnigt arg när det inte går min väg. Jag hade glömt hur man ställer in den så jag skar sönder typ tre cardstock innan jag fick ordning på allt. 🙁

Dessutom förstörde jag ytterligare ett cardstock eftersom jag använde mig av en helt ny skärmatta. Där fastnade cardstocken, så när jag skulle loss med pappret fastnade det mesta, och allt trasades sönder. Igen. Jamen vad i hela helsefyr!

Himmel och plättar. Ederna jag vräkte ur mig var inte nådiga…
Googlade och fann till slut åt felen som jag gjort.

Dessutom använde jag min gamla skärmatta istället, och tejpade fast papper med washitejp.
Då fick jag till det.

Äntligen!!!

Men ett par timmars effektiv pysseltid försvann så nu måste jag göra det (jag skulle göra igår) idag!
Vad är inte lite tidsbrist? Hehe! Flera saker som jag MÅSTE färdigställa snabbt som ögat. EN sak varje dag i flera dagar får det bli. 2 ATC-swappar, 2 DT-uppdrag och så skall jag ju börja med påskpysslet ju! Nåja.

En sak i taget. 🙂

Ha en fin måndag!

Här tvingas svenska kvinnor föda i bilen – Aktuellt Fokus

KRÖNIKA | Aktuellt Fokus har kommit över ett videoklipp från väg 90 mellan Junsele och Näsåker i Västernorrland – 2,5 timme från länets närmsta förlossningsvård. Det är på vägar som dessa som styrande politiker vill att gravida kvinnor ska färdas i flera timmar när de ska föda. Trots att vägbanan aldrig hade accepterats i landets städer är […]

Källa: Här tvingas svenska kvinnor föda i bilen – Aktuellt Fokus

 

Detta är helt horribelt. I min stad har de alltså lagt ner BB. Det vore väl inte så väldigt hemskt, om det inte vore för att jag bor i en kommun som är lika stor som Hallands län. LÄN. VI har inte flera sjukhus att välja på i närområdet. Vi har däremot rejält långa avstånd, inlandsvägar som saknar dess motstycke och usel mobiltäckning. Alla faktorer som talar för att ALLA sjukhus borde ha BB.

Men nej då. Politiker beslutar och folket lider.

Denna mamma som födde sitt lilla nya liv i bilen måste ha känt sig maktlös, panikslagen och så rädd. Hade så gärna velat ge en stor kram till henne.

De beslutsfattande politikerna skulle jag vilja ge en fet smäll. Män och kvinnor (hur kan de?!?) som har tappat all verklighetsförankring. Pengar styr allt, men jag önskar så att de inser att pengar verkligen inte styr allt.

Du får vara hur rik du vill. Föder du barn i bilen och nåt går riktigt illa med mor eller barn hjälper det inte hur mycket pengar du än har…

Då är istället frågan:

  • Vart är ambulansen?
  • Vart är mobiltäckningen?
  • Hur långt har vi kvar?