Tisdag! 

Hej!

Finväder igår så klart. Jag jobbade ju. ;)

 

Igår var planen en modevisning, men det sprack. Är lite besviken över det, men annat kom emellan.

Istället planterade jag om småplant och pysslade lite. Det var åter igen ett bra tag sedan, men nu har jag bestämt mig för att ta upp det igen på allvar. Det skall bli roligt att få vara lite kreativ igen.

Sneak peak på alster som visas den 1:a maj

Så nu ska jag gräva fram pysselsakerna och börja fylla kalendern med mina bloggdagar, tema och planer. Skoj! Kanske det blir lite nyinköp med? Fast jag har saker som bör räcka i flera år. Host…

Jag är designer åt en butik som heter Scraphuset, och den ligger i Örnsköldsvik. Öppettiderna är oftast torsdagar samt en lördag i slutet på varje månad. De meddelas i bloggen.

Mål för pyssel!

Jag har så många mål och planer för årets pyssel! Detta skall bli det år då jag skapar allt det jag har velat. Utvecklas och lär mig nya saker!

Jag spaltar upp det så kan jag gå tillbaka och se vad jag lyckades med.

 • Månadslayouter.
  Jag skall försöka få till en dubbelayout varje månad som en slags dokumentation/dagbok för året. Samla ihop bilder och scrappa dem helt sonika. Albumstorlek: 8,5×11
 • Delta i mer utmaningar och tävlingar.
  Jag tävlar för lite. Det är väl därför jag aldrig vinner nåt heller. ;-)Skall göra ett försök nu i alla fall. Ev slå mig in på den amerikanska marknaden lite. Om jag hittar några ställen som scrappar på enkelt vis då. Det är inte det lättaste att finna faktiskt. Tror jag är i minoritet.
 • Receptalbum.
  Jag har tänkt att göra några album med recept. Jag saknar uppe i stugan bla. Där har vi ingen ugn, bara grill och gasolspis, och jag vill ha ett album för sommarstugemat som är enkel att laga till. Då pratar vi inte om den urtråkiga vardagsmaten då… ;)
 • Fotografera
  Jag måste börja fota mera, så jag tänkte se till att den lilla kameran alltid finns tillgänglig i handväskan. Kanske jag kan få till lite mera bilder då?
 • Städa datorn
  Jag har galet med bilder i burken som måste brännas ut på skiva. Bilder som måste redigeras och skickas på print. Program som måste organiseras. E-böcker som måste organiseras och ev skrivas ut. En blogg som behöver ny fräsh look.
 • Kort
 • Jag behöver skicka kort. Både födelsedagskort samt julkort. Jag har ett helt sjukt lager med allehanda kort. Skall man sälja av dem? Vem vill köpa? Skall man ta med på jobbet? Stå på någon julmarknad? Funderar på detta.

  Detta inlägg kan komma att uppdateras ytterligare senare.

  Pysselmål.

  Kan inte sova ännu då jag sov för länge ikväll så jag kan ju liks göra några organisationslistor.

  Pysselmål framöver:

  Papper:

  • Packa upp allt pyssel ut mina väskor, trots flera inplanerade pysselträffar. Har ingen koll på vad jag egentligen har numera.
  • Sortera ut en låda med saker som skall säljas. Tradden blir det nog.
  • Fotografera de alster som ligger på hög.
  • Planera alla album. Har ungefär två års alster liggande i en enda sabla hög. De måste katalogiseras och in i album. Det är nog över 100 st…
  • Altra en spillpappersmapp
  • Altra mina sillburkar – ska det bli gjort detta år tro?
  • Bränna alla bilder på CD. Hela 2009 är obränd. Damn.

  Tyg:

  • Ta tag i de högar med tyg som ligger- nån jävla gång ska jag väl få ordning
  • Sy ett par minibörsar för ”odds and ends” i min handväska. Hatar att inte hitta det jag ska ha omedelbart
  • Sy fleecejacka som ligger och väntar
  • Hitta plats för symaskinerna – på golvet ska de då inte vara…

  Det får räcka för ett tag. Nu ska jag försöka komma ihåg att uppdatera denna lista hela tiden!

  Månadens mål!

  Varje månad gör jag mål som jag försöker hålla. Detta gäller då mitt pyssel. Vissa saker tycks hänga med i 100 månader. Som sortering. Det är så sjuuukt tråkigt. Men jag måste, för nu växer allt mig över huvudet snart, så jag tar nog och gör något drastiskt i dag. Sortera blommor i färgburkar. tror det får bli dagens grej. Synd att jag har så förbaskat mycket blommor bara. ;) Vad ska man ha alla till egentligen?? Dessutom handlade jag nya, så minirosor är på väg i morgon eller nästa vecka… Men bara 50 stycken, inga miljoners miljoners miniorosor som Lillpiga lyckats handla. :D Sedan beställde jag en stämpel med, mera collagetyp av Tim Holtz. Det ska bli spännande att testa den!

  Månadens mål då:

  Pyssel:
  8 layouter
  2 kort
  3 tändsticksaskar
  Altra sillburkarna

  Sortering och rensning:
  Sortera blommor
  Sortera mitt utspillda bling…
  Sortera band
  Sortera papper
  Lägga ut böcker, skärhjälpmedel och annat på tradera

  Annat:
  Köpa mellanstorlek samt största storleken av tändsticksaskar