Kort med guldfolie och massakrerad skärmatta

Hej!

Förra helgen var jag, som jag skrivit förr, på scrapträff i Östersundmed föreningen Jass. Då gick jag på en workshop, som Helihak höll i, och testade guldfolie. Det var rätt så kul att se hur det verkligen kletade fast rätt så bra. Bedrövligt flygigt och man har flagor precis överallt, så det kan vara en ide att se till att man har dammsugaren redo efteråt. 😉 Jag är lite sugen på att köpa limmet som man skulle ha.


Jag gnuggade fram både på bakgrunden genom att göra en mask, samt på bokstäverna som är utstansade. Bakgrunden är en Tim Holtz och grattis-dien är från Rox Stamps.


Jag kunde ju inte låta det vara bara guld, så jag färglade med distressdyna samt öste på en massa embossingpulver från Stampendous. Stänkte några droppar med Primas turkosa bloomingspray med. Tycke det blev rätt så bra faktiskt. Enkelt en fint ändå.

 

Annars så la jag precis en beställning hos Kristinas Scrapbooking då jag lyckades massakrera min nya (!!!) skärmatta till min Silhouette Cameo. Tänkte inte till alls, så den skars sönder. Förbaskat onödigt. Men jag passade på att köpa en ny kniv samt lite annat nödvändigt. Hmm. 😉 Vass kniv och ny matta. Då ska det väl förhoppningsvis bli fler masker utskrivna framöver. Det åkte med lite nya distress inks med, de små sakerna. Jag ska byta ut de stora dynorna tänkte jag. De tar en sjukt stor plats och de små är supersmidiga att ta med på träff. Men jag börjar lite lugnt. De kostar ju pengar de med liksom. Tyvärr.

Det jag hann innan jag klantade mig något så infernaliskt var detta. Det blev kalasbra!! Jag skall skära ut en större sedan och göra mig en tavla tänkte jag. Denna är en mindre sak bara. Typ 6×6 inch.

Så här trasig är min matta nu. Helt oanvändbar… 🙁

Nu skall jag göra mig klar för jobbet!!

Ha en fantastisk dag om du orkade läsa ända hit. 🙂

Bedrövliga Silhouette Cameo… eller snarare mina kunskaper!

Hej hopp!

Det är sällan jag tar fram min kära Silhouette Cameo. Jag vet att jag gör det så sällan, för att jag varje gång har glömt precis allt om den rackarns maskinen. Så även denna gång. Så klart.

Jag blir så vansinnigt arg när det inte går min väg. Jag hade glömt hur man ställer in den så jag skar sönder typ tre cardstock innan jag fick ordning på allt. 🙁

Dessutom förstörde jag ytterligare ett cardstock eftersom jag använde mig av en helt ny skärmatta. Där fastnade cardstocken, så när jag skulle loss med pappret fastnade det mesta, och allt trasades sönder. Igen. Jamen vad i hela helsefyr!

Himmel och plättar. Ederna jag vräkte ur mig var inte nådiga…
Googlade och fann till slut åt felen som jag gjort.

Dessutom använde jag min gamla skärmatta istället, och tejpade fast papper med washitejp.
Då fick jag till det.

Äntligen!!!

Men ett par timmars effektiv pysseltid försvann så nu måste jag göra det (jag skulle göra igår) idag!
Vad är inte lite tidsbrist? Hehe! Flera saker som jag MÅSTE färdigställa snabbt som ögat. EN sak varje dag i flera dagar får det bli. 2 ATC-swappar, 2 DT-uppdrag och så skall jag ju börja med påskpysslet ju! Nåja.

En sak i taget. 🙂

Ha en fin måndag!

Silhouette cameo – pysselplaner

God Morgon!

Silhouette-CAMEO2

Ja, en sådan äger jag. Inköptes 2012 hos Anette på Scraphuset. Sorgligt outnyttjad dessvärre. Men nu tänkte jag att jag skall sparka liv i den igen. Vill göra mig lite fler tavlor, och tänkte prova skära ut i overheadplast. Jag har gjort det förr, och så länge det inte är alldeles för sirliga projekt fungerar det bra. Min overheadplast är väl i tunnaste laget, men jag tänkte att jag i alla fall inte får sälja några alster med filerna, tyvärr måste jag säga, så jag lär ju inte använda dem så jättemånga gånger. Tror det är många som skulle vilja ha mina fina kaffetavlor då de är klara. 😀

Satt här på morgonkvisten och surfade runt på onlinebutiken. OJ vad jag hittade roliga projekt! Skulle helt klart kunna bli ruinerad, om jag köpte alla filer jag vill ha. Nu får jag väl begränsa mig en smula antar jag. Har shoppat nog mycket den senaste tiden. Bland annat nya färgsprayer och mini-distressdynor.

Det skall i alla fall bli ett album och två tavlor hade jag tänkt. Hittade fina klara skärfiler!

Kreativa 30 dagar får bli temat på ett album. I köket får det bli en kaffetavla. Väldigt Viktiga grejer för mig på morgonen. Så, det är väl bäst att jag tar och startar dagen va? 🙂

Vad har du för pysselplaner? 

Ha en fantastisk dag!!

 

Ps. Idag har jag faktiskt bloggat 38 dagar på raken! Rekord!! 😀