Morgonkaffe vid köksbordet

Idag ska jag skura husvagnen från topp till tå. Fast snarare blir det från taket och ner. Den är så skitig efter att den havererade i fjol och det sprutade plast, frigolit och grus runt hela vagnen. Men nu ska den bli fin! 

I morgon drar vi till Urkult om allt går vägen. 😊 

Längtar!!! 


  

Oj så länge sedan…

Man kan ju tro att jag tog semester. Det var väl vad jag gjorde med antar jag. En lång bloggsemester.

calvin-vacation-1

Nu har jag börjat min semester, är inne på dag två av fyra veckors underbart slappande. Eller hur det nu var. :)

I går så var jag ute i trädgården i fyra timmar och slet en massa ogräs. Vår förskräckliga Sibiriska ärtbuskehäck mot gatan behövde rensas på ogräs. Mest var där faktiskt brännässlor. Vi har gott om dem. Igår när jag gick in och duschade efter väl förrättat värv var händerna alldeles bortdomnade. Brännässlorna hade gått igenom handskarna. Urk. Att det är så sjukt mycket nu beror på att jag har inte tyckt det varit speciellt roligt att riva ogräs i kallgrader och regn. Vår sommar jag som de flesta nog vet haft ett synnerligen kallt och otrevligt väder. Jag gillar inte att frysa, och definitivt inte att slåss med blött slafsigt ogräs dessutom.

IMG_1045

 

Häcken behöver en nedklippning med, nu är den så vid och hög att jag inte ser att backa ut från gården. Den har taggar och är ogästvänlig att handskas med. Dessutom har den drabbats av mjöldagg, så den ser så ful ut. Funderar på om man skulle ha grävt bort eländet och satt något annat där istället. Något som är grönt och fint med blommor på våren, och som INTE drabbas av mjöldagg. Tips på det någon?

Tyvärr har jag mer ogräs. Hela tomten är som sagt full av brännässlor och vi för en ojämn kamp varje år. Jag blir fasen inte av med dem. Balsaminer har vi med. De översvämmar tomten. Så det ryckte jag igår med. Ska se om jag har ork att försöka vända jorden där de är som flest för att få någon slags stopp på eländet. Tänk att jag tyckte de var så fina förr. Innan jag begrep att de är världens värsta ogräs! Hehe!

IMG_1043

Vår Vildvinsranka vill ha en spaljé. Skall se om jag ska försöka hinna/idas iväg och hitta en sån så att den kan få klättra vidare på den, istället för att trassla ihop sig in absurdum på backen.

Så idag skall jag ägna lite tid åt trädgården och lite mera tid åt innandömet av huset. Ser bedrövligt ut efter att ha gjort andra roligare saker. Tvätt står på agendan med.

Maken renoverar vår husvagn. Igen. No more comments…

Nu skall det förhoppningsvis inte ta två månader innan nästa uppdatering. ;)

Lördagsbloggare – Fotografera

Förra veckan var jag på 265-årsfest! En mängd jubilarer i vår släkt samlade många till stor baluns. Otroligt trevligt!! Därav det uteblivna lördagsbloggandet.

Igår skulle jag blogga, men blev hastigt och lustigt ivägdragen på murkelplock i skogen. :) Därav det sena inlägget.

Dagens tema är Fotografera.

För det krävs vissa tekniska apparater.

Den första digitalkameran fick jag då jag fyllde år en gång. 2,1 megapixlar. Så coolt tyckte jag då. Att kunna fota så många bilder som minneskortet rymde, utan skräck för att det skulle bli dåliga bilder. Jag var van 36-bildersrullar. Dyrt att köpa och dyrt att framkalla.

Jag har några kameror. Tre stycken. Eller fyra är det nog om jag tänker efter.

En liten digitalkamera i pocketmodell. En lie större digitalkamera om inköptes år 2004 eller 2005. En gammal systemkamera som man faktiskt har FILM i. Och så då min Canon EOS 350D. Jag var mäkta stolt när jag investerade  14 000 kronor i en kamera och lite attiraljer! Tycker fortfarande det är svindyrt. Haha!

Sedan så har jag en Iphone 6+. Den telefonen har en kamera som är bättre än min absolut första. Betydligt bättre. :D

frontview

eos350dtl_sv

eos350dbl_sv

 

Veckan i bilder:

IMG_0191

Jag redo för 265-årskalas!

IMG_0221

En av veckans alla fina nätter.

IMG_0223

Musslor till förrätt i tisdags. Otroligt gott!

IMG_0224

Varmrätten blev lammfilé fylld med fårost.

IMG_0226

Regn regn regn. Hela veckan har haft ett sabla skitväder.

IMG_0229

Krusbärsuskarna tålde en total nedklippning! Taggarna är inte att leka med….

IMG_0239

Dvärgpudeln Tindra tyckte matte skulle gosa istället för att se på en av delfinalerna till Eurovision song contest.

IMG_0243

Häggen börjar slå ut! :)

IMG_0257

Minipåskliljor vid det döda äppelträdet.

IMG_0259

Skogspromenad. Älskar det!!

IMG_0262

Detta var vad vi jagade! :)

IMG_0272

En icke så god middag på en lokal restaurang… Kycklingspett med fyra eller fem bitar kyckling och bakad potatis (??) indränkt med förhatlig timjan. Flottigt och smaklöst. Dit går vi icke igen.

IMG_0273

Desserten blev en ostbricka på Old Oaks som vi delade på. Proppmätta och betydligt nöjdare!

IMG_0277

Eurovision song contest fick avsluta kvällen! Grattis till Måns för välförtjänt vinst!

IMG_0279

Mellogotta! OstKROKAR. :)

Veckans alla lördagsbloggare hittar du längst upp i bloggen! Den som håller i stafettpinnen i maj är Karin! :D

Pysselträff!

Igår var det dags för pysselträff med HighCoastScrap och himmel så roligt!!

Jag gjorde två layouter och två kort klara. Sedan började jag med en bakgrund som jag förstörde. Ska se om den går att rädda. En bakgrund till är på G samt att jag har ett kort till på G. Tänkte helt galet, och hade med mig alldeles för lite material på träffen.

HUR kan man glömma alla distressdynor?? HUR? Det borde förbaske mig vara straffbart. De ligger så fint uppe på mitt skrivbord. ;) Klanta! Utan dem blir jag handikappad skulle jag vilja påstå. Att köpa nya kändes ju som ett sjukt slöseri.

Nu har jag i alla fall lite nytt att visa + att jag blev sugen på nya saker då jag fick se hur, och med vad, de andra skapade.

Satt med Ö-vikstjejer som jag träffat förr och det var mycket surr och högt i tak. Otroligt roligt!! <3

Jag fick en hög med nya saker av Anette så nu är det bara att placera rumpan uppe i pysselrummet och börja skapa. Bland annat fick jag dessa makalöst läckra papper som man färglägger.

 

Papper i natur eller vitt som man färglägger. Det är olika mönster i pappret som inte blir färgat. Nu skall distresserna fram! :D

Med andra ord är det dags att plocka fram pysslet igen. Det har varit skönt och välbehövligt med en paus, men nu är jag nog faktiskt på G igen! :D Organisera pysselrummet efter min träning idag känns som en förbaskat bra plan! :D

Vad ska du göra idag?

Lördagsbloggare – Museer

Idag är det Karin som håller i månadens tema, och denna gång är det då museer som gäller.

Museer.

Det är nåt jag alldeles för sällan går på. Varför vet jag inte riktigt. Eller, jo, jag bor där det inte finns så våldsamt många av dem. Eller så beror det på att det sällan faller sig bra att gå.

Vi var i Falun för ett gäng år sedan, och då gick vi på Fängelsemuseet de har där. Läbbigt!! En av cellerna var tidstypiskt inredd från 1850 och det var då ingen vacker syn. Inredd förresten. Nja…

Jag har en dröm om att få gå på Naturhistoriska i Stockholm. Vidare skulle jag vilja gå med syster på de olika slott hon har runtomkring där hon bor.

När vi var på Irland var vi på utställning på Trinity college och såg bla The book of Kells.

Sedan var vi så klart på Guinness bryggeri och Jamesons destilleri.

Vi besökte även Saint Patrick’s Cathedral.

 

Mer om dessa besök en annan gång, för nu skall jag skynda mig att göra mig klar för att åka till Östersund på scrapbookingträff med High Coast Scrap! :)

 

 

Lördagsbloggarna Tema – Maj

Andra lördagen jag är med och det är så otroligt skoj! Jag har fått en mängd med kommentarer i bloggen och det är verkligen kul!! Lika roligt är det att surfa runt till de andra och se hur de tolkat veckans tema. :) Du hittar allihopa i en flik längst upp här på sidan.

IMG_0287

Layout av Lisa Hellström

Maj, sköna maj.

Grönska och sprudlande växtkraft.

Kaffe ute.

Ta fram trädgårdsmöbel.

Kratta.

Gräva i landen.

Gödsla där så behövs.

Plantera de växter som ner i jorden ska.

MEN!

Då krävs det banne mig att det blir bättre väder än detta iskalla elände vi har nu! Himmel och plättar vilket skitväder vi har här i Sollefteå! Jag trodde att vi skulle ha krattat klart, grävt trädgårdslandet, gödslat och planterat lite småsaker. Men det kan man ju glömma. Det är väl permafrost under de stackars gröna strån som tordats sticka upp nosen ovan jord. ;)

Ja, jag vet. Man skall vara glad och positiv och jada jada jada. Jag ruttnar på regn och iskalla vindar. Aldrig har jag varit med om att det har blåst så mycket som det gjort denna vår. Hurv! Jag har inte ens lagt bort tjocksockarna än. Det säger väl nåt va? ;)

1422642849893

Fast. Förra helgen var ju maken upp för att sondera denna helgs eventuella sommarstugevarande. Det gick ju käpprätt åt skogen då snön ligger tjock på vägen. Närmare metern (!!!) på vissa ställen. Men hallå! Det är ju Maj. Isen låg fortfarande på sjön, så det var kanske lika bra att vi inte åkte dit. Jag hade väl frusit ihjäl. Haha!!

Psst syrran. Inte så långt till badningen på midsommar. Känns stabilt va? Ska vi gissa på 10 grader på vattentemperaturen i år? ;-) Bastun ligger väl på stadiga 100 grader så där behöver man väl inte tjocksockar lär en hoppas.

Nä, nu ser vi fram emot en maj som tinar upp lite och inte ger oss isskador.

Tjällossning vill vi ha. :D