Fortsättning på köpstoppsfunderingarna

Hej!

Som jag skrev i går, har jag alltså en helt galen mängd med hobbyrelaterat material. Jag klarar mig lätt ett år eller två. Förutom cardstock och lim. Det är sånt som är förbrukningsvaror, och jag gör av med massor. Jag skall inte handla så mycket mera, på denna sida årsskiftet i alla fall. Det blir nästan ett halvår. Istället hade jag tänkt starta om mitt sparprojekt där jag pysslar istället för att shoppa. 🙂

100 färdiga alster innan jag får handla kändes väldigt mastigt. Jag ledsnade tämligen omgående. Speciellt med tanke på att mina alster tar tid att framställa. Åtminstone ett par timmar/kort får jag nog räkna med. Jag tror jag skall bena ner det i betydligt mindre månadsmål istället. Det känns mera realistiskt. Men jag provade ju i alla fall det tidigare. Blir det för vansinniga mål kroknar jag nästan jämt.

Några tankar

 • Köpstopp en månad i taget
 • Avsätta ett par kvällar i vecka för kreativitet
 • Om jag säljer något material eller färdiga alster skall de pengarna hamna på ett eget konto för framtida inköp
 • Ta med några gratulationskort på jobbet för att sälja?
 • Göra en av alla dessa tavlor jag planerat, det finns många idéer
 • Jag vill ligga lite i framkant vad gäller DT-jobb, det förenklar verkligen
 • Skriva in alla mål i min bujo. Kreativt det med. 🙂
 • Gå igenom hela mitt hobbyrum och se om det är något som jag kan sälja, för att jag inte använder det. Torde ju finnas en del sas.

Jag skall ju på pysselträffar i höst har jag tänkt. Har skrivit upp alla i min future log i kalendern, så det kommer ju kosta lite pengar. Men det är en bråkdel om jag ser till vad jag kan handla för på en månad. Host…………

Tro vad jag inte har tänkt på?

2 dagars arbete till semester!!

 

En ny vecka och nya mål!

IMG_4571

Igår var jag på långpromenad med doggelinan. Vi promenerade i maklig fart, ner till älven och runt stan en sväng. Passade på att fota lite i det fina vädret. 🙂 Det blåste lite kallt även fast det var sol. Skönt att få lite luft i lungorna! Tindra hade fullt span på alla retsamma måsar som hoppade en liten bit framför henne. Några blev allt vackert bortjagade med.

 

IMG_4567

Hunden behöver ett bad igen, samt lite uppsnyggning med trimmer och sax. Väldans vad hon ser tufsig ut.

IMG_4559

 

Veckans mål:

Hälsa:

Full fokus på träning och kost. Minst 5 träningspass har jag tänkt mig! Ett pass är minst 30 minuters motion, så pass krävande att en måste duscha efteråt. Kosten kommer bli tuff. Men jag måste sköta mig lite bättre hade jag tänkt. Sockerfritt under april gick ju inte alls… Host. Så jag får väl fokusera om helt sonika.

Hobby:

Två DT-alster skall färdigställas. Ett annat projekt färdigställas. Jag skall gå igenom de mål jag skrev för april och se hur det gick. Tror jag klarade mig hyfsat i alla fall. 🙂

Månadens mål och gratis vecko- och månadsfiler!

Det är dags att sparka igång månadens mål igen!

Förr så hade jag ideligen mål som jag jobbade med, men jag tappade det någonstans längs vägen.

Så då kör vi!

 • Göra en tavla med ord – Tavlan är grundmålad
 • Tävla i två tävlingar – måste leta tävlingar bara. Tips någon?
 • Skapa fyra alster till DT-jobb
 • Göra tre Pocket Letter – två är det bråttom med! Mao, innan helgen är slut skall de vara klara för postlådan. Ett är i alla fall påbörjat. Bra!
 • Organisera alla mina band – Förvaring finns
 • Organisera alla mina stämplar – Förvaring inköpt
 • Organisera alla mallar jag har – Förvaring inköpt

Som hjälp för detta skapade jag ett litet dokument. Kanske fler som vill hålla ordning på sitt liv lite bättre. Jag hade dokumentet sedan tidigare, men nu redigerade jag det lite. 🙂

veckoplanering160326

 

Du finner det HÄR.

Det är i storleken A5 och blir himla bra att skriva ut och sätta i sin filofax. 😀

 

månadsmål2016

Här är ett annat månadsmålsdokument. Vilket ord! 😉
(På engelska kallas de Habit tracker)

Denna är i A4 och du viker den om du vill ha den i din filofax.

Du finner själva filen som är tom HÄR.

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*

Jag är en organisationsnörd, och du kommer få se mera av det framöver i min blogg. Jag importerar saker vartefter från en annan blogg och kommer hädanefter blanda hej vilt i denna blogg. Papper, organisering hus och hem.

Så får det bli har jag bestämt.

Ha en fin påskdag! 🙂

När latheten segrar, månadens mål och fredagspyssel på gång

Sov som en liten gris på soffan efter jobbet. Så kan det gå. Med andra ord, det blev ingen simning i sportlovslediga Sollefteå. Gissar på ett fullt badhus, trots det fina utevädret. 🙂 Tar igen det till veckan.
 
Var så sjukt sliten i morse så jag skippade simma då med. Gårdagens styrkepass slet mer på ryggen än jag trodde. *jag orkar detta med, fast det är bedrövligt astungt och stången knappt kan vara kvar i händerna* 😉
Nu skall det bli taco till middag och jag skall sedan upp och pyssla! Jag ska göra klart ett Pocket Letter till Veronika samt organisera röran där uppe. Det är SJUKT hur jag kan rata ner med minsta projekt! Allt vräks ut och det ser ut som en stormvind. Det är inte bra med för mycket utrymme och alldeles för många projekt. Det är då ett som är klart… 😉
IMG_3886
Den osminkade sanningen. Efter ett enda litet projekt blev det så här. Hur fasen bär jag mig åt?? 😮
Har även några demonstrationer att förbereda till nästa helgs High Coast Scrap-träff! Längtar!
Tror det är dags att åter ta upp ”månadens mål” med pysslet förresten.
Finns det någon av er som har mål ang pyssel? 
På återseende!

Tisdag! 

Hej!

Finväder igår så klart. Jag jobbade ju. 😉

 

Igår var planen en modevisning, men det sprack. Är lite besviken över det, men annat kom emellan.

Istället planterade jag om småplant och pysslade lite. Det var åter igen ett bra tag sedan, men nu har jag bestämt mig för att ta upp det igen på allvar. Det skall bli roligt att få vara lite kreativ igen.

Sneak peak på alster som visas den 1:a maj

Så nu ska jag gräva fram pysselsakerna och börja fylla kalendern med mina bloggdagar, tema och planer. Skoj! Kanske det blir lite nyinköp med? Fast jag har saker som bör räcka i flera år. Host…

Jag är designer åt en butik som heter Scraphuset, och den ligger i Örnsköldsvik. Öppettiderna är oftast torsdagar samt en lördag i slutet på varje månad. De meddelas i bloggen.

Mål för pyssel!

Jag har så många mål och planer för årets pyssel! Detta skall bli det år då jag skapar allt det jag har velat. Utvecklas och lär mig nya saker!

Jag spaltar upp det så kan jag gå tillbaka och se vad jag lyckades med.

 • Månadslayouter.
  Jag skall försöka få till en dubbelayout varje månad som en slags dokumentation/dagbok för året. Samla ihop bilder och scrappa dem helt sonika. Albumstorlek: 8,5×11
 • Delta i mer utmaningar och tävlingar.
  Jag tävlar för lite. Det är väl därför jag aldrig vinner nåt heller. ;-)Skall göra ett försök nu i alla fall. Ev slå mig in på den amerikanska marknaden lite. Om jag hittar några ställen som scrappar på enkelt vis då. Det är inte det lättaste att finna faktiskt. Tror jag är i minoritet.
 • Receptalbum.
  Jag har tänkt att göra några album med recept. Jag saknar uppe i stugan bla. Där har vi ingen ugn, bara grill och gasolspis, och jag vill ha ett album för sommarstugemat som är enkel att laga till. Då pratar vi inte om den urtråkiga vardagsmaten då… 😉
 • Fotografera
  Jag måste börja fota mera, så jag tänkte se till att den lilla kameran alltid finns tillgänglig i handväskan. Kanske jag kan få till lite mera bilder då?
 • Städa datorn
  Jag har galet med bilder i burken som måste brännas ut på skiva. Bilder som måste redigeras och skickas på print. Program som måste organiseras. E-böcker som måste organiseras och ev skrivas ut. En blogg som behöver ny fräsh look.
 • Kort
 • Jag behöver skicka kort. Både födelsedagskort samt julkort. Jag har ett helt sjukt lager med allehanda kort. Skall man sälja av dem? Vem vill köpa? Skall man ta med på jobbet? Stå på någon julmarknad? Funderar på detta.

  Detta inlägg kan komma att uppdateras ytterligare senare.

  Pysselmål.

  Kan inte sova ännu då jag sov för länge ikväll så jag kan ju liks göra några organisationslistor.

  Pysselmål framöver:

  Papper:

  • Packa upp allt pyssel ut mina väskor, trots flera inplanerade pysselträffar. Har ingen koll på vad jag egentligen har numera.
  • Sortera ut en låda med saker som skall säljas. Tradden blir det nog.
  • Fotografera de alster som ligger på hög.
  • Planera alla album. Har ungefär två års alster liggande i en enda sabla hög. De måste katalogiseras och in i album. Det är nog över 100 st…
  • Altra en spillpappersmapp
  • Altra mina sillburkar – ska det bli gjort detta år tro?
  • Bränna alla bilder på CD. Hela 2009 är obränd. Damn.

  Tyg:

  • Ta tag i de högar med tyg som ligger- nån jävla gång ska jag väl få ordning
  • Sy ett par minibörsar för ”odds and ends” i min handväska. Hatar att inte hitta det jag ska ha omedelbart
  • Sy fleecejacka som ligger och väntar
  • Hitta plats för symaskinerna – på golvet ska de då inte vara…

  Det får räcka för ett tag. Nu ska jag försöka komma ihåg att uppdatera denna lista hela tiden!

  Månadens mål!

  Varje månad gör jag mål som jag försöker hålla. Detta gäller då mitt pyssel. Vissa saker tycks hänga med i 100 månader. Som sortering. Det är så sjuuukt tråkigt. Men jag måste, för nu växer allt mig över huvudet snart, så jag tar nog och gör något drastiskt i dag. Sortera blommor i färgburkar. tror det får bli dagens grej. Synd att jag har så förbaskat mycket blommor bara. 😉 Vad ska man ha alla till egentligen?? Dessutom handlade jag nya, så minirosor är på väg i morgon eller nästa vecka… Men bara 50 stycken, inga miljoners miljoners miniorosor som Lillpiga lyckats handla. 😀 Sedan beställde jag en stämpel med, mera collagetyp av Tim Holtz. Det ska bli spännande att testa den!

  Månadens mål då:

  Pyssel:
  8 layouter
  2 kort
  3 tändsticksaskar
  Altra sillburkarna

  Sortering och rensning:
  Sortera blommor
  Sortera mitt utspillda bling…
  Sortera band
  Sortera papper
  Lägga ut böcker, skärhjälpmedel och annat på tradera

  Annat:
  Köpa mellanstorlek samt största storleken av tändsticksaskar